Salată de cartofi italienească - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Salată de cartofi italienească

Salată de cartofi italienească

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 750 g cartofi rosii (rezistenti la fiert), sare, 1 ceapa, 1/8 l apa fiarta cu Vegeta sau Knorr, 6 linguri de otet alb de vin, piper, 1 dovlecel, 6 linguri de ulei de masline, 1/2 salata verde, 250 g rosii lungi (tata caprei sau altele de dimensiune mica), 150 g telemea, 100 g masline negre fara samburi, seminte de pin (se gasesc in comert, in pungulite, pot fi inlocuite cu chimion), 1 catel de usturoi, 1 legatura de patrunjel.

Mod de preparare: Se fierb cartofii in apa sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg de apa, se curata de coaja si se taie felii.
Se curata ceapa si se taie in doua, apoi in felii putin mai grosute. Se fierbe in apa cu Knorr sau Vegeta, impreuna cu 3 linguri de otet, sare, piper si un varf de cutit de zahar (lichidul trebuie sa fie bine condimentat).
Se toarna lichidul cu ceapa peste cartofii taiati, amestecand usurel ca sa nu se sfarame si se lasa sa se marineze o ora.
Separat, se curata dovleceii de coaja, se taie in doua, apoi in felii mai groase.
Se prajesc scurt, pe ambele parti, in doua linguri de ulei incins, apoi se lasa sa se raceasca.
Se spala si se alege salata, se pune sa se scurga in sita. Se spala rosiile si se taie in doua. Branza de telemea se taie in cubulete. Se rumenesc semintele de pin intr-o tigaie fara untura. Se amesteca restul de untdelemn, otet, sare si piper. Se curata usturoiul si se da pe razatoarea mica. Se pun toate, impreuna cu maslinele negre, peste salata de cartofi. Se amesteca usor, se presara deasupra patrunjelul tocat.
6.390 vizualizări
956 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
5. Salată cu şuncă şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată de cartofi cu ouă şi pătrunjel cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
8. Salată de ciuperci cu maioneză (Salate > Salate de legume)
9. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
12. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
16. Cartofi ţărăneşti (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
19. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată de sfeclă roşie, cartofi şi fasole (Salate > Salate de legume)
21. Salată de ton cu năut şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
23. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Salată de ouă cu ceapă (Salate > Salate cu ouă)
26. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
27. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
29. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
30. Salată de raci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.