Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.199 vizualizări
848 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de burtă (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Cotlet de porc mistreţ la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
4. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
6. Cremă caramel cu portocale (Dulciuri > Creme)
7. Prepeliţe la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Bulion de ardei (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Sufleu de spanac cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
11. Cafea turcească (Băuturi > Cafele)
12. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
13. Cafea Thai (Băuturi > Cafele)
14. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
15. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
17. File de peşte cu castraveţi şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tort Doboş cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
22. Cremă de vanilie cu rom la pahar (Dulciuri > Creme)
23. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
25. Plachie de crap cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Plachie de fasole boabe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sos de căpşuni cu găluşte de albuş (Dulciuri > Creme)
28. Caracatiţă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Tort roz (Dulciuri > Torturi)
30. Ruladă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.