Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.533 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
2. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. Supă de praz cu arpacaş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată de pipote cu maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Supă pasată de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
14. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
16. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
17. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
20. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
22. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.