Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g taitei proaspeti, 300 g masline negre fara samburi, 100 g costita afumata, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g cascaval ras, 250 ml frisca nebatuta sau smantana dulce, 4 catei de usturoi, 6 fire de patrunjel, 2 linguri de ulei de masline (sau altul fin), sare, piper.

Mod de preparare: Taiati costita feliute subtiri. Prajiti-o intr-o tigaie pana se aureste, fara sa adaugati grasime suplimentara. Trageti-o deoparte.
Spalati si curatati ciupercile, indepartand coditele, taiati-le in felii subtiri si caliti-le 5 minute in ulei de masline. Presarati usturoiul si patrunjelul tocate marunt.
Amestecati slaninuta rumenita cu ciupercile si maslinele tocate, piperati, adaugati frisca lichida, o jumatate din cascavalul ras si puneti sa fiarba inabusit trei minute.
Fierbeti taieteii in apa sarata vreme de patru minute (daca sunt proaspeti) sau conform indicatiilor de pe cutie, daca ii cumparati uscati. Strecurati-i si impartiti-i pe farfurii incalzite inainte. Turnati deasupra sosul de ciuperci si masline si cascavalul ras ramas.
Serviti imediat.
3.596 vizualizări
764 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Plăcinte de mălai cu măsline (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
6. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
8. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
9. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de mere cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
20. Tăiţei cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Păstrăv cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
27. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
29. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.