Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.170 vizualizări
845 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Crap umplut cu nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ţelină cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Clătite la cuptor cu gem de caise (Dulciuri > Clătite)
14. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
15. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Muşchi de porc cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
17. Morcovi cu fasole la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
19. Găluşte cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Escalop de mînzat (Mâncăruri > Fripturi)
21. Gogoşari feliaţi în oţet (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Mămăligă cu ochiuri în cuib (Mâncăruri > Preparate din mălai)
23. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Mousse au chocolat (I) (Dulciuri > Creme)
25. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
27. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Acreală moldovenească cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ciorbă de potroace (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.