Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
6.707 vizualizări
516 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu roşii şi ridichi (Salate > Salate cu ouă)
2. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
6. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
7. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
9. Biftec tocat cu vin alb şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
11. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
12. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de cartofi cu mere (I) (Salate > Salate de legume)
16. Crap cu morcov (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
19. Semilune cu migdale şi peltea de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
20. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
21. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
23. Chifteluţe de cereale şi caş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
25. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
26. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
27. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Salată de rădăcinoase cu mere şi maioneză (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.