Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.474 vizualizări
1.241 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
2. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
3. Supă de legume cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
7. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
8. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Supă galbenă de ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sos de hrean cu sfeclă roşie şi smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
17. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
18. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Terină de roşii cu sos de anşoa (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Salată de fasole verde cu arpagic (Salate > Salate de legume)
22. Saramură de crap românesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ouă umplute cu creier şi sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
27. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
28. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
30. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.