Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.244 vizualizări
943 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşi de vin (Dulciuri > Gogoşi)
2. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Musaca de cartofi şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
5. Salată de banane cu rom şi frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Budincă cu nucă de cocos rasă (Dulciuri > Budinci)
9. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Ceapă picantă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de dovleac cu morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
18. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
22. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
27. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
28. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Sandvici cu ouă (Aperitive > Sandviciuri)
30. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.