Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.823 vizualizări
1.186 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Friptură de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
6. Paste cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
8. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Friptură înăbuşită de porc cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Supă de chimen cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de legume cu varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă de legume cu zer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Delicatese de legume (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Legume asortate cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.