Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.512 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
3. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
5. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Omletă cu muştar şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
14. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
15. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
16. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
19. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
22. Supă bază minestrone (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Tartă cu brânză dulce şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
24. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
26. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
29. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.