Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.153 vizualizări
844 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fructe caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tortul bunicii (Dulciuri > Torturi)
4. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
5. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
7. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
8. Limonadă fierbinte (Băuturi > Ceaiuri)
9. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Flanuri cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ciuperci umplute la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de heringi (II) (Salate > Salate cu peşte)
16. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Gulaş unguresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Crochete de camembert (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Vinete cu brânză de capră la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
25. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată cu mortadella (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Ciolan la cuptor cu varză călită in coşuleţe de spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată italiană (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.