Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.265 vizualizări
949 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
3. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
4. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
10. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
12. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
15. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
19. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de măruntaie de pasăre a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Pere cu costiţă şi sos vinegretă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă de fasole verde grasă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
27. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
30. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.