Risotto clasic cu ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto clasic cu ciuperci

Risotto clasic cu ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 350 g orez cu bobul rotund (pe cutiile de import scrie "arborio"), 200 g muschi tiganesc, 500 g ciuperci (in Maramures si in Ardeal se gasesc la piata, urechiuse sau galbiori), 100 g unt, 2 catei de usturoi, 3 patratele de concentrat de supa de vaca, 1 ceapa mica, 100 g parmezan sau cascaval ras, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti la fiert 1,5 litri de apa cu patratelele de concentrat de supa. Dati vasul deoparte. Taiati muschiul tiganesc (sau orice piept de porc afumat) in felii. Curatati usturoiul.
Spalati ciupercile si taiati-le in bucati. Puneti sa se incinga 30 de grame de unt (o lingura de supa cu varf) intr-o tigaie si caliti in el ciupercile, muschiul taiat felii si cateii de usturoi intregi. Sarati, piperati, lasati sa fiarba totul vreme de 10 minute, in apa lasata de ciuperci.
Curatati si tocati ceapa. Caliti-o intr-o alta tigaie, in 30 g de unt, pana se aureste. Adaugati orezul si lasati-l sa se caleasca impreuna cu ceapa, pana ce devine sticlos. Turnati o cana de supa de vita si puneti orezul sa fiarba pe flacara mica, cca 20 de minute, adaugand mereu supa, pe masura ce lichidul este absorbit. Sarati, piperati.
Gustati ca sa vedeti daca orezul e bine fiert. Apoi adaugati ciupercile, feliile de muschi afumat si cateii de usturoi, parmezanul sau cascavalul ras si restul de unt. Amestecati cu grija si lasati cratita pe marginea plitei, vreme de 3 minute.
Serviti Risotto foarte fierbinte, presarat cu patrunjel tocat.
7.181 vizualizări
1.026 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu pilaf (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Cartofi cu ciuperci şi caşcaval la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
8. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Salată de peşte cu ciuperci (Salate > Salate cu peşte)
10. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Budincă de ciuperci cu sos alb (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Scrumbii cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
16. Mâncărică de ciuperci cu ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Ciuperci umplute (III) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Salată de vineţele (ciuperci de pădure) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Cod cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Aspic de curcan cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Ciuperci normande cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Carne de viţel cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Ciuperci cu ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.