Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.260 vizualizări
1.193 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
2. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
3. Tocăniţă de ficat de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de cartofi noi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
11. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
14. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
16. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
17. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
21. Supă cu vin alb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată mexicană de porumb (Salate > Salate de legume)
25. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
26. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
28. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă de legume de vară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.