Salată de fasole albă cu legume şi sardele - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g fasole boabe (alba), 2 rosii, 2 cepe taiate fideluta, 3 cepe verzi tocate, 4 linguri patrunjel verde tocat, 1/2 ardei gras (gogosar, capia) taiat fasii.
Pentru sos: 60 ml ulei de masline, o lingura zeama de lamaie, 2 lingurite marar verde tocat, sare, piper, 5 fileuri de sardele scurte (din conserva).

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa si se pune pe foc. Cand da in clocot, se trage deoparte si se lasa - cu capac - sa se umfle circa o ora. Se scurge, se clateste, se toarna alta apa peste ea si se fierbe - cu capac - circa 40 de minute, pana ce se-nmoaie. Apoi se scurge din nou.
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucati mai mari.
Se pun intr-un castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile de ardei si se amesteca bine.
Se prepara sosul amestecand uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mararul tocat si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac si se tine la frigider aproximativ o ora.
Sardelele se taie fasii subtiri si se aseaza peste salata, inainte de-a o servi.
4.792 vizualizări
953 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Muşchi de vită cu piper şi arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
3. Terină cu piure şi sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
5. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sandvici cu brânză de vacă şi roşie (Aperitive > Sandviciuri)
9. Limbă înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Galoşi cu gutui şi cu miere (Dulciuri > Prăjituri)
16. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de ceapă călită (Salate > Salate de legume)
20. Iahnie de fasole de post (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată de cartofi cu ciuperci marinate în vin (Salate > Salate de legume)
22. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
24. Tartă cu mere şi gem de gutui (Dulciuri > Prăjituri)
25. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume)
26. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
28. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
29. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.