Tortilla (I) - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Tortilla (I)

Tortilla (I)

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 500 g cartofi, 200 ml de ulei, 5 ouă, 1 ceapă mare, sare, piper.

Mod de preparare: Se taie cartofii pai, se tamponează cu un prosop curat şi se pun la fiert în uleiul fierbinte, cu foc mic, în vas acoperit. Cînd se pot sfărîma cu furculiţa, se iau la o parte, se scot din grăsime şi se lasă să se răcească.
Între timp, se toacă ceapa, se căleşte şi se pune peste cartofi. Se bat ouăle, se adaugă peste aceste ingrediente, se potriveşte de sare şi piper.
Se pune puţină grăsime într-o tavă largă, se lasă să se înfierbînte, se pune compoziţia şi se dă tava la cuptor. Cînd preparatul este gata pe jumătate, se întoarce cu ajutorul unei spatule de lemn şi se dă pe cît posibil formă rotundă. Se prăjeşte pe ambele părţi şi se aşează pe platou. Se taie în cuburi potrivite şi în fiecare se înfige cîte o scobitoare.
6.283 vizualizări
905 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel parizian (I) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Plachie de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
7. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Omletă cu fasole verde (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piftie de porc (răcitură) (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Chiftele marinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Tort de biscuiţi (I) (Dulciuri > Torturi)
16. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Baclava (I) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Omletă pizza (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
22. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
23. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
24. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Lichior de ouă (I) (Băuturi > Lichioruri)
26. Limbă cu maioneză (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
29. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Creier în aspic (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.