Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.112 vizualizări
908 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
2. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
6. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
8. Gogoşi cu dulceaţă (Crafle) (Dulciuri > Gogoşi)
9. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
12. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Păstrăv afumat cu salată (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Tort şah (Dulciuri > Torturi)
15. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
19. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
21. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
22. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Roşii umplute cu tăiţei laţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Fileuri de şalău cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
28. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
29. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
30. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.