Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
21.748 vizualizări
766 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume gratinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
3. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Legume a la grec (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
11. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Crap cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.