Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată de fasole albă cu legume şi sardele |
Salată de fasole albă cu legume şi sardele
Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.
Complexitate: redusă Ingrediente: 200 g fasole boabe (alba), 2 rosii, 2 cepe taiate fideluta, 3 cepe verzi tocate, 4 linguri patrunjel verde tocat, 1/2 ardei gras (gogosar, capia) taiat fasii. Pentru sos: 60 ml ulei de masline, o lingura zeama de lamaie, 2 lingurite marar verde tocat, sare, piper, 5 fileuri de sardele scurte (din conserva). Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa si se pune pe foc. Cand da in clocot, se trage deoparte si se lasa - cu capac - sa se umfle circa o ora. Se scurge, se clateste, se toarna alta apa peste ea si se fierbe - cu capac - circa 40 de minute, pana ce se-nmoaie. Apoi se scurge din nou. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucati mai mari. Se pun intr-un castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile de ardei si se amesteca bine. Se prepara sosul amestecand uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mararul tocat si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac si se tine la frigider aproximativ o ora. Sardelele se taie fasii subtiri si se aseaza peste salata, inainte de-a o servi.
4.361 vizualizări
Versiunea printabilă823 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 2. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne) 3. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre) 4. Ciorbă de legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 5. Compoziţie de şniţel foarte pufoasă (Mâncăruri > Fripturi) 6. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 7. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume) 8. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Salată de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume) 10. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte) 11. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 12. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 13. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume) 14. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză) 15. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 16. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte) 17. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi) 18. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate) 19. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte) 20. Salată de piersici (Dulciuri > Salate de fructe) 21. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci) 22. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 23. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi) 24. Bouri (Chefal tunisian cu legume) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 25. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte) 26. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume) 27. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri) 28. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 29. Salată de castraveţi muraţi (Salate > Salate de legume) 30. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe) |