Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.302 vizualizări
954 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
3. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de ţâri (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
6. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
7. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
12. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
15. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
16. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Cremă de zahăr ars franţuzească (Dulciuri > Creme)
19. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
21. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de legume cu broccoli şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
28. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată caldă de cartofi şi varză (Salate > Salate de legume)
30. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.