Tocăniţă de pui transilvăneană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocăniţă de pui transilvăneană

Tocăniţă de pui transilvăneană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pui (cca.1 kg), 2 cepe mari, 1 fir de praz, 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 3 ardei grasi rosii, 400 g rosii, 100 ml ulei, 100 g smantana, 2 linguri frunze de telina tocate, 2 linguri marar verde tocat, 6 portii mamaliga, sare, piper.

Mod de preparare: Puiul se taie in sase bucati, care se condimenteaza. Intr-un vas larg, se incinge uleiul, iar bucatile de pui se prajesc cate 4-5 minute, pe fiecare fata. Se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas, se calesc ceapa, prazul si usturoiul (curatate, spalate si tocate), timp de 7-8 minute, la foc domol. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari; se adauga peste ceapa calita. Ardeii grasi se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cuburi, care se pun in vasul cu ceapa si morcovi.
Totul se caleste timp de 12-15 minute, la foc mic, amestecand. Se adauga rosiile taiate cuburi si se calesc 15 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Sosul se presara cu sare, piper si frunzele de telina si de marar, tocate.
Se adauga si bucatile de carne prajita; vasul se tine in cuptor, 15-20 de minute, la foc mediu. Tocanita se serveste calda, cu o lingura de smantana, o portie de mamaliga si putin marar verde tocat, presarat deasupra.
Iarna, sosul se poate prepara si din ardei copti (de la congelator), taiati marunt, si cu rosii din bulion.
7.352 vizualizări
993 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
17. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
19. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
24. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
26. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
27. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.