Supă minestrone cu jambon şi tăiţei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g jambon afumat, 2 catei de usturoi, 200 g telina (tulpini), 400 g morcovi, 400 g broccoli, 400 g varza, 200 g cartofi (nesfaramiciosi), 3 linguri ulei de masline, sare, 1 legatura patrunjel verde, piper macinat, 250 g taietei (melcisori), 50 g parmezan ras.

Mod de preparare: Se taie sunca cubulete, iar usturoiul - feliute subtiri. Se spala zarzavatul, se curata de coaja (daca e cazul) si se taie: telina si morcovii - rondele, varza si cartofii - bucati potrivite. Se aleg buchetelele de broccoli, iar cotoarele se taie cubulete. Se-ncinge uleiul intr-o oala de supa, se prajesc cubuletele de sunca pana se rumenesc bine, apoi se adauga usturoiul si se caleste pana ce devine sticlos. Urmeaza celelalte legume, care se dunstuiesc si ele circa 2 minute. Se toarna peste ele 1 1/2 l de apa, se gusta de sare (cam 1 lingurita), se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba circa 20 de minute la foc potrivit. Se toaca patrunjelul, se introduce in supa, se adauga sarea, piperul si taieteii si se lasa supa sa mai fiarba alte 15 minute.
Se toarna in farfurii, se presara cu parmezanul ras si se serveste imediat.
4.574 vizualizări
803 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
2. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
4. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cremă de castraveţi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Budincă cu brânză de vacă şi fructe (Dulciuri > Budinci)
10. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Supă de castraveţi dulce-acrişoară (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
19. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
21. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
24. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Şalău cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Burrito cu chorizo şi fasole (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.