Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.045 vizualizări
824 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de morcovi (Dulciuri > Torturi)
2. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
4. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Ciuperci umplute cu slănină (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Plăcintă aromată cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Borş de urzici cu boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
10. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciorbă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
13. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă cremă de carote (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
19. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
20. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
23. Cârnăciori mexicani (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
25. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Ficat de gâscă cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
28. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
30. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.