Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.220 vizualizări
939 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tartă cu lapte de pasăre (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată verde secuiască (Salate > Salate de legume)
4. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
13. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
17. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
18. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Gazpacho (Supă rece de roşii) (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
21. Negresă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
22. Salată de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Musaca de dovlecei cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de macaroane cu ton (Salate > Salate cu peşte)
26. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
27. Omletă cu gogoşari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.