Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.166 vizualizări
845 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cicoare de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată cu brânză şi nuci (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
5. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Prăjitură Stela (Dulciuri > Prăjituri)
7. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tort aperitiv de varză roşie cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Mâncare de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Calamar cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
15. Cremă de brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
18. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
21. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Mâncare de miel cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ţelină umplută cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
25. Budincă de tăiţei (Dulciuri > Budinci)
26. Cubuleţe de peşte dulci acrişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciulama de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Lichior de frăguţe (I) (Băuturi > Lichioruri)
29. Salată ca la Nisa (I) (Salate > Salate cu peşte)
30. Topirea slăninii (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.