Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.538 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
4. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
7. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
9. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
11. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
14. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
18. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
19. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
20. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
22. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
27. Salată cu ouă, şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
28. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.