Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.182 vizualizări
846 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Prepeliţe fripte (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
4. Ouă umplute delicioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Budincă de ciuperci cu verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
11. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
12. Găluşte din ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Salată de castraveţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
14. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Ciorbă de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Budincă cu sos Moca (Dulciuri > Budinci)
23. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
26. Tartă crocantă cu broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Papanaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ciorbă de bulion cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.