Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.301 vizualizări
954 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
4. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Crap cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
10. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
11. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
13. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
14. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
15. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
16. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
19. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
24. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
25. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Supă de brânză cu pâine şi salam (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
30. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.