Tortilla cu dovlecei şi cartofi - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla cu dovlecei şi cartofi

Tortilla cu dovlecei şi cartofi

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g cartofi, 300 g dovlecei, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 4 oua, 1/2 pahar de smantana (100 ml), sare, piper, 1/2 legatura de cimbru, 2 linguri de untdelemn.

Mod de preparare: Se fierb cartofii vreme de 20 de minute in coaja, se scurg de apa, se curata si se taie felii.
Se curata dovleceii de coaja, se spala, se zvanta si se taie felii.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.
Se bat ouale cu smantana, sare si piper. Se adauga cimbrul bine faramitat.
Se incinge bine uleiul intr-o tigaie si se pun legumele la calit, invartindu-le pe toate partile. Cand sunt aproape patrunse, se toarna deasupra ouale cu smantana si se lasa tigaia acoperita, pe flacara potrivita, vreme de 15 minute.
5.134 vizualizări
1.003 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Bruschetta cu usturoi şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
8. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
9. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Macaroane cu vinete şi mozzarela sau caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
13. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Prăjitură cu prune şi răzătură (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
18. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
19. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
21. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
22. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
24. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
25. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
27. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.