Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.189 vizualizări
929 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
3. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată de castraveţi cu mere (Salate > Salate de legume)
6. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
7. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
8. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
10. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
11. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Sangria (II) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
13. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Ciorbă mozaic cu ardei şi varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
19. Papanaşi de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Orez provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Somon file cu ciuperci şi sos de rodii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
24. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
26. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
28. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
29. Salată chinezească cu gogoşari, castraveţi şi conopidă (Salate > Salate de legume)
30. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.