Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.913 vizualizări
1.212 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
5. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
7. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Aperitiv din legume la minut (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Legume la grătar (grill) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Gratin de legume cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Supă de legume cu varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Terină de legume cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.