Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.163 vizualizări
845 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort crocant cu zmeura (Dulciuri > Torturi)
2. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
9. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
11. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
12. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ciorbă de potroace cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
19. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
20. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
23. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
30. Escalop voievodal (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.