Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.135 vizualizări
838 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu gulii cubuleţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
4. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
6. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
7. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
10. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
11. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Mâncare de vinete preparată ruseşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
14. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tort de ciocolată cu cîrlionţi (Dulciuri > Torturi)
17. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ruladă cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Boeuf a la mode (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată cu fructe de mare (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
23. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
25. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Stridii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.