Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.271 vizualizări
951 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată de ouă în sos de roşii (Salate > Salate cu ouă)
5. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
6. Salată de fasole uscată albă marinată (Salate > Salate de legume)
7. Jumări simple (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată şvăbească din Banat (Salate > Salate de legume)
9. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
10. Găluşte de ficat cu griş pentru supă de carne, zarzavat sau roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Supă de roşii cu fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Sos de busuioc cu roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Pizza cu parizer, caşcaval şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
18. Aspic cu gelatină şi oase (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de fasole verde şi cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
21. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
24. Ciorbă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
27. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
29. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Salată de vinete cu dovleac turcesc (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.