Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.502 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Ciorbă de salată cu cabanos acrită cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
4. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)
5. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă cremă de castraveţi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
8. Pui cu orez şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
11. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Supă de roşii cu unt de arahide (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Pilaf cu roşii şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
18. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Ouă cu maioneză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
21. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
22. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
25. Tort cu mere şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
26. Salată iepurică (Salate > Salate cu ouă)
27. Supă de praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Îngheţată de frăguţe şi cappuccino (Dulciuri > Îngheţate)
29. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.