Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.188 vizualizări
848 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei cu usturoi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Şniţele aburite cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tocinei la cuptor (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Pizza Mamma Lucia (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Mici ca la Buzău (Mâncăruri > Fripturi)
6. Clafoutis cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
7. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ouă umplute cu ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Tort ieftin (I) (Dulciuri > Torturi)
14. Ruladă cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
16. Supă italienească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
19. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ciuperci la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Pască cu brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
25. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
26. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
27. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
30. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.