Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto clasic cu ciuperci |
Risotto clasic cu ciuperci
Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 350 g orez cu bobul rotund (pe cutiile de import scrie "arborio"), 200 g muschi tiganesc, 500 g ciuperci (in Maramures si in Ardeal se gasesc la piata, urechiuse sau galbiori), 100 g unt, 2 catei de usturoi, 3 patratele de concentrat de supa de vaca, 1 ceapa mica, 100 g parmezan sau cascaval ras, 1 legatura de patrunjel, sare, piper. Mod de preparare: Puneti la fiert 1,5 litri de apa cu patratelele de concentrat de supa. Dati vasul deoparte. Taiati muschiul tiganesc (sau orice piept de porc afumat) in felii. Curatati usturoiul. Spalati ciupercile si taiati-le in bucati. Puneti sa se incinga 30 de grame de unt (o lingura de supa cu varf) intr-o tigaie si caliti in el ciupercile, muschiul taiat felii si cateii de usturoi intregi. Sarati, piperati, lasati sa fiarba totul vreme de 10 minute, in apa lasata de ciuperci. Curatati si tocati ceapa. Caliti-o intr-o alta tigaie, in 30 g de unt, pana se aureste. Adaugati orezul si lasati-l sa se caleasca impreuna cu ceapa, pana ce devine sticlos. Turnati o cana de supa de vita si puneti orezul sa fiarba pe flacara mica, cca 20 de minute, adaugand mereu supa, pe masura ce lichidul este absorbit. Sarati, piperati. Gustati ca sa vedeti daca orezul e bine fiert. Apoi adaugati ciupercile, feliile de muschi afumat si cateii de usturoi, parmezanul sau cascavalul ras si restul de unt. Amestecati cu grija si lasati cratita pe marginea plitei, vreme de 3 minute. Serviti Risotto foarte fierbinte, presarat cu patrunjel tocat.
6.838 vizualizări
Versiunea printabilă916 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tartă cu ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 2. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 4. Ardei umpluţi cu ciuperci, caşcaval şi mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 5. Salată poloneză de ciuperci (Salate > Salate de legume) 6. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză) 8. Somn la cuptor cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 9. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre) 10. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi) 11. Păpădie cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 12. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 13. Escalop de căprioară cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat) 14. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 15. Piept de gâscă cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 16. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 17. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 18. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Ciulama de miel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Spaghete cu ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 21. Ciuperci pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 22. Iepure cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 23. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 24. Ciuperci marinate (IV) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 25. Risotto cu ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez) 26. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 27. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 28. Scoici cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 29. File de cod cu ciuperci şi mozzarela (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume) |