Salată de capere (I) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată de capere (I)

Salată de capere (I)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 3 cepe mari, 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), 150 g capere mari (se gasesc la borcane), o lingura de otet de vin, sare, piper, o legatura de patrunjel tocat.

Mod de preparare: Se curata cepele, se taie in patru si apoi in feliute subtiri. Se incinge jumatate din untdelemn intr-o tigaie si se caleste ceapa in el la flacara mica, pana se inmoaie si devine maro deschis. Se trec caperele printr-un jet de apa si se lasa sa se scurga. Ceapa calita se stinge cu otet, apoi se adauga caperele. Se pun intr-un castron si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. La masa, se amesteca salata de capere cu restul de untdelemn, se sareaza, se pipereaza si se adauga patrunjelul tocat.
4.985 vizualizări
941 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte fiert (Salate > Salate cu peşte)
2. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată verde cu smântână şi ouă (Salate > Salate cu ouă)
4. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
6. Ghiveci cu carne de vacă (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
8. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de praz şi cartofi cu şuncă de Praga (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Zacuscă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
12. Salată de creier de boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
14. Tort cu alune (I) (Dulciuri > Torturi)
15. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
16. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Conopidă cu sos de roşii (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Chiftele cu salată de sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
21. Piure de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
25. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
26. Tort de lămâie (I) (Dulciuri > Torturi)
27. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Ciorbă de carne de porc (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Salată de măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.