Salată de capere (I) - reţetă tradiţională din Grecia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Grecia » Salată de capere (I)

Salată de capere (I)

Reţetă tradiţională din Grecia
Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 3 cepe mari, 4 linguri de untdelemn de masline (sau altul fin), 150 g capere mari (se gasesc la borcane), o lingura de otet de vin, sare, piper, o legatura de patrunjel tocat.

Mod de preparare: Se curata cepele, se taie in patru si apoi in feliute subtiri. Se incinge jumatate din untdelemn intr-o tigaie si se caleste ceapa in el la flacara mica, pana se inmoaie si devine maro deschis. Se trec caperele printr-un jet de apa si se lasa sa se scurga. Ceapa calita se stinge cu otet, apoi se adauga caperele. Se pun intr-un castron si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. La masa, se amesteca salata de capere cu restul de untdelemn, se sareaza, se pipereaza si se adauga patrunjelul tocat.
4.598 vizualizări
818 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată tzatziki (I) (Salate > Salate de legume)
2. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Salată combinată (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Legume gratinate (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
6. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
7. Piure de urzici (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Ştiucă umplută (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
10. Cremă de vanilie cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
11. Salată de avocado (II) (Salate > Salate de legume)
12. Pilaf de raci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
15. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Ton cu sos de capere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
20. Salată de ouă cu sos de muştar (Salate > Salate cu ouă)
21. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
22. Salată de ouă cu măsline şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
26. Salată de macaroane cu jambon, porumb şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
28. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată scarolă cu unt (Salate > Salate de legume)
30. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.