Tortilla cu dovlecei şi cartofi 
    
    Reţetă tradiţională din Spania 
    
    Reţetă ovo-lacto-vegetariană 
    
    
     
    
    
    Timp de preparare: 45 min.
    
  
    
    Complexitate: redusă
    
  
    
    Ingrediente: 400 g cartofi, 300 g dovlecei, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 4 oua, 1/2 pahar de smantana (100 ml), sare, piper, 1/2 legatura de cimbru, 2 linguri de untdelemn.
    
  Mod de preparare: Se fierb cartofii vreme de 20 de minute in coaja, se scurg de apa, se curata si se taie felii. 
Se curata dovleceii de coaja, se spala, se zvanta si se taie felii. 
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. 
Se bat ouale cu smantana, sare si piper. Se adauga cimbrul bine faramitat. 
Se incinge bine uleiul intr-o tigaie si se pun legumele la calit, invartindu-le pe toate partile. Cand sunt aproape patrunse, se toarna deasupra ouale cu smantana si se lasa tigaia acoperita, pe flacara potrivita, vreme de 15 minute.
     
     |