Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.923 vizualizări
1.216 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Inimă de viţel cu smântână şi sote de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
4. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
6. Legume cu turtiţe de cascaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Omletă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Cârnaţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Rasol de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Tartă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Friptură de porc la tavă cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
17. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
18. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Dovlecei cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Şniţel de viţel cu sote de legume (Mâncăruri > Fripturi)
21. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Friptură din carne tocată cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
24. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Midii cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Legume mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de legume combinate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.