Supă italienească - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă italienească

Supă italienească

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/4 kg fasole uscata, 1 morcov, 1 patrunjel, o ceapa, o mana fasole verde, 2-3 cartofi, un sfert de varza, o conopida, 1 dovlecel, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii, 100 g de macaroane, 200 g branza, 2 linguri ulei, 1-2 catei usturoi, un varf de cutit de foi de magheran.

Mod de preparare: Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa fierbinte sa fiarba impreuna cu un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt. Apoi se adauga pe rand dupa timpul cat la trebuie sa fiarba: o mana de fasole verde taiata in bucati de 2-3 cm, 2-3 cartofi curatati si taiati in bucati potrivite, un sfert de varza taiata, o conopida mica rupta in bucati, un dovlecel tanar curatat si taiat bucati, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii si la urma vreo 100 gr. de macaroane. In timp ce zarzavatul fierbe, se freaca deoparte 200 gr. de branza alba de Braila cu 2 linguri de ulei, pus cate putin odata, un catel sau doi de usturoi bine sfarmat si un carf de cutit de foi de magheran. Se amesteca totul bine pana se face o crema spumoasa. Se pune cate putina supa pana se subtiaza, apoi se toarna toata in oala de supa, se gusta de sare, si se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Supa trebuie sa fie groasa, dar cui ii place mai subtire sa mai adauge putina apa fierbinte la ultimele clocote.
5.232 vizualizări
961 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă de varză dulce cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă cremă de ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de fructe de mare (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă de ceapă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de mazăre uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supa mării de gheaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Supă de viţel cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă de gulii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cu conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de legume de toamnă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă concentrată cu gălbenuşuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de verdeţuri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.