Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.194 vizualizări
848 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
4. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Dulceaţă de caise (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
7. Chiftele finlandeze (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Vinete umplute cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Budincă de griş (Dulciuri > Budinci)
11. Biftec la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ouă umplute delicioase (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
18. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
19. Pârjoale de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Cafea irlandeză (Băuturi > Cafele)
22. Plăcinţele din brânză de vacă, cu compot (Dulciuri > Prăjituri)
23. Supă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Raţă pe portocale (Mâncăruri > Fripturi)
25. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
27. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
28. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
29. Curcan umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cremă de orez cu frişcă (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.