Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
22.985 vizualizări
931 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă ţărănească de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
3. Mâncare de dovlecei cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ştiucă cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Legume cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Budincă de franzelă cu legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
13. Ciorbă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de legume verzi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ciorbă de legume cu zer de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Rasol de vită cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Peşte alb în suc de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Tortilla cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2022 Pandora Impex SRL.