Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.273 vizualizări
951 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
3. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
7. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Musaca din vinete şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
11. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
14. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
15. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
17. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
18. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi)
19. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
22. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
25. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
26. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
28. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.