Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.458 vizualizări
1.233 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Supă de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
9. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
10. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
12. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Cartofi noi cu unt şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
16. Supă cremă de fasole boabe (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
19. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Ceai Sangria (Băuturi > Ceaiuri)
21. Cocteil de legume cu ciuperci la cuptor şi sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
25. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată ca la Nisa (III) (Salate > Salate cu peşte)
30. Supă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.