Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.179 vizualizări
846 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pogaci cu jumări de porc (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Curcan umplut (forestier) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
5. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
6. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Mini-tort cu migdale (Dulciuri > Torturi)
9. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
10. Urzici bătute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Omletă dulce cu lichior de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
12. Sufleu de ciuperci cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
14. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Carne tocată cu castraveţi (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ajo blanco (Gazpacho alb) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ciuperci marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Conopidă cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
29. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.