Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Salată rusească cu pește afumat
Rețetă tradițională din Rusia
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 6 oua (mici), 500 g cartofi nesfaramiciosi, sare, 2 lingurite piper proaspat macinat, 2 linguri otet cu tarhon, 3 linguri ulei de masline, 400 g ceapa rosie, 20 fileuri de peste afumat, 250 g maioneza, 200 g smantana (sau iaurt gros), 4 legaturi marar, 2 legaturi tarhon, 400 g castraveciori murati, 100 g capere (scurse si clatite).

Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se baga sub un jet de apa rece, se cojesc, se taie cubulete si se pun deoparte intr-un castron acoperit. Cartofii fierti in apa cu sare se curata de coaja si se taie si ei cubulete. Se sareaza, se pipereaza, se adauga uleiul si otetul, se amesteca bine si se lasa - acoperiti - sa se patrunda. Se curata ceapa, se taie rondele subtiri, se intind pe o farfurie, se presara cu sare si se lasa sa stea circa o ora. Apoi se scurge zeama lasata, se acopera ceapa cu apa calduta si, dupa ce mai sta putin, se rastoarna intr-o sita si se lasa sa se scurga. Fileurile de peste se taie in doua (oblic). Intr-un castron, se amesteca bine maioneza cu smantana. Mararul se toaca marunt, frunzulitele de tarhon se aleg si se lasa intregi, iar castraveciorii se taie fasii subtiri (pe lung). Se asaza pe un platou mare jumatate din rondelele de ceapa, iar deasupra urmeaza jumatate din cubuletele de cartofi, si peste ele jumatate din fasiile de castravete. Se presara apoi jumatate din ouale taiate si deasupra se aranjeaza jumatate din fileurile de peste, presarate cu jumatate din mararul tocat si frunzulitele de tarhon. Se toarna jumatate din maioneza si se refac straturile exact in aceeasi ordine.
Salata se poate garnisi cu putina verdeata si cateva cubulete de oua sau rondele de ceapa puse deoparte.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.