Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.339 vizualizări
1.050 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
2. Limbă de mare cu legume Provençal (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
10. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ştiucă cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Ciorbă uşoară de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Borş de legume (zarzavat) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Chec moale cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Crap rasol cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.