Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina |
Tort cu smântână ca la Bucovina
Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat. Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie. Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma. Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar). Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
4.732 vizualizări
Versiunea printabilă737 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Caponatina (Aperitive > Aperitive cu legume) 2. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 5. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme) 6. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi) 7. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri) 9. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi) 10. Doradă cu broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 11. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 12. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri) 13. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 14. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 15. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume) 16. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme) 17. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 18. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe) 19. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai) 20. Deliciu de ciocolata cu blat de nuci (Dulciuri > Torturi) 21. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 22. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 23. Ardei copţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 24. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 25. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume) 26. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 27. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte) 29. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 30. Tort cu caise (Dulciuri > Torturi) |