Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.168 vizualizări
922 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de cartofi ninsă (Salate > Salate de legume)
6. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
7. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
8. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
9. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
10. Plăcintă cu ciuperci şi soia (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
13. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Cartofi cu ciuperci şi brânză la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
18. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Frigărui cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Fripturi)
20. Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă (Dulciuri > Prăjituri)
21. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
24. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
28. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
29. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
30. Budincă de morcovi cu unt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.