Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.102 vizualizări
834 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
2. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
4. Plăcintă cu carne de miel (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Cartofi noi cu smântână la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Cartofi la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cartofi gratinaţi cu ton şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
13. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Prăjitură austriacă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
15. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tocană de mistreţ tînăr (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
17. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Tort de vară (Dulciuri > Torturi)
20. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
23. Salată mediteraneană cu vinete (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
25. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Spumă de căpşuni cu zahăr pudră (Dulciuri > Spume)
28. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Mere umplute cu nuci (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.