Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.487 vizualizări
1.244 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
2. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Pasteta de ficat de viţel sau porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
4. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
6. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
9. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de gulii cu salată verde (Salate > Salate de legume)
12. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
14. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
15. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
18. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
21. Ciorbă de miel cu smântână şi zeamă de lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Ouă cu sos şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
26. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume)
28. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
29. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Supă cremă de cartofi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.