Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.479 vizualizări
1.242 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă aurie de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
5. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată de castraveţi (Salate > Salate de legume)
9. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
10. Salată de ardei graşi (Salate > Salate de legume)
11. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată cu piept de pui şi legume mexicane (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
16. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
21. Rulouri de spanac umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
23. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
24. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Perişoare cu sos de smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată cu ochiuri româneşti (Salate > Salate cu ouă)
28. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.