Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
4.732 vizualizări
737 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Caponatina (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Supă cu găluşte de ficat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
6. Tort Joffre (II) (Dulciuri > Torturi)
7. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
10. Doradă cu broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
13. Conopidă cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume)
16. Cremă cu două feluri de ciocolată (Dulciuri > Creme)
17. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Mămăligă italiană (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Deliciu de ciocolata cu blat de nuci (Dulciuri > Torturi)
21. Perişoare cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ardei copţi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
26. Plachie de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
29. Ardei copţi la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Tort cu caise (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.