Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.456 vizualizări
1.232 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Frigărui de mînzat cu cartofi noi şi salată de varză (Mâncăruri > Fripturi)
4. Spaghete cu roşii (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
6. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
7. Supă de vară cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă uşoară de mazăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
17. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
19. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
20. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
21. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
24. Rulouri cu piept de pui şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă vieneză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
29. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.