Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.231 vizualizări
941 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
2. Salată germană de ouă (Salate > Salate cu ouă)
3. Salată de ardei copţi (I) (Salate > Salate de legume)
4. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
6. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
8. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
9. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
10. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
13. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
14. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
16. Cartofi gratinaţi cu cârnaţi şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată de roşii, ardei, castraveţi şi ţelină (Salate > Salate de legume)
24. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Brânză topită de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
27. Tort cu căpşuni şi cafea (Dulciuri > Torturi)
28. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.