Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.174 vizualizări
846 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Caltaboş (IV) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
6. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Sufleu cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Supă concentrată de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Crap călugăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
15. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tort de Paşti cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
17. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
18. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
20. Linte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Mâncare de gutui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.