Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.074 vizualizări
828 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
2. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
3. Clătite (Dulciuri > Clătite)
4. Pasteta din şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Mousse de ciocolată Waldorf (Dulciuri > Spume)
6. Borş de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Tort de vară (Dulciuri > Torturi)
8. Friptură ucraineană cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Rulouri din carne de viţel cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Tort Flavia (Dulciuri > Torturi)
17. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Fish and chips (Peşte cu cartofi prăjiţi) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ciorbă de potroace acrită cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Caşcaval cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
23. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
27. Ciuperci umplute cu ouă jumări si smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Piroşti cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
30. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.