Supă italienească - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă italienească

Supă italienească

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/4 kg fasole uscata, 1 morcov, 1 patrunjel, o ceapa, o mana fasole verde, 2-3 cartofi, un sfert de varza, o conopida, 1 dovlecel, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii, 100 g de macaroane, 200 g branza, 2 linguri ulei, 1-2 catei usturoi, un varf de cutit de foi de magheran.

Mod de preparare: Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa fierbinte sa fiarba impreuna cu un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt. Apoi se adauga pe rand dupa timpul cat la trebuie sa fiarba: o mana de fasole verde taiata in bucati de 2-3 cm, 2-3 cartofi curatati si taiati in bucati potrivite, un sfert de varza taiata, o conopida mica rupta in bucati, un dovlecel tanar curatat si taiat bucati, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii si la urma vreo 100 gr. de macaroane. In timp ce zarzavatul fierbe, se freaca deoparte 200 gr. de branza alba de Braila cu 2 linguri de ulei, pus cate putin odata, un catel sau doi de usturoi bine sfarmat si un carf de cutit de foi de magheran. Se amesteca totul bine pana se face o crema spumoasa. Se pune cate putina supa pana se subtiaza, apoi se toarna toata in oala de supa, se gusta de sare, si se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Supa trebuie sa fie groasa, dar cui ii place mai subtire sa mai adauge putina apa fierbinte la ultimele clocote.
4.766 vizualizări
838 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de ţelină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă verde cu ştevie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de cartofi cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de linte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cu găluşte de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Supă de conopidă cu unt şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Supă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Romburi pentru supă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă cremă de porumb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.