Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.132 vizualizări
838 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete în smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Cârnaţi de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Jeleu de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de cartofi, ceapă şi lămâie (Salate > Salate de legume)
7. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciorbă de cartofi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Îngheţată de cireşe amare (Dulciuri > Îngheţate)
13. Cartofi noi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Clafoutis cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
15. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Ciorbă de miel cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Negresă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Pătrăţele cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
19. Drob de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Mâncare de vinete cu mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Muşchi de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
25. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Cârnaţi proaspeţi din carne de oaie (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
27. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
29. Mămăligă jandarm (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tort cu struguri (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.