Tort cu smântână ca la Bucovina - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tort cu smântână ca la Bucovina

Tort cu smântână ca la Bucovina

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Foi: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar (se poate folosi zaharina), 50 g nuci rasnite, 1 ou intreg (albus si galbenus), ceva zahar vanilat.
Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar zahar si vanilie.

Mod de preparare: Se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma.
Umplutura: se amesteca, se imparte in 3, se umple in forma (bineinteles cand foile s-au racit) si se lasa la racoare pana in ziua urmatoare, ca sa se intareasca si sa se poata scoate pe o tava de tort. (Alta versiune se numeste tort de miere, in care caz se foloseste miere in loc de zahar).
Gustul cel mai bun il capata abia dupa vreo 5 zile. Aici se intampla una dintre minunile chimiei culinare: crema de smantana si nuci se transforma in ceva nou, cu un gust cu totul diferit si mult mai fin decat nucile sau smantana ne-ar face sa banuim. Dar trebuie lasata cateva zile.
4.779 vizualizări
753 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Borş de ştevie cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
6. Ciupercuţe false (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Buşeuri de cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pizza cu muşchi de căprioară (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
15. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
17. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Dovlecei cu şuncă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cremă caramel cu portocale (Dulciuri > Creme)
20. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
21. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ton alla genovese (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
24. Cremă de zahăr ars pentru torturi (Dulciuri > Creme)
25. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Mâncare de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
28. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Gustări cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.