Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
4.972 vizualizări
811 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
4. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
7. Sos Guacamole (II) (Sosuri > Sosuri reci)
8. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
10. Tort Doboş cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
11. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
16. Limbă fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
18. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
20. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
21. Conopidă cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sos Bechamel cu lapte de soia (Sosuri > Sosuri albe)
23. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
24. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
28. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
29. Chişcă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Baclava cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.