Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.185 vizualizări
847 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cassoulet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
5. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Prepeliţe fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
8. Ouă umplute cu ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Medalioane de porc în sos de cocos (Mâncăruri > Fripturi)
11. Omletă cu cremă de castraveţi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
17. Acreală moldovenească cu lobodă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
22. Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Vinete umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
25. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Melci cu unt condimentat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Omletă cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.