Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.176 vizualizări
846 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci cu andive şi maioneză (Salate > Salate de legume)
2. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
5. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Plăcintă cu varză (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Peşte la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
11. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Muşchi de vacă la cuptor (II) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cafea tonică (Băuturi > Cafele)
14. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
16. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
18. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Curcan în crustă de brânză (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Mâncare de mazăre (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ouă umplute cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Paste cu salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
28. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
30. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.