Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.264 vizualizări
948 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
2. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
3. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Supă de morcovi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
8. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
9. Galete de mălai cu salam (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Ciorbă de zarzavat şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
13. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
18. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
20. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ceapă murată în vin roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)
23. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
24. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Conopidă sote cu brânză şi unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.