Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.536 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
5. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de crudităţi de iarnă (II) (Salate > Salate de legume)
11. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
12. Pateuri cu şuncă şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
18. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
20. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
22. Borş de perişoare cu legume şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
28. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.