Risotto cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ficăţei de pui

Risotto cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ficatei de pui, 400 g orez pentru risotto (Arborio), 250 g rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g cascaval ras (parmezan), 50 g unt, 4 linguri vin alb sec, 750 ml zeama concentrata de pui (Knorr+apa), sare, piper alb macinat.

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ficateii se spala, se curata de pielite si se taie bucatele. Rosiile se oparesc, se curata si se taie cubulete. Intr-o cratita mai mare se topesc 20 g unt si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga ficateii, se dunstuiesc si ei putin, si pe urma orezul, care se lasa si el cateva minute sa se caleasca. Se sting cu vin, se lasa sa fiarba pana ce a fost complet absorbit si apoi se toarna peste orez doua polonice cu zeama de carne si se fierbe la foc potrivit pana ce scade si aceasta. Se mai adauga zeama, se lasa sa scada si tot asa circa 10 minute, pana ce orezul s-a fiert pe jumatate. Acum, se adauga toata zeama ramasa si rosiile, se acopera cu un capac si se fierbe incet inca 20 de minute. Risotto-ul se gusta de sare si piper, se incorporeaza untul ramas (taiat bucatele) si cascavalul (parmezanul) ras si se serveste in farfurii incalzite.
6.573 vizualizări
873 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Mâncare de ficăţei cu broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Risotto cu limbă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui cu conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Pui în sos de bere (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.