Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.464 vizualizări
1.239 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Sana (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
6. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
7. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
8. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
10. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Supă de castraveţi de la gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.