Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.453 vizualizări
1.088 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Midii cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Ciorbă de burtă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
15. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ardei umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
20. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
26. Chifteluţe de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
30. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.