Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.236 vizualizări
942 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
4. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
6. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Suc de mere şi ţelină (Băuturi > Sucuri)
10. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
11. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de praz cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
13. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
15. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
16. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Clafoutis sărat cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
20. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
24. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
27. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
29. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.