Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.499 vizualizări
1.247 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
3. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
10. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Tort Sacher (I) (Dulciuri > Torturi)
17. Supă cleştar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Mâncare de pasăre cu mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Supă de miel cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Şalău prăjit cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Supă de roşii cu linte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
25. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de morcovi şi varză murată (Salate > Salate de legume)
27. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Supă cremă de ciuperci (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Supă de măcriş cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.