Tocăniţă de pui transilvăneană - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Tocăniţă de pui transilvăneană

Tocăniţă de pui transilvăneană

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 1 h 15 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 1 pui (cca.1 kg), 2 cepe mari, 1 fir de praz, 4 catei de usturoi, 2 morcovi, 3 ardei grasi rosii, 400 g rosii, 100 ml ulei, 100 g smantana, 2 linguri frunze de telina tocate, 2 linguri marar verde tocat, 6 portii mamaliga, sare, piper.

Mod de preparare: Puiul se taie in sase bucati, care se condimenteaza. Intr-un vas larg, se incinge uleiul, iar bucatile de pui se prajesc cate 4-5 minute, pe fiecare fata. Se scot si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas, se calesc ceapa, prazul si usturoiul (curatate, spalate si tocate), timp de 7-8 minute, la foc domol. Morcovii se spala, se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari; se adauga peste ceapa calita. Ardeii grasi se spala, se curata de cotor si seminte si se taie cuburi, care se pun in vasul cu ceapa si morcovi.
Totul se caleste timp de 12-15 minute, la foc mic, amestecand. Se adauga rosiile taiate cuburi si se calesc 15 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Sosul se presara cu sare, piper si frunzele de telina si de marar, tocate.
Se adauga si bucatile de carne prajita; vasul se tine in cuptor, 15-20 de minute, la foc mediu. Tocanita se serveste calda, cu o lingura de smantana, o portie de mamaliga si putin marar verde tocat, presarat deasupra.
Iarna, sosul se poate prepara si din ardei copti (de la congelator), taiati marunt, si cu rosii din bulion.
7.065 vizualizări
899 tipăriri
7 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui umplut cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
11. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
17. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ficăţei de pui cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tocăniţă de văcuţă cu bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.