Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
4.920 vizualizări
795 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
4. Măduvioare la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
5. Parfe cu cacao (I) (Dulciuri > Îngheţate)
6. Cuba Libre (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
7. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
9. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tort cu mere şi dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
11. Tort cu ciocolată (I) (Dulciuri > Torturi)
12. Tort rece cu cafea (Dulciuri > Torturi)
13. Chifteluţe la cuptor cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Budincă de dovlecei pane (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
17. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
20. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
21. Crenvuşti cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Mâncărică de momiţe, creier sau măduvioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă de lobodă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată cu peşte afumat şi praz (Salate > Salate cu peşte)
28. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Lichior de gutui (Băuturi > Lichioruri)
30. Salată de castraveţi cu usturoi (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.