Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.290 vizualizări
953 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
2. Salată de căpşuni (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
6. Roşii umplute cu soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
8. Tartă cu urdă si lămâie verde (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
10. Caşcaval pane cu salată de primăvară (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
13. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
14. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Piftie de pasăre, porc, vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
19. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
23. Paella cu fasole şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cremă de zahăr ars franţuzească (Dulciuri > Creme)
25. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
27. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
28. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.