Tempura cu legume - reţetă tradiţională din Japonia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Japonia » Tempura cu legume

Tempura cu legume

Reţetă tradiţională din Japonia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: 1 1/4 ceasca faina, 1 ou, 1 1/4 ceasca apa rece de la frigider, 125 g broccoli, 1 ceapa mica, 1 ardei gras rosu (mic), 1 ardei gras verde (mic), 1 morcov potrivit, 60 g fasole verde, ulei pentru prajit.
Pentru sos: 4 linguri sos de soia, 2 linguri ketchup iute.

Mod de preparare: Se cerne faina intr-un castron mai mare, se face la mijloc o adancitura, se pun in ea oul si apa rece de la gheata si se prepara un aluat subtire, care se tine acoperit, o ora la frigider.
Se desfac buchetelele de broccoli. Ceapa se taie rondele fine, ardeii se taie fasii subtiri (de 6 cm lungime), iar fasolea se taie bucati lungi de 6 cm si pe urma fiecare pastaie se taie in doua, pe lung. Se incorporeaza toate legumele in aluatul tinut la rece si se amesteca usor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie de marime potrivita, se iau cu un cleste de bucatarie legumele date prin aluat (cate doua bucati odata), se introduc in uleiul fierbinte si se tin asa cateva secunde, ca sa se intareasca aluatul. Li se da drumul din cleste si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocante. Se scurg apoi pe hartie absorbanta si se servesc imediat cu sos de soia si ketchup sau cu alt sos bine condimentat.
21.492 vizualizări
744 tipăriri
5 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Ruladă de carne cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Curcan umplut cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
10. Borş de lobodă cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Friptură de curcan pe pat de legume (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ghiveci cu carne şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Sos de roşii cu legume (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
14. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
15. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Pilaf de legume amestecate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Carne de vacă cu legume şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
23. Chifteluţe de legume cu şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Spaghete cu sos de legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Tocană de legume cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
28. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
30. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.