Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.202 vizualizări
849 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată în culori (Salate > Salate de legume)
3. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Budincă de cartofi (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Cireşe cu coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
8. Tort de îngheţată cu cupolă de bezea (Dulciuri > Torturi)
9. Mititei (mici) cu carne de oaie (Mâncăruri > Fripturi)
10. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Tartă cu cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
12. Ratatouille cu melcişori (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Mâncărică de ciuperci cu creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
14. Clătite cu urdă dulce (Dulciuri > Clătite)
15. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
19. Papară cu cartofi, mărar şi sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tartă cu carne, mere şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
28. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.