Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.226 vizualizări
941 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
2. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Supă de carne cu ţelină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
5. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume)
6. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
8. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
13. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
14. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ardei umpluţi cu carne şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
19. Pizza cu ardei şi ton (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
21. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
23. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
26. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
29. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
30. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.