Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.229 vizualizări
941 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de piersici şi mandarine din compot (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
3. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Fasole verde cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
9. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Borş cu varză şi conopidă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
13. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată elveţiană cu salam şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
19. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
20. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Salată asortată de toamnă (Salate > Salate de legume)
22. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
24. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
27. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
28. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Salată vietnameză cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.