Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.121 vizualizări
838 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort Diplomat (Dulciuri > Torturi)
2. Chackalaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pacheţele de pui cu mozzarella (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Creier în cocă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
5. Tort cu mere dulci (Dulciuri > Torturi)
6. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tort de biscuiţi cu cacao (Dulciuri > Torturi)
10. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
11. Tocăniţă de carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
14. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Crap umplut cu ciuperci şi nucşoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Castraveţi muraţi în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
19. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Slănină cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Specialitate cu mezeluri şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
25. Salată de post (Salate > Salate de legume)
26. Tarte cu căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tort Napoleon (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.