Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
23.919 vizualizări
1.215 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş moldovenesc din legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
6. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Legume verzi umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Pilaf cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
14. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
15. Şniţel cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Şalău cu garnitură de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ghiveci de legume (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Legume fierte cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Tocăniţă ţărănească de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
29. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.