Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.230 vizualizări
941 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Clafoutis cu morcovi şi ridichi albe (napi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Carne de viţel sau mânzat cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Miel pane cu lapte şi pesmet (Mâncăruri > Fripturi)
8. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Baclava cu sirop de rom (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
20. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
22. Medalioane de ceapă roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de andive cu piept de pasăre (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Chifteluţe de şalău sau cod (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.