Risotto cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ficăţei de pui

Risotto cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ficatei de pui, 400 g orez pentru risotto (Arborio), 250 g rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g cascaval ras (parmezan), 50 g unt, 4 linguri vin alb sec, 750 ml zeama concentrata de pui (Knorr+apa), sare, piper alb macinat.

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ficateii se spala, se curata de pielite si se taie bucatele. Rosiile se oparesc, se curata si se taie cubulete. Intr-o cratita mai mare se topesc 20 g unt si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga ficateii, se dunstuiesc si ei putin, si pe urma orezul, care se lasa si el cateva minute sa se caleasca. Se sting cu vin, se lasa sa fiarba pana ce a fost complet absorbit si apoi se toarna peste orez doua polonice cu zeama de carne si se fierbe la foc potrivit pana ce scade si aceasta. Se mai adauga zeama, se lasa sa scada si tot asa circa 10 minute, pana ce orezul s-a fiert pe jumatate. Acum, se adauga toata zeama ramasa si rosiile, se acopera cu un capac si se fierbe incet inca 20 de minute. Risotto-ul se gusta de sare si piper, se incorporeaza untul ramas (taiat bucatele) si cascavalul (parmezanul) ras si se serveste in farfurii incalzite.
6.331 vizualizări
795 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
5. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Risotto cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Piept de pui cu castraveciori muraţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Plăcintă cu ficăţei de pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.