Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
5.171 vizualizări
845 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
2. Salată de parizer cu ardei (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
4. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
7. Caracatiţă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Colcannon (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de conopidă cu şuncă presată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Supă de scoici cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Tort Alcazar (Dulciuri > Torturi)
15. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ficat condimentat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tartă cu brânză şi portocale (I) (Dulciuri > Prăjituri)
21. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ciuperci surpriză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Escalop de viţel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.