Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
7.959 vizualizări
1.119 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
2. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
3. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de post (Salate > Salate de legume)
5. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
8. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
9. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
10. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
15. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
16. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
18. Crap cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
21. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
25. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
27. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Păstrăvi umpluţi cu brânză şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.