Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.884 vizualizări
1.202 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ghiveci de legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
6. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ciuperci cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
17. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Creveţi Jumbo pe pat de legume grill (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
23. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Jumări cu legume şi şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Pasteta de legume cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.