Sos de migdale spaniol - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos de migdale spaniol

Sos de migdale spaniol

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 ceasca migdale (75 g), 2 lingurite ulei de masline, o ceapa mare, tocata marunt, o lingurita paprika, o lingurita praf usturoi sau usturoi tocat marunt, sofran, o cana jumatate rosii curatate de coaja si taiate (280 g), sare, piper, o cana vin alb, un sfert de ceasca (15 g) firmituri de piine.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se ingroasa (5 -8 minute). Se sareaza si se pipereaza.
8.240 vizualizări
1.091 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe)
4. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
10. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
16. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
18. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Sos roşu (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.