Salată de fasole albă cu legume şi sardele - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g fasole boabe (alba), 2 rosii, 2 cepe taiate fideluta, 3 cepe verzi tocate, 4 linguri patrunjel verde tocat, 1/2 ardei gras (gogosar, capia) taiat fasii.
Pentru sos: 60 ml ulei de masline, o lingura zeama de lamaie, 2 lingurite marar verde tocat, sare, piper, 5 fileuri de sardele scurte (din conserva).

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa si se pune pe foc. Cand da in clocot, se trage deoparte si se lasa - cu capac - sa se umfle circa o ora. Se scurge, se clateste, se toarna alta apa peste ea si se fierbe - cu capac - circa 40 de minute, pana ce se-nmoaie. Apoi se scurge din nou.
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucati mai mari.
Se pun intr-un castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile de ardei si se amesteca bine.
Se prepara sosul amestecand uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mararul tocat si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac si se tine la frigider aproximativ o ora.
Sardelele se taie fasii subtiri si se aseaza peste salata, inainte de-a o servi.
4.661 vizualizări
926 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
2. Sandviciuri calde cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
5. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Lasagna cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciorbă de fasole albă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Ciorbă de cartofi cu smântână şi legume (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Plăcintă cu ciuperci şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Supă de mazăre uscată pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Plăcintă din cartofi şi brânză feta (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
19. Ruladă cu ciocolată şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tobă de casă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salata şefului, cu dovlecei crocanţi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
26. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
27. Tartă cu brânză şi portocale (II) (Dulciuri > Prăjituri)
28. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ruladă Simona (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.