Salată rusească cu peşte afumat - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Salată rusească cu peşte afumat

Salată rusească cu peşte afumat

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua (mici), 500 g cartofi nesfaramiciosi, sare, 2 lingurite piper proaspat macinat, 2 linguri otet cu tarhon, 3 linguri ulei de masline, 400 g ceapa rosie, 20 fileuri de peste afumat, 250 g maioneza, 200 g smantana (sau iaurt gros), 4 legaturi marar, 2 legaturi tarhon, 400 g castraveciori murati, 100 g capere (scurse si clatite).

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub un jet de apa rece, se cojesc, se taie cubulete si se pun deoparte intr-un castron acoperit. Cartofii fierti in apa cu sare se curata de coaja si se taie si ei cubulete. Se sareaza, se pipereaza, se adauga uleiul si otetul, se amesteca bine si se lasa - acoperiti - sa se patrunda. Se curata ceapa, se taie rondele subtiri, se intind pe o farfurie, se presara cu sare si se lasa sa stea circa o ora. Apoi se scurge zeama lasata, se acopera ceapa cu apa calduta si, dupa ce mai sta putin, se rastoarna intr-o sita si se lasa sa se scurga. Fileurile de peste se taie in doua (oblic). Intr-un castron, se amesteca bine maioneza cu smantana. Mararul se toaca marunt, frunzulitele de tarhon se aleg si se lasa intregi, iar castraveciorii se taie fasii subtiri (pe lung). Se asaza pe un platou mare jumatate din rondelele de ceapa, iar deasupra urmeaza jumatate din cubuletele de cartofi, si peste ele jumatate din fasiile de castravete. Se presara apoi jumatate din ouale taiate si deasupra se aranjeaza jumatate din fileurile de peste, presarate cu jumatate din mararul tocat si frunzulitele de tarhon. Se toarna jumatate din maioneza si se refac straturile exact in aceeasi ordine.
Salata se poate garnisi cu putina verdeata si cateva cubulete de oua sau rondele de ceapa puse deoparte.
4.328 vizualizări
818 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
4. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
5. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
7. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ciorbă rusească (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Salată yoga (Salate > Salate de legume)
12. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
14. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
15. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
22. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
23. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de ouă la pahar (Salate > Salate cu ouă)
25. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de cartofi cu ridichi şi brânză Roquefort (Salate > Salate de legume)
27. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
29. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
30. Ciorbă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.