Supă minestrone cu jambon şi tăiţei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g jambon afumat, 2 catei de usturoi, 200 g telina (tulpini), 400 g morcovi, 400 g broccoli, 400 g varza, 200 g cartofi (nesfaramiciosi), 3 linguri ulei de masline, sare, 1 legatura patrunjel verde, piper macinat, 250 g taietei (melcisori), 50 g parmezan ras.

Mod de preparare: Se taie sunca cubulete, iar usturoiul - feliute subtiri. Se spala zarzavatul, se curata de coaja (daca e cazul) si se taie: telina si morcovii - rondele, varza si cartofii - bucati potrivite. Se aleg buchetelele de broccoli, iar cotoarele se taie cubulete. Se-ncinge uleiul intr-o oala de supa, se prajesc cubuletele de sunca pana se rumenesc bine, apoi se adauga usturoiul si se caleste pana ce devine sticlos. Urmeaza celelalte legume, care se dunstuiesc si ele circa 2 minute. Se toarna peste ele 1 1/2 l de apa, se gusta de sare (cam 1 lingurita), se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba circa 20 de minute la foc potrivit. Se toaca patrunjelul, se introduce in supa, se adauga sarea, piperul si taieteii si se lasa supa sa mai fiarba alte 15 minute.
Se toarna in farfurii, se presara cu parmezanul ras si se serveste imediat.
4.897 vizualizări
885 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cornuri umplute cu brânză de vacă şi chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de vară cu roşii, castraveţi şi brânză (Salate > Salate de legume)
6. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
7. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
11. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
12. Supă de salată verde cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
14. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
18. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
20. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
22. Tartă cu ciocolată şi struguri caramelizaţi (Dulciuri > Prăjituri)
23. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.