Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.223 vizualizări
940 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
3. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
5. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Rulouri cu şuncă şi ouă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de cartofi cu ridiche neagră (Salate > Salate de legume)
9. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
10. Găluşte de cartofi umplute cu şuncă şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată de roşii cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
13. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
14. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Cremşnit cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
16. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Supă de gulii cu cârnaţi şi fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată şapte straturi (Salate > Salate de legume)
24. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
28. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Chef salad (Salate > Salate de legume)
30. Chorizo de casă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.