Sos de migdale spaniol - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos de migdale spaniol

Sos de migdale spaniol

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 ceasca migdale (75 g), 2 lingurite ulei de masline, o ceapa mare, tocata marunt, o lingurita paprika, o lingurita praf usturoi sau usturoi tocat marunt, sofran, o cana jumatate rosii curatate de coaja si taiate (280 g), sare, piper, o cana vin alb, un sfert de ceasca (15 g) firmituri de piine.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se ingroasa (5 -8 minute). Se sareaza si se pipereaza.
8.656 vizualizări
1.199 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Sos de iaurt (Sosuri > Sosuri albe)
3. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Salată cu sos de pătrunjel (Salate > Salate de legume)
5. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ardei copţi cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
10. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de prune şi struguri cu sos de vin (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Sos de smântână cu bulion (Sosuri > Sosuri roşii)
13. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ochi românesc cu sos de brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
16. Sarmale de varză roşie în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Sos spumos de vin (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
19. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
20. Cod sau şalău cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Muşchi la cuptor cu sos de muştar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Sos maioneză dietetică (Sosuri > Sosuri albe)
23. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
24. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Stavrizi în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Surimi de crab cu sos de mango (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Sos Tabasco (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Sos de lapte (Sosuri > Sosuri albe)
30. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.