Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.465 vizualizări
1.239 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Cuiburi de castraveţi cu unt de sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Supă cremă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
11. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă de dovlecei cu crutoane de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
15. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
16. Dulceaţă de piersici (Conserve de fructe > Dulceaţă)
17. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
21. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
22. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată de andive cu mere (Salate > Salate de legume)
24. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
27. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
28. Prăjitură cu piersici (I) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.