Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.134 vizualizări
838 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
4. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
5. Tort cu alune (II) (Dulciuri > Torturi)
6. Ciorbă pescărească acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Jeleu de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
9. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
10. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
11. Ciorbă de cartofi acrită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mămăligă la cuptor (II) (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
15. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
16. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
17. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Îngheţată de căpşuni, zmeură, fragi (Dulciuri > Îngheţate)
19. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Limbă cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Ruladă cu cremă de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
22. Tort Diplomat aniversare (Dulciuri > Torturi)
23. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
24. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Crochete de covrigei cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Îngheţată de portocale (Dulciuri > Îngheţate)
27. Spanac cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Omletă cu ciuperci călite în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată verde (Salate > Salate de legume)
30. Sufleu de ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.