Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.158 vizualizări
844 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cotlete de porc cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Frigărui din carne de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Zacuscă cu peşte (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
9. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
11. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
13. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
19. Piept de gâscă tocat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
21. Chec cu portocale (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
22. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
23. Clătite chinezeşti cu piept de raţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
25. Tort Alcazar (Dulciuri > Torturi)
26. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
27. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Clătite cu urdă dulce (Dulciuri > Clătite)
29. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.