Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
6.836 vizualizări
541 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Crap cu morcov (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
7. Supă cremă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
9. Şalău în aspic (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Omletă cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
13. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
14. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de cartofi cu ceapă şi roşii (Salate > Salate de legume)
17. Sos de ceapă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Scrumbii sărate cu sos de muştar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Supă falsă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Sufleu de brânză de vacă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)
28. Langoşi ungureşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.