Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.293 vizualizări
1.201 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cornuleţe cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Ouă moi în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Stufat de miel cu ceapă şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
7. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
9. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
13. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Ştrudel cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
23. Vişinată (Băuturi > Lichioruri)
24. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Paste cu morcovi şi chili (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Caise cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Muşchi de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.