Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.266 vizualizări
949 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu zmeură sau mure (Dulciuri > Torturi)
2. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
4. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
5. Salată verde cu smântână şi brânză topită (Salate > Salate de legume)
6. Rulouri din şuncă şi cartofi (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
8. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
10. Supă de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cartofi cu peştişori săraţi (Salate > Salate cu peşte)
13. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
14. Salată franţuzească de ceapă (Salate > Salate de legume)
15. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
16. Pâine umplută provensală (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Supă de ştevie sau de măcriş cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Sărmăluţe de primavară (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
21. Pulpă de porc cu crustă de muştar şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume)
24. Salsa de creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
27. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
29. Sandvici cu salam, brânză şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
30. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.