Risotto cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto cu ficăţei de pui

Risotto cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 200 g ficatei de pui, 400 g orez pentru risotto (Arborio), 250 g rosii, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 50 g cascaval ras (parmezan), 50 g unt, 4 linguri vin alb sec, 750 ml zeama concentrata de pui (Knorr+apa), sare, piper alb macinat.

Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Ficateii se spala, se curata de pielite si se taie bucatele. Rosiile se oparesc, se curata si se taie cubulete. Intr-o cratita mai mare se topesc 20 g unt si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga ficateii, se dunstuiesc si ei putin, si pe urma orezul, care se lasa si el cateva minute sa se caleasca. Se sting cu vin, se lasa sa fiarba pana ce a fost complet absorbit si apoi se toarna peste orez doua polonice cu zeama de carne si se fierbe la foc potrivit pana ce scade si aceasta. Se mai adauga zeama, se lasa sa scada si tot asa circa 10 minute, pana ce orezul s-a fiert pe jumatate. Acum, se adauga toata zeama ramasa si rosiile, se acopera cu un capac si se fierbe incet inca 20 de minute. Risotto-ul se gusta de sare si piper, se incorporeaza untul ramas (taiat bucatele) si cascavalul (parmezanul) ras si se serveste in farfurii incalzite.
6.726 vizualizări
917 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui în stil spaniol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.