Salată rusească cu peşte afumat - reţetă tradiţională din Rusia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Rusia » Salată rusească cu peşte afumat

Salată rusească cu peşte afumat

Reţetă tradiţională din Rusia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua (mici), 500 g cartofi nesfaramiciosi, sare, 2 lingurite piper proaspat macinat, 2 linguri otet cu tarhon, 3 linguri ulei de masline, 400 g ceapa rosie, 20 fileuri de peste afumat, 250 g maioneza, 200 g smantana (sau iaurt gros), 4 legaturi marar, 2 legaturi tarhon, 400 g castraveciori murati, 100 g capere (scurse si clatite).

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub un jet de apa rece, se cojesc, se taie cubulete si se pun deoparte intr-un castron acoperit. Cartofii fierti in apa cu sare se curata de coaja si se taie si ei cubulete. Se sareaza, se pipereaza, se adauga uleiul si otetul, se amesteca bine si se lasa - acoperiti - sa se patrunda. Se curata ceapa, se taie rondele subtiri, se intind pe o farfurie, se presara cu sare si se lasa sa stea circa o ora. Apoi se scurge zeama lasata, se acopera ceapa cu apa calduta si, dupa ce mai sta putin, se rastoarna intr-o sita si se lasa sa se scurga. Fileurile de peste se taie in doua (oblic). Intr-un castron, se amesteca bine maioneza cu smantana. Mararul se toaca marunt, frunzulitele de tarhon se aleg si se lasa intregi, iar castraveciorii se taie fasii subtiri (pe lung). Se asaza pe un platou mare jumatate din rondelele de ceapa, iar deasupra urmeaza jumatate din cubuletele de cartofi, si peste ele jumatate din fasiile de castravete. Se presara apoi jumatate din ouale taiate si deasupra se aranjeaza jumatate din fileurile de peste, presarate cu jumatate din mararul tocat si frunzulitele de tarhon. Se toarna jumatate din maioneza si se refac straturile exact in aceeasi ordine.
Salata se poate garnisi cu putina verdeata si cateva cubulete de oua sau rondele de ceapa puse deoparte.
3.178 vizualizări
466 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
5. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
6. Salată de mere rase (Dulciuri > Salate de fructe)
7. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
8. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
9. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
10. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de ton cu fasole şi păpădie (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
13. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de morcovi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
19. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
24. Pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
29. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
30. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.