Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.269 vizualizări
950 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
4. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Clătite cu marmeladă sau dulceaţă (Dulciuri > Clătite)
6. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
9. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
10. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Salată italiană (Salate > Salate de legume)
15. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
18. Roşii umplute cu omletă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
23. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Plăcintă provensală cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
27. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciorbă de perişoare de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.