Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.280 vizualizări
951 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
4. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Romburi cu caise şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Friptură de porc cu vinete şi cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
14. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
16. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
18. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
19. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
20. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
22. Jumări cu ton şi vermut (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
26. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.