Supă minestrone cu jambon şi tăiţei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g jambon afumat, 2 catei de usturoi, 200 g telina (tulpini), 400 g morcovi, 400 g broccoli, 400 g varza, 200 g cartofi (nesfaramiciosi), 3 linguri ulei de masline, sare, 1 legatura patrunjel verde, piper macinat, 250 g taietei (melcisori), 50 g parmezan ras.

Mod de preparare: Se taie sunca cubulete, iar usturoiul - feliute subtiri. Se spala zarzavatul, se curata de coaja (daca e cazul) si se taie: telina si morcovii - rondele, varza si cartofii - bucati potrivite. Se aleg buchetelele de broccoli, iar cotoarele se taie cubulete. Se-ncinge uleiul intr-o oala de supa, se prajesc cubuletele de sunca pana se rumenesc bine, apoi se adauga usturoiul si se caleste pana ce devine sticlos. Urmeaza celelalte legume, care se dunstuiesc si ele circa 2 minute. Se toarna peste ele 1 1/2 l de apa, se gusta de sare (cam 1 lingurita), se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba circa 20 de minute la foc potrivit. Se toaca patrunjelul, se introduce in supa, se adauga sarea, piperul si taieteii si se lasa supa sa mai fiarba alte 15 minute.
Se toarna in farfurii, se presara cu parmezanul ras si se serveste imediat.
5.063 vizualizări
928 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
2. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă a la Izalina (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
10. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
13. Salată din peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
14. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
17. Supă rece cu castraveţi cruzi şi carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
22. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.