Supă cu caşcaval în stil bavarez - reţetă tradiţională din Germania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Germania » Supă cu caşcaval în stil bavarez

Supă cu caşcaval în stil bavarez

Reţetă tradiţională din Germania
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 60 g unt, 60 g făină, 180 g caşcaval, 1,5 l apă, 2 cuburi concentrat de găină, 6 felii pâine toast, 2 linguri ulei vegetal, câteva frunze de pătrunjel, 1/2 linguriţă nucşoară, 1/2 linguriţă piper negru măcinat, sare, după gust


Mod de preparare: Într-o oală, punem apa la fiert cu cuburile de concentrat de găină. Lăsăm să fiarbă timp de 5 min.

Într-o cratiţă topim untul, adăugam făina şi o lăsăm câteva minute să se “prăjească” până se rumeneşte.

Turnam zeama iniţială amestecând continuu cu un tel şi mai lăsăm să fiarbă totul timp de 5-7 min.

Tăiem caşcavalul mărunt şi-l adăugăm în supă. Tot acum, punem şi nucşoara, sarea şi piperul. Mai lăsăm să fiarbă 1-2 min., apoi stingem focul.

Din feliile de pâine, facem nişte crutoane: le tăiem cuburi, după care într-o tigaie prăjim pâinea în uleiul vegetal.

La servire, punem în farfurie crutoanele de pâine prăjită, iar peste ele punem supa de caşcaval şi ornăm cu frunzele de pătrunjel.
5.811 vizualizări
1.142 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Creier pane cu sote (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Vin de corcoduşe (Băuturi > Băuturi cu vin)
4. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
5. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
6. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
7. Ouă florentine (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Îngheţată de zmeură (I) (Dulciuri > Îngheţate)
9. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
10. Supă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de măsline (Salate > Salate de legume)
12. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
15. Plachie de crap în vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Mâncare de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Tocăniţă de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Legume prăjite în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Escalop de viţel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă din oase cu diferite garnituri (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
23. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
24. Sfârâială dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
26. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Budincă de mămăligă cu sos de carne (Mâncăruri > Preparate din mălai)
29. Morcovi înveliţi în aluat (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.