Salată de fasole albă cu legume şi sardele - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Salată de fasole albă cu legume şi sardele

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 2 h 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g fasole boabe (alba), 2 rosii, 2 cepe taiate fideluta, 3 cepe verzi tocate, 4 linguri patrunjel verde tocat, 1/2 ardei gras (gogosar, capia) taiat fasii.
Pentru sos: 60 ml ulei de masline, o lingura zeama de lamaie, 2 lingurite marar verde tocat, sare, piper, 5 fileuri de sardele scurte (din conserva).

Mod de preparare: Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa si se pune pe foc. Cand da in clocot, se trage deoparte si se lasa - cu capac - sa se umfle circa o ora. Se scurge, se clateste, se toarna alta apa peste ea si se fierbe - cu capac - circa 40 de minute, pana ce se-nmoaie. Apoi se scurge din nou.
Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie bucati mai mari.
Se pun intr-un castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile de ardei si se amesteca bine.
Se prepara sosul amestecand uleiul, zeama de lamaie, sarea, piperul si mararul tocat si se toarna peste salata. Se acopera cu un capac si se tine la frigider aproximativ o ora.
Sardelele se taie fasii subtiri si se aseaza peste salata, inainte de-a o servi.
4.744 vizualizări
943 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
2. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
4. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
6. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
7. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
9. Sufleu de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Sufleu de brânză şi ouă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Colţunaşi cu două feluri de brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pulpă de berbec înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
16. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
17. Salată de ton şi roşii (Salate > Salate cu peşte)
18. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
19. Coaste de porc cu miere şi ghimbir (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
21. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Ghiveci de gogoşari, ceapă, fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Clătite cu morcovi şi compot de mere (Dulciuri > Clătite)
27. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Legume cu maioneză şi usturoi (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.