Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.228 vizualizări
941 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
6. Burrito cu chorizo şi fasole (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
9. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
12. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
13. Roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de roşii cu broccoli şi cabanos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Şalău cu caşcaval şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Saleuri cu telemea sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
22. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată cu maioneză şi nucă (Salate > Salate de legume)
24. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
25. Şniţele cu ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Quiche cu ceapă şi vin (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.