Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline |
Tăiţei sicilieni cu măsline
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 300 g taitei proaspeti, 300 g masline negre fara samburi, 100 g costita afumata, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g cascaval ras, 250 ml frisca nebatuta sau smantana dulce, 4 catei de usturoi, 6 fire de patrunjel, 2 linguri de ulei de masline (sau altul fin), sare, piper. Mod de preparare: Taiati costita feliute subtiri. Prajiti-o intr-o tigaie pana se aureste, fara sa adaugati grasime suplimentara. Trageti-o deoparte. Spalati si curatati ciupercile, indepartand coditele, taiati-le in felii subtiri si caliti-le 5 minute in ulei de masline. Presarati usturoiul si patrunjelul tocate marunt. Amestecati slaninuta rumenita cu ciupercile si maslinele tocate, piperati, adaugati frisca lichida, o jumatate din cascavalul ras si puneti sa fiarba inabusit trei minute. Fierbeti taieteii in apa sarata vreme de patru minute (daca sunt proaspeti) sau conform indicatiilor de pe cutie, daca ii cumparati uscati. Strecurati-i si impartiti-i pe farfurii incalzite inainte. Turnati deasupra sosul de ciuperci si masline si cascavalul ras ramas. Serviti imediat.
3.267 vizualizări
Versiunea printabilă664 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume) 3. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume) 4. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 6. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 7. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 9. Budincă de tăiţei cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume) 11. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 12. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă) 19. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 20. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume) 21. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi) 22. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume) 23. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 24. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume) 25. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 26. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 27. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 28. Mâncare rece de iepure cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Raţă sălbatică cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 30. Salată de măsline (Salate > Salate de legume) |