Supă cu caşcaval în stil bavarez - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Supă cu caşcaval în stil bavarez

Supă cu caşcaval în stil bavarez

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 60 g unt, 60 g făină, 180 g caşcaval, 1,5 l apă, 2 cuburi concentrat de găină, 6 felii pâine toast, 2 linguri ulei vegetal, câteva frunze de pătrunjel, 1/2 linguriţă nucşoară, 1/2 linguriţă piper negru măcinat, sare, după gust


Mod de preparare: Într-o oală, punem apa la fiert cu cuburile de concentrat de găină. Lăsăm să fiarbă timp de 5 min.

Într-o cratiţă topim untul, adăugam făina şi o lăsăm câteva minute să se “prăjească” până se rumeneşte.

Turnam zeama iniţială amestecând continuu cu un tel şi mai lăsăm să fiarbă totul timp de 5-7 min.

Tăiem caşcavalul mărunt şi-l adăugăm în supă. Tot acum, punem şi nucşoara, sarea şi piperul. Mai lăsăm să fiarbă 1-2 min., apoi stingem focul.

Din feliile de pâine, facem nişte crutoane: le tăiem cuburi, după care într-o tigaie prăjim pâinea în uleiul vegetal.

La servire, punem în farfurie crutoanele de pâine prăjită, iar peste ele punem supa de caşcaval şi ornăm cu frunzele de pătrunjel.
5.372 vizualizări
1.035 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de gutui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
3. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciorbă de potroace cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă de usturoi (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de quinoa cu portocale şi mentă (Salate > Salate de legume)
7. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sos roşu franţuzesc (Sosuri > Sosuri roşii)
9. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
10. Mâncărică de mazăre uscată (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
12. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Batoane de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Bautură întăritoare din ceai rusesc (Băuturi > Ceaiuri)
21. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Prepeliţe înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
29. Desert din pepene cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.