Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.150 vizualizări
844 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă cu specific francez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
5. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Creier de vacă la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
10. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
11. Ciorbă de perişoare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Caracatiţă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
14. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
17. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
20. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
22. Budincă de conopidă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Sos de muştar (cald) (Sosuri > Sosuri condimentate)
24. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
25. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
27. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Cremă de zahăr ars franţuzească (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.