Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.169 vizualizări
845 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Muşchi de vacă cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Clătite umplute cu diverse soteuri de zarzavat (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Supă a la Izalina (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
11. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
13. Mâncare de varză cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cremă de broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
16. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Clătite cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Peşte spadă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
26. Ruladă cu şuncă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Dovlecei cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ruladă de curcan cu prune uscate (Mâncăruri > Fripturi)
30. Bomboane de cafea cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.