Tocăniţă de pui transilvăneană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocăniţă de pui transilvăneană

Tocăniţă de pui transilvăneană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pui (cca.1 kg), 2 cepe mari, 1 fir de praz, 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 3 ardei grasi rosii, 400 g rosii, 100 ml ulei, 100 g smantana, 2 linguri frunze de telina tocate, 2 linguri marar verde tocat, 6 portii mamaliga, sare, piper.

Mod de preparare: Puiul se taie in sase bucati, care se condimenteaza. Intr-un vas larg, se incinge uleiul, iar bucatile de pui se prajesc cate 4-5 minute, pe fiecare fata. Se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas, se calesc ceapa, prazul si usturoiul (curatate, spalate si tocate), timp de 7-8 minute, la foc domol. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari; se adauga peste ceapa calita. Ardeii grasi se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cuburi, care se pun in vasul cu ceapa si morcovi.
Totul se caleste timp de 12-15 minute, la foc mic, amestecand. Se adauga rosiile taiate cuburi si se calesc 15 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Sosul se presara cu sare, piper si frunzele de telina si de marar, tocate.
Se adauga si bucatile de carne prajita; vasul se tine in cuptor, 15-20 de minute, la foc mediu. Tocanita se serveste calda, cu o lingura de smantana, o portie de mamaliga si putin marar verde tocat, presarat deasupra.
Iarna, sosul se poate prepara si din ardei copti (de la congelator), taiati marunt, si cu rosii din bulion.
7.168 vizualizări
933 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
5. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tocăniţă de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
15. Tocăniţă de porc cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pui pe sticlă (III) (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.