Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
7.796 vizualizări
817 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
2. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
5. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
8. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Friptură de vită cu sos de ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Supă de pasăre cu tăiţei de casă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Şalău rasol cu cartofi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume)
15. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată de ciuperci cu sfeclă (Salate > Salate de legume)
18. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Gogoşari cu ghebe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
23. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Dulceaţă de morcovi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
27. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Budincă de brânză de vacă şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.