Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.310 vizualizări
954 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papricaş de Sibiu (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Saramură de crap (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Gogoşi din cartofi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
4. Ardei copţi cu sardele şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
9. Salată de cartofi cu ardei (Salate > Salate de legume)
10. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
12. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
18. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă de roşii cu fidea (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
26. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Cârnaţi olteneşti cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.