Tocăniţă de pui transilvăneană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocăniţă de pui transilvăneană

Tocăniţă de pui transilvăneană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pui (cca.1 kg), 2 cepe mari, 1 fir de praz, 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 3 ardei grasi rosii, 400 g rosii, 100 ml ulei, 100 g smantana, 2 linguri frunze de telina tocate, 2 linguri marar verde tocat, 6 portii mamaliga, sare, piper.

Mod de preparare: Puiul se taie in sase bucati, care se condimenteaza. Intr-un vas larg, se incinge uleiul, iar bucatile de pui se prajesc cate 4-5 minute, pe fiecare fata. Se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas, se calesc ceapa, prazul si usturoiul (curatate, spalate si tocate), timp de 7-8 minute, la foc domol. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari; se adauga peste ceapa calita. Ardeii grasi se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cuburi, care se pun in vasul cu ceapa si morcovi.
Totul se caleste timp de 12-15 minute, la foc mic, amestecand. Se adauga rosiile taiate cuburi si se calesc 15 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Sosul se presara cu sare, piper si frunzele de telina si de marar, tocate.
Se adauga si bucatile de carne prajita; vasul se tine in cuptor, 15-20 de minute, la foc mediu. Tocanita se serveste calda, cu o lingura de smantana, o portie de mamaliga si putin marar verde tocat, presarat deasupra.
Iarna, sosul se poate prepara si din ardei copti (de la congelator), taiati marunt, si cu rosii din bulion.
6.996 vizualizări
874 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
13. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tocăniţă mexicană cu chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.