Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.253 vizualizări
943 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
5. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
6. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de găină cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată Waldorf (II) (Salate > Salate de legume)
12. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
15. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
16. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Fasole verde cu usturoi şi busuioc (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
23. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
24. Mâncare de dovlecei cu ardei şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tort de morcovi cu caise (Dulciuri > Torturi)
29. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.