Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov |
Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper. Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
7.988 vizualizări
Versiunea printabilă868 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume) 2. Salată de măsline (Salate > Salate de legume) 3. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri) 4. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume) 5. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 6. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 7. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme) 8. Salată norvegiană (Salate > Salate de legume) 9. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 10. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume) 12. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume) 13. Surimi cu sos alb şi broccoli (Aperitive > Aperitive cu peşte) 14. Salată din carne de pasăre cu coniac (Salate > Salate cu carne de pasăre) 15. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte) 16. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 18. Vinete umplute cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume) 19. Poale în brâu cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză) 20. Supă de roşii cu ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 21. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume) 22. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Gogoşi de griş cu şuncă la cuptor (Dulciuri > Gogoşi) 26. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri) 27. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte) 28. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. Omletă cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 30. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne) |