Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.267 vizualizări
949 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Filets de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Plăcintă de ceapă a la Stuttgart (Stuttgarter Zwiebelkuchen) (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
12. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salam din prune uscate (Dulciuri > Creme)
14. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
15. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
16. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
17. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
18. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Supă de roşii şi ardei cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Terină cu caise şi piersici (Dulciuri > Prăjituri)
21. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
24. Cordon Vert, Bleu şi Orange (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
28. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
30. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.