Supă minestrone cu jambon şi tăiţei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g jambon afumat, 2 catei de usturoi, 200 g telina (tulpini), 400 g morcovi, 400 g broccoli, 400 g varza, 200 g cartofi (nesfaramiciosi), 3 linguri ulei de masline, sare, 1 legatura patrunjel verde, piper macinat, 250 g taietei (melcisori), 50 g parmezan ras.

Mod de preparare: Se taie sunca cubulete, iar usturoiul - feliute subtiri. Se spala zarzavatul, se curata de coaja (daca e cazul) si se taie: telina si morcovii - rondele, varza si cartofii - bucati potrivite. Se aleg buchetelele de broccoli, iar cotoarele se taie cubulete. Se-ncinge uleiul intr-o oala de supa, se prajesc cubuletele de sunca pana se rumenesc bine, apoi se adauga usturoiul si se caleste pana ce devine sticlos. Urmeaza celelalte legume, care se dunstuiesc si ele circa 2 minute. Se toarna peste ele 1 1/2 l de apa, se gusta de sare (cam 1 lingurita), se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba circa 20 de minute la foc potrivit. Se toaca patrunjelul, se introduce in supa, se adauga sarea, piperul si taieteii si se lasa supa sa mai fiarba alte 15 minute.
Se toarna in farfurii, se presara cu parmezanul ras si se serveste imediat.
4.965 vizualizări
900 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
2. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pollo Parisianno (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
5. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
7. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
17. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Salată de carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
21. Salată de ouă cu sos picant (Salate > Salate cu ouă)
22. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
23. Supă de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
28. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.