Sparanghel cu parmezan - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sparanghel cu parmezan

Sparanghel cu parmezan

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 5

Ingrediente: 1 kg sparanghel, 1 ceapa mare taiata, 4 catei de usturoi tocati, 3 linguri ulei, 1 lingura sare, 1/4 lingurita sos Tabasco, 1/2 kg rosii din conserva, 1/2 lingurita cimbru, 300 ml sos de tomate din conserva, 250 gr mozzarella taiata in felii subtiri, 2-3 linguri parmezan ras.

Mod de preparare: Sparanghelul se spala si se taie capetele inferioare, care ii dau un gust amarui. Se leaga intr-un "buchet" cu o ata sau sforicica alba (daca este colorata, coloreaza apa si legumele). Se pun in apa cu sare si se lasa sa fiarba timp de 12-15 minute (daca este sparanghel alb) sau 8-12 minute (daca este sparanghel verde). Se scot cu grija, ca sa nu se rupa, si se pun intr-un vas pentru cuptor.
Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie. Se adauga sarea, sosul Tabasco si rosiile. Se lasa sa fiarba, fara sa acoperiti vasul, timp de 10-12 minute.
Se adauga cimbrul si sosul de tomate, se mai lasa sa fiarba 20 de minute.
Se preincalzeste cuptorul.
Acest amestec se toarna deasupra sparanghelului, in vasul pentru cuptor.
Deasupra se aranjeaza feliile de mozzarella, se presara parmezanul ras.
Se pune la cuptor timp de 30 de minute.
6.618 vizualizări
855 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Sparanghel măcelăresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
5. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
8. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
9. Rondele cu parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
11. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Sufleu de parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Ouă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Supă cu pătrăţele de parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Grătare de porc pane cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
24. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
26. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
28. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
29. Escalop de viţel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.