Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.243 vizualizări
943 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de mazăre cu carne de pasăre şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
3. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Mâncare orientală cu piept de pui şi mango sau ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
10. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Colţunaşi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Prăjitură cu foi de pricomigdale şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
14. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de cartofi (II) (Salate > Salate de legume)
16. Salată de cartofi picantă (Salate > Salate de legume)
17. Sos de roşii (rece) pentru macaroane (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
18. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Salată de varză albă cu chimen (Salate > Salate de legume)
21. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
24. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
25. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
27. Inimă de vacă sau de porc la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
29. Crochete din ouă cu brânză sau parizer (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.