Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.239 vizualizări
942 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată bavareză (Salate > Salate de legume)
2. Tort cu prune şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
3. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
4. Tăiţei pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Sărmăluţe cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Gogoşi de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tort cu migdale şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
12. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de ouă cu avocado (Salate > Salate cu ouă)
16. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
17. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Tort de şampanie (Dulciuri > Torturi)
20. Salată de vinete prăjite (Salate > Salate de legume)
21. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Ouă cu hering şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
24. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)
27. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.