Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.413 vizualizări
1.225 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
2. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
5. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
6. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
7. Supă de curcan ca în Ardeal (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
10. Salată italienească (Salate > Salate cu ouă)
11. Tartă cu dovlecei şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Sandviciuri cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
19. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
23. Tartă cu dovlecei şi orez (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Dovlecei cu măsline şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.