Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.508 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Chorizo de casă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă de găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
7. Supă de gulii cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ochiuri cu slănină şi şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
11. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
14. Ochiuri cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
16. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Spumă de ananas sau banane (Dulciuri > Spume)
20. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
22. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
26. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Supă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Şaşlîk (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
30. Clătite cu cremă de unt şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.