Risotto cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ficăţei de pui

Risotto cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ficatei de pui, 400 g orez pentru risotto (Arborio), 250 g rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g cascaval ras (parmezan), 50 g unt, 4 linguri vin alb sec, 750 ml zeama concentrata de pui (Knorr+apa), sare, piper alb macinat.

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ficateii se spala, se curata de pielite si se taie bucatele. Rosiile se oparesc, se curata si se taie cubulete. Intr-o cratita mai mare se topesc 20 g unt si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga ficateii, se dunstuiesc si ei putin, si pe urma orezul, care se lasa si el cateva minute sa se caleasca. Se sting cu vin, se lasa sa fiarba pana ce a fost complet absorbit si apoi se toarna peste orez doua polonice cu zeama de carne si se fierbe la foc potrivit pana ce scade si aceasta. Se mai adauga zeama, se lasa sa scada si tot asa circa 10 minute, pana ce orezul s-a fiert pe jumatate. Acum, se adauga toata zeama ramasa si rosiile, se acopera cu un capac si se fierbe incet inca 20 de minute. Risotto-ul se gusta de sare si piper, se incorporeaza untul ramas (taiat bucatele) si cascavalul (parmezanul) ras si se serveste in farfurii incalzite.
6.541 vizualizări
867 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ficăţei surpriză (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
6. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ficăţei cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
23. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Risotto cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
27. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Rulou de pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.