Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.232 vizualizări
941 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ouă umplute cu brânză garnisite cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
6. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
8. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
9. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Plăcinţele de cartofi cu susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
12. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
13. Borş de dovlecel şi ardei gras (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
15. Salată de pasăre ca la Chişinău (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Mazăre cu roşii şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Salată de primăvară cu sos condimentat (Salate > Salate de legume)
18. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Supă de cartofi şi pătrunjel cu costiţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Omletă cu peşte şi sos de unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Sos universal (Sosuri > Sosuri cu legume)
23. Cornuri umplute cu carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
26. Chiftele de păstrăv cu salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
29. Aperitiv cu roşii şi ardei (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Andive cu sos Bechamel şi parmezan ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.