Sparanghel cu parmezan - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Sparanghel cu parmezan

Sparanghel cu parmezan

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 5

Ingrediente: 1 kg sparanghel, 1 ceapa mare taiata, 4 catei de usturoi tocati, 3 linguri ulei, 1 lingura sare, 1/4 lingurita sos Tabasco, 1/2 kg rosii din conserva, 1/2 lingurita cimbru, 300 ml sos de tomate din conserva, 250 gr mozzarella taiata in felii subtiri, 2-3 linguri parmezan ras.

Mod de preparare: Sparanghelul se spala si se taie capetele inferioare, care ii dau un gust amarui. Se leaga intr-un "buchet" cu o ata sau sforicica alba (daca este colorata, coloreaza apa si legumele). Se pun in apa cu sare si se lasa sa fiarba timp de 12-15 minute (daca este sparanghel alb) sau 8-12 minute (daca este sparanghel verde). Se scot cu grija, ca sa nu se rupa, si se pun intr-un vas pentru cuptor.
Ceapa si usturoiul se calesc intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie. Se adauga sarea, sosul Tabasco si rosiile. Se lasa sa fiarba, fara sa acoperiti vasul, timp de 10-12 minute.
Se adauga cimbrul si sosul de tomate, se mai lasa sa fiarba 20 de minute.
Se preincalzeste cuptorul.
Acest amestec se toarna deasupra sparanghelului, in vasul pentru cuptor.
Deasupra se aranjeaza feliile de mozzarella, se presara parmezanul ras.
Se pune la cuptor timp de 30 de minute.
6.566 vizualizări
834 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
2. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Tartă cu sparanghel (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de sparanghel, portocale şi andive (Salate > Salate de legume)
5. Supă de sparanghel (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
7. Sparanghel cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ficăţei cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Supă de ceapă cu parmezan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Şniţel cu crustă de parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
12. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
14. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Crap cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Escalop de viţel cu parmezan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Stea de sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Rondele cu parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sufleu de parmezan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
23. Sparanghel gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Sparanghel în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Conopidă cu parmezan (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sparanghel cu pastă de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Sparanghel cu sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.