Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.240 vizualizări
943 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
2. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
6. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de ouă cu costiţă şi sparanghel (Salate > Salate cu ouă)
10. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
11. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Şalău sau cod umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
17. Prăjitură cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
18. Mămăligă cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Preparate din mălai)
19. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
22. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de sfeclă roşie cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
27. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
28. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.