Salată vietnameză de calamar prăjit - reţetă tradiţională din Vietnam - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Vietnam » Salată vietnameză de calamar prăjit

Salată vietnameză de calamar prăjit

Reţetă tradiţională din Vietnam
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 4

Ingrediente: 1 lingurita pudra de chili, 1 lingurita piper cayenne, 1 lingurita ghimbir pisat, 1 lingurita coriandru vietnamez pisat, sare si piper proaspat rasnite dupa gust. 0,5 kg calamar, inclusiv tentaculele, curatat, 1/4 ceasca zeama de lamaie, 2 lingurite miere, 1 lingurita nuoc nam (sos de peste vietnamez, disponibil in magazinele cu specific asiatic), 1 lingurita usturoi tocat marunt, 1 lingurita ardei iute proaspat tocat marunt, 3/4 ceasca muguri de fasole mung, 1 ardei gras rosu taiat julien, 1/4 ceasca menta proaspata tocata, 1/4 ceasca alune nesarate prajite si taiate grosier, laptuca verde.

Mod de preparare: Pregatiti gratarul sau incingeti tigaia pe foc. Intr-un castron mic amestecati pudra de chili, piperul, ghimbirul, coriandrul, sarea si piperul. Frecati carnea de calamar cu acest amestec.
Puneti calamarul (numai corpurile) pe gratar si fixati bucatile cu o caramida curata, invelita in folie de aluminiu, sau cu o tigaie mare si grea. Prajiti 1-1,5 minute pe fiecare parte. Indepartati obiectul care fixeaza calamarul si mai prajiti inca 30 de secunde, intorcand din cand in cand. Transferati calamarii prajiti pe un platou. Puneti tentaculele pe gratar si prajiti cam 2 minute, rasucindu-le ca sa se rumeneasca uniform. Luati-le de pe gratar. Taiati corpurile de calamar in inele de 1,5-2 cm si, daca este necesar, taiati tentaculele in bucati de cate o inghititura.
Intr-un castron, amestecati zeama de lamaie, mierea, nuoc nam, usturoiul si ardeiul iute. Asezonati cu sare si piper. Adaugati bucatile de calamar si dati-le prin amestec, ca sa se imbrace in el. Adaugati mugurii de fasole si ardeiul gras si amestecati. Presarati menta tocata si alunele. Aranjati laptuca pe un paltou si deasupra puneti amestecul cu calamar.
11.510 vizualizări
1.058 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
3. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
5. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
8. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
9. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
12. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
13. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
15. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
17. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
19. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
20. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Fructe prăjite (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Dovleac prăjit cu pătrunjel şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
24. Prăjitură de griş cu coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
27. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
28. Peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
30. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.