Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
21.375 vizualizări
731 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ficăţei de pasăre cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
12. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Rasol de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.