Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.208 vizualizări
937 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fileuri de şalău sau cod în crustă de ierburi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pastă de jumări cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
4. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
5. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
7. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
8. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
10. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Fasole verde cu roşii şi mentă (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată de creier (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
17. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
18. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Pasăre in sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
26. Salată de heringi cu mere (Salate > Salate cu peşte)
27. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.