Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.128 vizualizări
838 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cataif cu fulgi de porumb (Dulciuri > Prăjituri)
2. Tocană din orice fel de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
7. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
10. Ciorbă de măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Şalău la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Telemea pane pe pat de salată (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Platou oriental (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
16. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
17. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Vinete cu orez la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
24. Tocăniţă de cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Cremă caramel cu portocale (Dulciuri > Creme)
26. Portocale umplute cu căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Piept de gâscă împănat cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
29. Ciorbă de fasole cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.