Supă italienească - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Supă italienească

Supă italienească

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 1/4 kg fasole uscata, 1 morcov, 1 patrunjel, o ceapa, o mana fasole verde, 2-3 cartofi, un sfert de varza, o conopida, 1 dovlecel, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii, 100 g de macaroane, 200 g branza, 2 linguri ulei, 1-2 catei usturoi, un varf de cutit de foi de magheran.

Mod de preparare: Se pune cu apa la foc mic 1/4 kg. fasole uscata; dupa ce a dat vreo doua clocote, se schimba apa si se pune cu alta apa fierbinte sa fiarba impreuna cu un morcov, un patrunjel si o ceapa, toate taiate marunt. Apoi se adauga pe rand dupa timpul cat la trebuie sa fiarba: o mana de fasole verde taiata in bucati de 2-3 cm, 2-3 cartofi curatati si taiati in bucati potrivite, un sfert de varza taiata, o conopida mica rupta in bucati, un dovlecel tanar curatat si taiat bucati, 2-3 rosii mijlocii sau 2 linguri de bulion de rosii si la urma vreo 100 gr. de macaroane. In timp ce zarzavatul fierbe, se freaca deoparte 200 gr. de branza alba de Braila cu 2 linguri de ulei, pus cate putin odata, un catel sau doi de usturoi bine sfarmat si un carf de cutit de foi de magheran. Se amesteca totul bine pana se face o crema spumoasa. Se pune cate putina supa pana se subtiaza, apoi se toarna toata in oala de supa, se gusta de sare, si se lasa sa mai dea vreo doua clocote. Supa trebuie sa fie groasa, dar cui ii place mai subtire sa mai adauge putina apa fierbinte la ultimele clocote.
5.276 vizualizări
981 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă pasată de cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Supă de griş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă din rasol de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă de zarzavat cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de usturoi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Supă de vin cu ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă de usturoi cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă de cartofi şi morcovi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă cu broccoli şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Supă de fasole verde cu costiţă afumată (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
20. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă a la Izalina (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de legume cu găluşte de post (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cu vin alb (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de chimen (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Supă cremă de conopidă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă cremă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.