Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.450 vizualizări
1.232 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de crudităţi (I) (Salate > Salate de legume)
3. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
4. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
5. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Spanac cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
8. Supă de dovlecei cu griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
10. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
11. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
12. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă pasată de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Sos cu fileuri de anşoa şi castraveciori (Sosuri > Sosuri cu legume)
22. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
23. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
30. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.