Tocăniţă de pui transilvăneană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocăniţă de pui transilvăneană

Tocăniţă de pui transilvăneană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pui (cca.1 kg), 2 cepe mari, 1 fir de praz, 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 3 ardei grasi rosii, 400 g rosii, 100 ml ulei, 100 g smantana, 2 linguri frunze de telina tocate, 2 linguri marar verde tocat, 6 portii mamaliga, sare, piper.

Mod de preparare: Puiul se taie in sase bucati, care se condimenteaza. Intr-un vas larg, se incinge uleiul, iar bucatile de pui se prajesc cate 4-5 minute, pe fiecare fata. Se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas, se calesc ceapa, prazul si usturoiul (curatate, spalate si tocate), timp de 7-8 minute, la foc domol. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari; se adauga peste ceapa calita. Ardeii grasi se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cuburi, care se pun in vasul cu ceapa si morcovi.
Totul se caleste timp de 12-15 minute, la foc mic, amestecand. Se adauga rosiile taiate cuburi si se calesc 15 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Sosul se presara cu sare, piper si frunzele de telina si de marar, tocate.
Se adauga si bucatile de carne prajita; vasul se tine in cuptor, 15-20 de minute, la foc mediu. Tocanita se serveste calda, cu o lingura de smantana, o portie de mamaliga si putin marar verde tocat, presarat deasupra.
Iarna, sosul se poate prepara si din ardei copti (de la congelator), taiati marunt, si cu rosii din bulion.
6.929 vizualizări
854 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă finlandeză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
3. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Pui italienesc (cacciatore) (Mâncăruri > Fripturi)
5. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
9. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
19. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
21. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.