Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.159 vizualizări
844 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de dovlecei cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tartă cu caş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Peşte din Yucatan (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Melci în cochilie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ţelină cu năut (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Caviar de vinete (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată de ciuperci cu şuncă şi avocado (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Ruladă cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Fasole verde cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
19. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
20. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
21. Tort cuib de cîrtiţă (Dulciuri > Torturi)
22. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Ceafă de porc (garf) la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
26. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
29. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.