Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.308 vizualizări
954 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu şuncă şi ardei gras (Aperitive > Sandviciuri)
2. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
10. Salată de praz cu scrumbie (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
12. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
14. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
15. Borş cu slănină şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
16. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Tort cu migdale şi mascarpone (Dulciuri > Torturi)
18. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
19. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ciorbă ţărănească de porc sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
26. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
29. Inele de ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată de pâine (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.