Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.912 vizualizări
1.211 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Legume rumenite cu ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Supă de legume cu varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Frigărui cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
17. Ciorbă de fasole verde şi legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
24. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.