Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.521 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Spanac cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
5. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
7. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
8. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
9. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
11. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
14. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
15. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
17. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
21. Caracatiţă cu cartofi şi chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
27. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Tartă cu ciocolată şi fructe uscate caramelizate (Dulciuri > Prăjituri)
29. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.