Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.245 vizualizări
943 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
4. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
5. Tort cu mere şi cremă de zahăr ars (Dulciuri > Torturi)
6. Plăcinţele de ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
9. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Andive cu nuci şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
13. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
14. Broccoli cu margarină şi muştar (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
18. Tort cu cremă de unt şi portocale (Dulciuri > Torturi)
19. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
21. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
22. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
25. Mousaka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de fasole verde (Salate > Salate de legume)
28. Sos de caşcaval şi hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
29. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.