Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.272 vizualizări
951 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Morcovi cu fasole la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Prăjitură cu prune şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
5. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
9. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)
13. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume)
18. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
20. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Supă de sepie sau calamar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
24. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
25. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
27. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
28. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
29. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.