Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.854 vizualizări
1.191 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Vrabioară de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
13. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
30. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.