Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
7.852 vizualizări
1.099 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
3. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
4. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată de măr verde cu brânză de capră (Salate > Salate de legume)
9. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
11. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
13. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
15. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de ton cu fasole şi păpădie (Salate > Salate cu peşte)
17. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
21. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
22. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
25. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
26. Mâncărică de varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
28. Salată rusească (II) (Salate > Salate de legume)
29. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.