Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.262 vizualizări
948 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
2. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
6. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
7. Gogoşari muraţi munteneşti (Conserve din legume, murături > Murături simple)
8. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Saramură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
16. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
17. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
18. Aperitiv cu carne şi varză (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
21. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă de vişine (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
27. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
28. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
30. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.