Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos de migdale spaniol |
Sos de migdale spaniol
Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 1/2 ceasca migdale (75 g), 2 lingurite ulei de masline, o ceapa mare, tocata marunt, o lingurita paprika, o lingurita praf usturoi sau usturoi tocat marunt, sofran, o cana jumatate rosii curatate de coaja si taiate (280 g), sare, piper, o cana vin alb, un sfert de ceasca (15 g) firmituri de piine. Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se ingroasa (5 -8 minute). Se sareaza si se pipereaza.
8.240 vizualizări
Versiunea printabilă1.091 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 2. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 3. Sos de busuioc (Sosuri > Sosuri albe) 4. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi) 5. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 6. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 7. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 8. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi) 9. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume) 10. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate) 11. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate) 12. Friptură de jambon cu sos de măceşe (Mâncăruri > Fripturi) 13. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 14. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Sos de tarhon şi ceapă verde (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 16. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 17. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 18. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Ţelină pane cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 20. Peşte fript cu sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi) 22. Tăiţei in sos de lămâie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 23. Sos de ouă cu unt (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte) 24. Şalău în sos de Riesling (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume) 26. Sos roşu (Sosuri > Sosuri roşii) 27. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 30. Melci cu pepene galben şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |