Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g cartofi, 1 buc. ceapa mica, 1 buc. morcov fiert, 1/2 catel de usturoi, 1 pahar de vin bun, 2 linguri ulei, zeama de la 1/2 lamiie, sare, piper.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja. Separat se fierbe morcovul curatat. Se taie felii subtiri. Cit sint calzi, se adauga sarea si piperul, apoi ceapa tocata marunt si putin usturoi pisat. Se toarna deasupra paharul de vin si se lasa o ora pina se suge tot vinul. Dupa aceea, se toarna sosul preparat din zeama de lamiie si ulei.
8.299 vizualizări
954 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşari aperitiv (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
2. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
4. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
5. Tocană de ceapă cu mămăliguţă (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Spaghete cu şofran şi cabanos (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Plătică cu saramură picantă de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Şalău (cod) marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Îngheţată din lapte şi ouă (Dulciuri > Îngheţate)
14. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
16. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Medalioane de căprioară cu prune uscate şi piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
19. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Tort elveţian de morcovi (Dulciuri > Torturi)
21. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
22. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
27. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
28. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
29. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.