Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.149 vizualizări
843 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Cumberland (Sosuri > Sosuri reci)
2. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Piersici cu cremă (Dulciuri > Creme)
4. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
5. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Friptură de miel la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Brăduţi cu portocale (Dulciuri > Prăjituri)
12. Dulceaţă de căpşuni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Pizza vegetală (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Ciuperci cu usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Mămăligă prăjită cu mâncărică de dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Tort economic (Dulciuri > Torturi)
22. Spaghete marocane (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)
24. Sos tomat (cald) (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Peşte la cuptor cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Dovlecei cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Scrumbii de Dunăre la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Iepure cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Somon la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Îngheţată de lămâie (II) (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.