Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.221 vizualizări
940 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu ceapă verde şi maioneză (Salate > Salate cu ouă)
2. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Supă de portocale şi morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
6. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
7. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
8. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
11. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Şalău mic pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
15. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
17. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
19. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
20. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de cartofi cu verdeţuri (Salate > Salate de legume)
24. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
25. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
28. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Tartă cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.