Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.435 vizualizări
1.231 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de ouă cu ceapă verde şi pătrunjel (Salate > Salate cu ouă)
4. Sos de ardei iuţi chilian (Salsa de ají colorado a la chileea) (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Mâncărică de varză acră şi pere sau mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mâncare de spanac cu carne de pasăre, miel, viţel, vacă, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
8. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
9. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Supă ardelenească de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
18. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
20. Supă cremă de praz cu pesto (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
22. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
25. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ciorbă de cartofi dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată asortată de varză acră (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.