Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.114 vizualizări
835 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Limbă în pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
3. Spumă din marmeladă de caise (Dulciuri > Spume)
4. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Broccoli cu unt de muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pateuri cu ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Griş cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
14. Caviar de vinete cu sardele (Aperitive > Sandviciuri)
15. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
17. Crap pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ragout de cartofi cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
23. Îngheţată de căpşuni, zmeură, fragi (Dulciuri > Îngheţate)
24. Tartă cu ciuperci (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Tarte cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
28. Ciorbă de văcuţă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Cafea mexicană (Băuturi > Cafele)
30. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.