Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.518 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
4. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de pătrunjel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
10. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
11. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
14. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă Vichy (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
18. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
19. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
20. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
25. Curcan umplut cu ţelină şi boabe de porumb (Mâncăruri > Fripturi)
26. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de fructe roşii (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.