Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.296 vizualizări
953 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
3. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
4. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
5. Păstrăv cu piper verde şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ragout de viţel sau miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
10. Morcovi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
12. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
15. Aperitiv de vinete şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
17. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
18. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
22. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată Dijon (Salate > Salate de legume)
25. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
27. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
28. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Tort cu ciocolată şi fructe (Dulciuri > Torturi)
30. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.