Supă minestrone cu jambon şi tăiţei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g jambon afumat, 2 catei de usturoi, 200 g telina (tulpini), 400 g morcovi, 400 g broccoli, 400 g varza, 200 g cartofi (nesfaramiciosi), 3 linguri ulei de masline, sare, 1 legatura patrunjel verde, piper macinat, 250 g taietei (melcisori), 50 g parmezan ras.

Mod de preparare: Se taie sunca cubulete, iar usturoiul - feliute subtiri. Se spala zarzavatul, se curata de coaja (daca e cazul) si se taie: telina si morcovii - rondele, varza si cartofii - bucati potrivite. Se aleg buchetelele de broccoli, iar cotoarele se taie cubulete. Se-ncinge uleiul intr-o oala de supa, se prajesc cubuletele de sunca pana se rumenesc bine, apoi se adauga usturoiul si se caleste pana ce devine sticlos. Urmeaza celelalte legume, care se dunstuiesc si ele circa 2 minute. Se toarna peste ele 1 1/2 l de apa, se gusta de sare (cam 1 lingurita), se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba circa 20 de minute la foc potrivit. Se toaca patrunjelul, se introduce in supa, se adauga sarea, piperul si taieteii si se lasa supa sa mai fiarba alte 15 minute.
Se toarna in farfurii, se presara cu parmezanul ras si se serveste imediat.
4.862 vizualizări
875 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
7. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tort şah (Dulciuri > Torturi)
11. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
13. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
14. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
15. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
16. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
21. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
23. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)
24. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
28. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
29. Supă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.