Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.177 vizualizări
846 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
3. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
6. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Prăjitură cu caise (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
9. Tocăniţă călugărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ochiuri cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Supă de salată verde cu slăninuţă şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Fasole verde cu omletă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Ciuperci în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Sufleu de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Pizza cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
26. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ruladă de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Escalop de porc cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.