Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.532 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
4. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Omletă cu ceapă şi salam (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
11. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
15. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Tagliatelle cu şuncă, broccoli şi smântână dulce (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Cârnaţi de porc şi mânzat (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
22. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
23. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de cartofi dreasă cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.