Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.125 vizualizări
838 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din carne de mînzat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
7. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Salată de crudităţi cu hrean (Salate > Salate de legume)
9. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
11. Tartă cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
12. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Tagliatelle carbonara cu peşte afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Colaci marmoraţi (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
17. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
18. Cornuleţe de Crăciun (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
19. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
20. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
22. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
23. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
25. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
28. Tartă de ciocolată (I) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Borş de varză cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.