Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.233 vizualizări
941 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)
2. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
3. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
7. Plăcintă franţuzească cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
10. Salată cu andive şi ridichi (Salate > Salate de legume)
11. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
12. Supă cremă de ţelină cu pâine şi caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Prăjitură moale cu nucă şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată grecească (I) (Salate > Salate cu ouă)
18. Clătite umplute cu carne şi spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată cu tofu (Salate > Salate de legume)
23. Tăiţei cu dovlecei şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
25. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
27. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
28. Morcovi orientali (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.