Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.247 vizualizări
943 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
2. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
6. Cuş-cuş cu ton şi roşii uscate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Papanaşi prăjiţi din brânză de vacă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
12. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
16. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
17. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Ouă cu ficat de pasăre sau cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
24. Gogoşi pripite (fără drojdie) (Dulciuri > Gogoşi)
25. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
26. Raţă la cuptor cu morcovi caramelizaţi în miere (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Penne cu sos de morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
30. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.