Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.130 vizualizări
838 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
2. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Curcan umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş de ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Friptură de miel învelită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
9. Tort Cabana (Dulciuri > Torturi)
10. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
11. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Friptură de berbec umplută cu ficat (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
16. Ciulama de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ochiuri pe şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Prăjitură cu căpşuni (I) (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ciorbă de miel a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Tort Prinţesa Maria (Dulciuri > Torturi)
21. Ciorbă de burtă cu cheie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Plăcintă macedoneană cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
25. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
26. Cornuleţe de Crăciun (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Unt de lămâie (Dulciuri > Creme)
28. Avocado cu creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ghiveci de toamnă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.