Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.139 vizualizări
838 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mâncare de castraveţi acri cu carne de pasăre, porc, viţel, vacă, ovine, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ştiucă la cuptor (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
6. Friptură de miel cu slănină la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
9. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Spumă de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ochiuri în cuib de parizer cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Mâncare de ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
16. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
18. Ficat prăjit la tigaie (Mâncăruri > Fripturi)
19. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Gulaş de porc cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tort cu zmeură (II) (Dulciuri > Torturi)
24. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ciorbă de fasole uscată cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Ciorbă de carne de porc a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciorbă de cartofi cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.