Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.120 vizualizări
837 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Biftec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Biluţe cu nucă de cocos (Dulciuri > Prăjituri)
3. Cremă cu suc de vişine, cireşe, zmeură, frăguţe, caise, ananas (Dulciuri > Creme)
4. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
5. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
6. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Empanada cu cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Fasole verde cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de conopidă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
11. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Friptură de vacă cu sos de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ciorbă de fasole boabe (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
17. Ciorbă de perişoare (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
19. Ciuperci cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Plăcintă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Iepure cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Galetă de cartofi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.