Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.268 vizualizări
950 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos de muştar şi sfeclă roşie (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Dulceaţă de pepeni verzi sau galbeni (Conserve de fructe > Dulceaţă)
5. Supă de suc de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
10. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
13. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte)
17. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salată de macrou cu acrituri (Salate > Salate cu peşte)
19. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de cartofi de vară (Salate > Salate de legume)
22. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
24. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
26. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
29. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.