Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.751 vizualizări
1.170 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Şniţel pane cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
21. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Legume cu sos de lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cartofi noi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Lipie cu legume şi carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.