Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.182 vizualizări
993 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă de legume cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Ghiveci de legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
11. Şniţele de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
14. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Triunghiuri cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
17. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Muşchi de vită cu legume de vară (Mâncăruri > Fripturi)
19. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Calzone cu legume şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Chec moale cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
25. Supă de chimen cu legume şi ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.