Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.189 vizualizări
848 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Borş de cartofi cu ochiuri (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă ungurească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Piept de curcan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Ciorbă de peşte cu hrean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Piept de curcan cu cremă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Chefal la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Prăjitură cu căpşuni (II) (Dulciuri > Prăjituri)
16. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
19. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
21. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
22. Peşte la cuptor cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
24. Gulaş cu castraveţi muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Alivancă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.