Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.528 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
7. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
9. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
11. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
15. Supă de vară cu dovlecei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Doradă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
18. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
19. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Savarină cu fructe (Dulciuri > Prăjituri)
21. Sufleu cu cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
23. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
25. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
26. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
27. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
28. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Sos sicilian (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.