Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.292 vizualizări
1.201 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
3. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
4. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
6. Sărăţele cu chimen (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de ceapă cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
9. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
12. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Supă cu floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă de legume rapidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de legume cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
19. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
21. Piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
24. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
26. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
27. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
30. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.