Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.289 vizualizări
953 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
3. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
4. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de dovlecei cu roşii (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă de perişoare cu varză murată şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
8. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
9. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
10. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
13. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Crap cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
16. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
19. Legume cu chili şi orez cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
21. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Omletă cu telemea de oaie si mărar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Friptură de vită cu morcovi şi suc de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
24. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
28. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
29. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
30. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.