Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.531 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
3. Spanac la cuptor cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
13. Supa plugarului (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
19. Vin de coacăze roşii (Băuturi > Băuturi cu vin)
20. Supă de legume pasate (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
23. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
25. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
26. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de andive cu portocale şi curmale (Salate > Salate de legume)
30. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.