Tăiţei sicilieni cu măsline - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Tăiţei sicilieni cu măsline

Tăiţei sicilieni cu măsline

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 300 g taitei proaspeti, 300 g masline negre fara samburi, 100 g costita afumata, 200 g ciuperci champignon proaspete, 100 g cascaval ras, 250 ml frisca nebatuta sau smantana dulce, 4 catei de usturoi, 6 fire de patrunjel, 2 linguri de ulei de masline (sau altul fin), sare, piper.

Mod de preparare: Taiati costita feliute subtiri. Prajiti-o intr-o tigaie pana se aureste, fara sa adaugati grasime suplimentara. Trageti-o deoparte.
Spalati si curatati ciupercile, indepartand coditele, taiati-le in felii subtiri si caliti-le 5 minute in ulei de masline. Presarati usturoiul si patrunjelul tocate marunt.
Amestecati slaninuta rumenita cu ciupercile si maslinele tocate, piperati, adaugati frisca lichida, o jumatate din cascavalul ras si puneti sa fiarba inabusit trei minute.
Fierbeti taieteii in apa sarata vreme de patru minute (daca sunt proaspeti) sau conform indicatiilor de pe cutie, daca ii cumparati uscati. Strecurati-i si impartiti-i pe farfurii incalzite inainte. Turnati deasupra sosul de ciuperci si masline si cascavalul ras ramas.
Serviti imediat.
3.638 vizualizări
780 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Găină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
5. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată de spanac cu ouă şi măsline (Salate > Salate de legume)
7. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Tartă parfumată cu măsline verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Arpagic cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Brioşe cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
13. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
15. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
17. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Pîinişoare cu măsline şi migdale (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Budincă de tăiţei cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Lipie cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
26. Budincă de tăiţei (fidea) cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
27. Tăiţei cu şuncă (III) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tăiţei cu sos rece de iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.