Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.201 vizualizări
849 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de castraveţi (cald) (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Parfe cu nescafe (Dulciuri > Îngheţate)
4. Ciorbă de bucăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
7. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cotlete milaneze (Mâncăruri > Fripturi)
10. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Blinele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Supă cretană de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Ouă umplute cu ficat cu aromă de coniac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Borş de fasole uscată cu mînătărci (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Scrumbii în folie de aluminiu la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Carne de porc cu varză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ruladă marţipan (Dulciuri > Prăjituri)
25. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
26. Îngheţată de caise cu suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
27. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ruladă aperitiv (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Compot de prune cu aromă de vanilie (Conserve de fructe > Compoturi)
30. Ciupercuţe false (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.