Tocăniţă mexicană cu chili - reţetă tradiţională din Mexic - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Mexic » Tocăniţă mexicană cu chili

Tocăniţă mexicană cu chili

Reţetă tradiţională din Mexic
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 1 ceapă tocată fin, 2 morcovi mici tocaţi mărunt, 250 g ţelină tăiată mărunt, 3 căţei de usturoi pisaţi, 2 linguri praf de chili, 2 linguriţe chimion, 2-3 roşii, 1 dovlecel mic, 1 cană zeamă de legume, 500 g fasole boabe roşie din conservă, 1/2 ceaşcă boabe de porumb din conservă, sare, piper, 1 căniţă orez (opţional).

Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovii, ţelina, usturoiul, praful de chili şi chimionul şi se călesc la foc potrivit circa 4 min., amestecând din când în când, până când ceapa devine translucidă (atenţie, să nu se ardă).

Se adaugă apoi roşiile, curăţate de pieliţe şi de seminţe şi tăiate cubuleţe, şi se zdrobesc cu lingura de pereţii cratiţei. Se pune şi dovlecelul tăiat rondele, se toarnă zeama de legume, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic 20 min., amestecând din când în când.

Se adaugă fasolea, porumbul, sare şi piper după gust şi se mai fierb toate sub capac încă 20 min.

Tocăniţa se serveşte, după preferinţă, cu garnitură de orez fiert.
7.184 vizualizări
1.007 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă ungurească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
7. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
8. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Tocăniţă de pipote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Tocăniţă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tocăniţă andaluză de anghinare (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Tocăniţă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Supă de chili verde (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
26. Tocăniţă de miel cu tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.