Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.453 vizualizări
1.232 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
2. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
4. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Supă minestrone cu cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
10. Budincă vieneză cu morcovi şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cu floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
14. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
18. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
19. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
20. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
23. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
28. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
29. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.