Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.237 vizualizări
942 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de carne cu salată verde (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
3. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
4. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
5. Sos Chutney cu roşii şi morcovi (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Supă de ceapă gratinată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Castraveţi muraţi la soare (covăsiţi) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
10. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
13. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
15. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
16. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
18. Salată orientală de primăvară (Salate > Salate de legume)
19. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
21. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Burrito cu chorizo şi fasole (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de cuş-cuş (II) (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
26. Chifteluţe de porc cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.