Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.127 vizualizări
838 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă americană cu banane (Dulciuri > Prăjituri)
2. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
4. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
6. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Spinare de batal la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
9. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
10. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
11. Omletă cu urzici (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
13. Glazură galbenă (Dulciuri > Creme)
14. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Conopidă a la Richelieu (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Creier în cocă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Ciorbă de burtă fără burtă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
20. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
24. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi)
25. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Cârnaţi bănăţeni (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
27. Clătite cu lapte de soia (Dulciuri > Clătite)
28. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Pilaf de ardei verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată Teodora (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.