Salată de fasole albă cu legume şi sardele - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g fasole boabe (alba), 2 rosii, 2 cepe taiate fideluta, 3 cepe verzi tocate, 4 linguri patrunjel verde tocat, 1/2 ardei gras (gogosar, capia) taiat fasii.
Pentru sos: 60 ml ulei de masline, o lingura zeama de lamaie, 2 lingurite marar verde tocat, sare, piper, 5 fileuri de sardele scurte (din conserva).

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa si se pune pe foc. Cand da in clocot, se trage deoparte si se lasa - cu capac - sa se umfle circa o ora. Se scurge, se clateste, se toarna alta apa peste ea si se fierbe - cu capac - circa 40 de minute, pana ce se-nmoaie. Apoi se scurge din nou.
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucati mai mari.
Se pun intr-un castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile de ardei si se amesteca bine.
Se prepara sosul amestecand uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mararul tocat si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac si se tine la frigider aproximativ o ora.
Sardelele se taie fasii subtiri si se aseaza peste salata, inainte de-a o servi.
4.662 vizualizări
926 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
2. Şalău polonez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Croq Monsieur (Aperitive > Sandviciuri)
5. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Antricot de vacă cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mix de fasole cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Rulouri cu şuncă şi creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
16. Supă cu carne şi tăiţei floricele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Ciorbă de varză albă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Salată de roşii umplute cu varză albă (Salate > Salate de legume)
22. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
23. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
24. Rulou de vită cu caşcaval şi legume în crustă de nucă (Mâncăruri > Fripturi)
25. Şalău cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Iahnie de fasole cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
29. Borş de fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Gogoşi de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.