Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.288 vizualizări
953 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
2. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
3. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
4. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
7. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Lapte de piersici (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată combinată de iarnă (Salate > Salate de legume)
12. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
14. Plăcintă cu ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ceapă murată în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
16. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
17. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Limbă de porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
23. Tocană cu ceapă şi carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
25. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.