Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.168 vizualizări
845 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Zacuscă de mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
3. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
5. Spaghete cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ghiveci picant (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Îngheţată de alune cu ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
8. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Muşchi de porc în vin, la cratiţă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Limbă rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
14. Ciuperci în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Ruladă de piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
20. Dovlecei la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
26. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
30. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.