Supă italienească - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă italienească

Supă italienească

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/4 kg fasole uscata, 1 morcov, 1 patrunjel, o ceapa, o mana fasole verde, 2-3 cartofi, un sfert de varza, o conopida, 1 dovlecel, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii, 100 g de macaroane, 200 g branza, 2 linguri ulei, 1-2 catei usturoi, un varf de cutit de foi de magheran.

Mod de preparare: Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa fierbinte sa fiarba impreuna cu un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt. Apoi se adauga pe rand dupa timpul cat la trebuie sa fiarba: o mana de fasole verde taiata in bucati de 2-3 cm, 2-3 cartofi curatati si taiati in bucati potrivite, un sfert de varza taiata, o conopida mica rupta in bucati, un dovlecel tanar curatat si taiat bucati, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii si la urma vreo 100 gr. de macaroane. In timp ce zarzavatul fierbe, se freaca deoparte 200 gr. de branza alba de Braila cu 2 linguri de ulei, pus cate putin odata, un catel sau doi de usturoi bine sfarmat si un carf de cutit de foi de magheran. Se amesteca totul bine pana se face o crema spumoasa. Se pune cate putina supa pana se subtiaza, apoi se toarna toata in oala de supa, se gusta de sare, si se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Supa trebuie sa fie groasa, dar cui ii place mai subtire sa mai adauge putina apa fierbinte la ultimele clocote.
5.081 vizualizări
930 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă de perişoare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă orientală cu fructe de mare (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă de zarzavat simplă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de legume cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de varză cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă franţuzească de ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cu vin alb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supa plugarului (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Supă ţărănească cu varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă de broccoli cu brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Supă de limbă de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de peşte cu ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă de vară cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.