Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.294 vizualizări
1.201 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Supă de ceapă cu şvaiţer (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
4. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Sărmăluţe de soia în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Fileuri de cod sau şalău cu ratatouille  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă de roşii turcească (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
13. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
15. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
16. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
17. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
18. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
22. Supă de varză acră cu perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
24. Prăjitură alsaciană cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată picantă de orez (Salate > Salate de legume)
27. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
30. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.