Sos de migdale spaniol - reţetă tradiţională din Spania - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Spania » Sos de migdale spaniol

Sos de migdale spaniol

Reţetă tradiţională din Spania
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1/2 ceasca migdale (75 g), 2 lingurite ulei de masline, o ceapa mare, tocata marunt, o lingurita paprika, o lingurita praf usturoi sau usturoi tocat marunt, sofran, o cana jumatate rosii curatate de coaja si taiate (280 g), sare, piper, o cana vin alb, un sfert de ceasca (15 g) firmituri de piine.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Se pun migdalele pe o tava si se lasa 8 - 10 minute la copt. Se lasa apoi sa se raceasca. Un sfert din cantitate se lasa deoparte, pentru ornare. Se dau migdalele prin masina de tocat sau se taie marunt. Intr-un vas, se incinge uleiul. Se soteaza ceapa pina se inmoaie, cam 8 minute. Se adauga paprika, usturoiul, firmiturile de piine, sofranul si se soteaza 3 minute. Se adauga rosiile, vinul si se lasa la foc mediu, amestecind din cind cin in cind, pina se ingroasa (5 -8 minute). Se sareaza si se pipereaza.
8.769 vizualizări
1.239 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
2. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
4. Mâncare de legume cu sos dietetic (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Friptură de căprioară cu sos Cumberland (Mâncăruri > Fripturi)
7. Macaroane cu legume şi sos de brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Rasol de vită cu sos de iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
14. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sos olandez (Sosuri > Sosuri albe)
16. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Chifteluţe în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Sos alb (Bechamel) (Sosuri > Sosuri albe)
22. Scoici cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Costiţe de miel în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
25. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
26. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Curcan cu sos de măruntaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ouă umplute cu sos de iaurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.