Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.292 vizualizări
953 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
2. Salată de vinete cu coriandru (Salate > Salate de legume)
3. Găină cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată verde franţuzească (Salate > Salate de legume)
5. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
6. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
7. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
8. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Plăcintă cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
13. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
17. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată elveţiană cu parizer (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
21. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
22. Carne de porc, vită, viţel sau miel la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
25. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
26. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi)
27. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de melci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.