Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.534 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
2. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
3. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
5. Frittată cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Mămăligă cu carne de porc şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
12. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
23. Supă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
27. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.