Tort Sacher (II) - reţetă tradiţională din Austria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Austria » Tort Sacher (II)

Tort Sacher (II)

Reţetă tradiţională din Austria
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 12

Ingrediente: Blatul: 150 g ciocolată amăruie, 130 g unt moale, 110 g zahăr pudră, 110 g zahăr tos, 1 baton de vanilie (miezul), 6 gălbenuşuri, 6 albuşuri, 125 g făină.
Umplutura şi glazura - 300 g dulceaţă de caise, 200 g zahăr, 1/8 l apă, 200 g ciocolată amăruie.

Mod de preparare: Se taie ciocolata bucăţele, se pune într-un vas de Jena şi se lasă să se topească pe baie de aburi (peste un vas în care fierbe apa).

Se pune untul moale (lăsat de seara la un loc cald) într-un castron mai înalt, se cerne deasupra zahărul pudră şi se adaugă măduva de vanilie. Se bat bine cu mixerul, adăugându-se rând pe rând câte un gălbenuş şi câte puţină ciocolată topită. Separat, se bat albuşurile spumă (cu zahărul tos turnat în ploaie), şi se introduc în crema de ciocolată, mai întâi 2/3 din albuş, apoi făina (cernută), amestecându-se uşor, iar pe urmă şi restul de albuşuri.

Se acoperă fundul unei forme (cu diametrul de 24 cm) cu hârtie, se toarnă compoziţia şi se întinde cu o spatulă sau un cuţit mai lat, pentru ca suprafaţa să fie dreaptă. Se coace 15 min. în cuptorul încins dinainte - cu uşa întredeschisă (se bagă o lingură de lemn în deschizătură) - după care se închide uşa cuptorului şi se mai coace 30-40 min.

Se scoate forma din cuptor, se desprinde aluatul de pe margini şi se răstoarnă blatul pe un fund de lemn. Se îndepărtează hârtia şi se lasă să se răcească puţin (circa 20 min.). Se întoarce pe partea cealaltă şi se lasă până ce se răceşte de tot. Apoi se taie în două pe orizontală.

Se încălzeşte dulceaţa într-o crăticioară, amestecând întruna, şi cu jumătate din cantitate se unge partea de jos a tortului (primul blat). Se aşează deasupra cealaltă parte, se apasă uşor şi se unge şi ea cu dulceaţa rămasă.

Prepararea glazurii: se lasă să fiarbă zahărul cu apa exact 4 min. (în clocot). Se taie ciocolata mărunt, 150 g se pun la topit pe baie de aburi, după care se adaugă puţin câte puţin la siropul de zahăr, până ce se obţine o glazură groasă şi netedă. Se toarnă glazura pe mijlocul tortului şi se întinde repede întâi pe suprafaţă şi apoi pe margini. Se pune tortul pe un platou şi se lasă să se întărească glazura. Se înmoaie un cuţit în apă fierbinte şi se marchează pe tort cu cele 12 felii. Se înmoaie şi restul de ciocolată - tot pe baie de aburi - şi se ornează tortul după dorinţă, cu un cornet. Tortul se lasă peste noapte la rece.

Se serveşte cu frişcă pusa deasupra, pe farfurie, când e servit.
7.632 vizualizări
986 tipăriri
18 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Tartă Tatin cu mere (II) (Dulciuri > Prăjituri)
3. Paella (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
5. Tort cu căpşuni şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
6. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos de ceapă (II) (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de cartofi cu sos verde (II) (Salate > Salate de legume)
10. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Biftec tartar (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
16. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
17. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
19. Cremşnit rapid (II) (Dulciuri > Prăjituri)
20. Budincă de brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Supă de gulii (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
23. Budincă de creier (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
25. Ciuperci a la grec (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Tort necopt cu mandarine (Dulciuri > Torturi)
29. Cubuleţe de tortilla cu măsline (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.