Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.164 vizualizări
845 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ruladă de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
6. Budincă de creier cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Carne de porc cu varză (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ficat la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
10. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
11. Chefal la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
14. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
15. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Spumă de ciocolată albă (Dulciuri > Spume)
21. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
22. Cartofi la cuptor cu ienupăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
24. Tortul paradisului (Dulciuri > Torturi)
25. Raţă cu castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Desert din piure de castane (Dulciuri > Creme)
27. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Piept de curcan pane (Mâncăruri > Fripturi)
29. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.