Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.156 vizualizări
844 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Tocană de varză cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Sos alb pentru carne fiartă (Sosuri > Sosuri albe)
7. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chifteluţe de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
10. Spumă de mere cu frişcă (Dulciuri > Spume)
11. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. File de porc a la Milano (Mâncăruri > Fripturi)
14. Omletă cu gîturi de raci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
17. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Rulouri cu cremă de castane (Dulciuri > Prăjituri)
20. Omletă cu caş (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciorbă de dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Păstrăvi la grătar (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
29. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.