Risotto clasic cu ciuperci - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Risotto clasic cu ciuperci

Risotto clasic cu ciuperci

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 350 g orez cu bobul rotund (pe cutiile de import scrie "arborio"), 200 g muschi tiganesc, 500 g ciuperci (in Maramures si in Ardeal se gasesc la piata, urechiuse sau galbiori), 100 g unt, 2 catei de usturoi, 3 patratele de concentrat de supa de vaca, 1 ceapa mica, 100 g parmezan sau cascaval ras, 1 legatura de patrunjel, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti la fiert 1,5 litri de apa cu patratelele de concentrat de supa. Dati vasul deoparte. Taiati muschiul tiganesc (sau orice piept de porc afumat) in felii. Curatati usturoiul.
Spalati ciupercile si taiati-le in bucati. Puneti sa se incinga 30 de grame de unt (o lingura de supa cu varf) intr-o tigaie si caliti in el ciupercile, muschiul taiat felii si cateii de usturoi intregi. Sarati, piperati, lasati sa fiarba totul vreme de 10 minute, in apa lasata de ciuperci.
Curatati si tocati ceapa. Caliti-o intr-o alta tigaie, in 30 g de unt, pana se aureste. Adaugati orezul si lasati-l sa se caleasca impreuna cu ceapa, pana ce devine sticlos. Turnati o cana de supa de vita si puneti orezul sa fiarba pe flacara mica, cca 20 de minute, adaugand mereu supa, pe masura ce lichidul este absorbit. Sarati, piperati.
Gustati ca sa vedeti daca orezul e bine fiert. Apoi adaugati ciupercile, feliile de muschi afumat si cateii de usturoi, parmezanul sau cascavalul ras si restul de unt. Amestecati cu grija si lasati cratita pe marginea plitei, vreme de 3 minute.
Serviti Risotto foarte fierbinte, presarat cu patrunjel tocat.
7.111 vizualizări
1.006 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu legume de primăvară (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Cremă de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ciuperci umplute de post (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
5. Ciulama de ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de ciuperci champignon (Salate > Salate de legume)
7. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Supă de ciuperci cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Biftec la grătar cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciuperci umplute cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
13. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ciuperci la grătar (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
20. Pizza cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
23. Curcan cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sos roşu de ciuperci cu ceapă (Sosuri > Sosuri roşii)
25. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
27. Ciuperci rumenite (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ouă umplute cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Eclere cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.