Supă minestrone cu jambon şi tăiţei - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Supă minestrone cu jambon şi tăiţei

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 100 g jambon afumat, 2 catei de usturoi, 200 g telina (tulpini), 400 g morcovi, 400 g broccoli, 400 g varza, 200 g cartofi (nesfaramiciosi), 3 linguri ulei de masline, sare, 1 legatura patrunjel verde, piper macinat, 250 g taietei (melcisori), 50 g parmezan ras.

Mod de preparare: Se taie sunca cubulete, iar usturoiul - feliute subtiri. Se spala zarzavatul, se curata de coaja (daca e cazul) si se taie: telina si morcovii - rondele, varza si cartofii - bucati potrivite. Se aleg buchetelele de broccoli, iar cotoarele se taie cubulete. Se-ncinge uleiul intr-o oala de supa, se prajesc cubuletele de sunca pana se rumenesc bine, apoi se adauga usturoiul si se caleste pana ce devine sticlos. Urmeaza celelalte legume, care se dunstuiesc si ele circa 2 minute. Se toarna peste ele 1 1/2 l de apa, se gusta de sare (cam 1 lingurita), se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba circa 20 de minute la foc potrivit. Se toaca patrunjelul, se introduce in supa, se adauga sarea, piperul si taieteii si se lasa supa sa mai fiarba alte 15 minute.
Se toarna in farfurii, se presara cu parmezanul ras si se serveste imediat.
5.016 vizualizări
913 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă cremă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
13. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
15. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
17. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
21. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
23. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
27. Friptură de porc sau de vacă înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.