Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g taitei proaspeti, 300 g masline negre fara samburi, 100 g costita afumata, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g cascaval ras, 250 ml frisca nebatuta sau smantana dulce, 4 catei de usturoi, 6 fire de patrunjel, 2 linguri de ulei de masline (sau altul fin), sare, piper.

Mod de preparare: Taiati costita feliute subtiri. Prajiti-o intr-o tigaie pana se aureste, fara sa adaugati grasime suplimentara. Trageti-o deoparte.
Spalati si curatati ciupercile, indepartand coditele, taiati-le in felii subtiri si caliti-le 5 minute in ulei de masline. Presarati usturoiul si patrunjelul tocate marunt.
Amestecati slaninuta rumenita cu ciupercile si maslinele tocate, piperati, adaugati frisca lichida, o jumatate din cascavalul ras si puneti sa fiarba inabusit trei minute.
Fierbeti taieteii in apa sarata vreme de patru minute (daca sunt proaspeti) sau conform indicatiilor de pe cutie, daca ii cumparati uscati. Strecurati-i si impartiti-i pe farfurii incalzite inainte. Turnati deasupra sosul de ciuperci si masline si cascavalul ras ramas.
Serviti imediat.
3.542 vizualizări
752 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Praz cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Fasole verde cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Tăiţei cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Tăiţei cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
18. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Tăiţei cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Macaroane cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată ţărănească cu măsline (Salate > Salate de legume)
22. Tăiţei cu lapte (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ţelină cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
26. Iepure cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Tocană mănăstirească de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.