Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.300 vizualizări
1.201 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
3. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
5. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
6. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
7. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
9. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
10. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Ouă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
19. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
20. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
22. Prăjitură cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
23. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
24. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Tort cu brânză dulce şi coacăze (Dulciuri > Torturi)
28. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
30. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.