Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.365 vizualizări
1.216 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
3. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
7. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
11. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
12. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă ungurească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
22. Supă de morcovi cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
25. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
28. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.