Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.471 vizualizări
1.241 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu legume şi nuci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
3. Supă cremă de usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată de dovlecei cu iaurt (Salate > Salate de legume)
6. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
11. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
12. Supă de pătrunjel (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
18. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Pizza cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
23. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Supă cu caşcaval în stil bavarez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
30. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.