Supă marocană de dovleac, năut şi spanac - reţetă tradiţională din Maroc - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Maroc » Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Supă marocană de dovleac, năut şi spanac

Reţetă tradiţională din Maroc
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 linguri ulei de masline, 2 cepe taiate julien, 750 g dovleac curatat de coaja si seminte si taiat cuburi, 3 linguri pasta harissa (sau pasta de ardei iute), 1 lingurita seminte de chimen. 1 l concentrat de pasare sau de legume, 400 g naut fiert (se gaseste la conserva, in magazine) si scurs de apa, 150 g frunze de spanac crude.

Mod de preparare: Incingeti uleiul intr-o tigaie larga si caliti ceapa. Acoperiti vasul cu un capac si tineti pe foc timp de 5 minute, pana cand ceapa se inmoaie. Adaugati dovleacul si caliti-l timp de 5 minute. Adaugati pasta harissa si chimenul, mariti flacara si prajiti timp de 5 minute, amestecand incontinuu. Adaugati concentratul, acoperiti cu un capac si fierbeti inabusit timp de 20 de minute.
Zdrobiti jumatate din cantitatea de dovleac, pentru ca supa sa se ingroase. Adaugati nautul si spanacul si incalziti pana cand spanacul se opareste. Asezonati cu sare si piper negru, proaspat macinat.
Serviti supa cu smantana, presarata cu cateva seminte de chimen si cateva frunze proaspete de spanac.
8.443 vizualizări
1.232 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
4. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Sufleu de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
11. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată combinată cu castraveţi muraţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată Margarita (Salate > Salate cu peşte)
17. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciorbă de măruntaie de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Aperitiv cu ou şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Supă de cicoare creaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
22. Sandviciuri cu avocado (Aperitive > Sandviciuri)
23. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
26. Friptură de porc cu vin roşu şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
28. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.