Risotto cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ficăţei de pui

Risotto cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ficatei de pui, 400 g orez pentru risotto (Arborio), 250 g rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g cascaval ras (parmezan), 50 g unt, 4 linguri vin alb sec, 750 ml zeama concentrata de pui (Knorr+apa), sare, piper alb macinat.

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ficateii se spala, se curata de pielite si se taie bucatele. Rosiile se oparesc, se curata si se taie cubulete. Intr-o cratita mai mare se topesc 20 g unt si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga ficateii, se dunstuiesc si ei putin, si pe urma orezul, care se lasa si el cateva minute sa se caleasca. Se sting cu vin, se lasa sa fiarba pana ce a fost complet absorbit si apoi se toarna peste orez doua polonice cu zeama de carne si se fierbe la foc potrivit pana ce scade si aceasta. Se mai adauga zeama, se lasa sa scada si tot asa circa 10 minute, pana ce orezul s-a fiert pe jumatate. Acum, se adauga toata zeama ramasa si rosiile, se acopera cu un capac si se fierbe incet inca 20 de minute. Risotto-ul se gusta de sare si piper, se incorporeaza untul ramas (taiat bucatele) si cascavalul (parmezanul) ras si se serveste in farfurii incalzite.
6.633 vizualizări
889 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
4. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
6. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
14. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
17. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pulpe de pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.