Ravioli cu dovleac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Ravioli cu dovleac

Ravioli cu dovleac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: Umplutura: 500 g dovleac, 2 linguri cozi de ceapa verde (taiate), 1 varf de cutit nucsoara.
Aluatul: 380 g faina, 1 varf de cutit sare, 4 oua batute usor, 1 ou batut usor (pentru uns).
Sosul: 125 g unt, cascaval ras, cozi de ceapa verde.

Mod de preparare: Umplutura: se coace dovleacul la foc potrivit (180 grade C) circa o ora, se lasa sa se raceasca, se scot semintele, iar miezul se desprinde de coaja si se zdrobeste cu furculita. Apoi se amesteca cu cozile de ceapa tocate marunt si cu nucsoara. Aluatul: se pun intr-un castron faina si sarea, se face o gropita la mijloc si se toarna cele 4 oua batute usor. Se amesteca incet cu furculita, pana ce se-ncheaga aluatul. Se aseaza pe o planseta infainata si se framanta pana ce devine elastic si neted. Se ia o patrime din aluat si se intinde o foaie foarte subtire, dreptunghiulara, apoi se intinde a doua patrime, avand grija ca foaia aceasta sa fie ceva mai mare. Se ia cu lingura umplutura de dovleac si se pune gramajoare pe prima foaie, in randuri, la distante de 5 cm. Aluatul dintre gramajoarele de dovleac se unge usor cu oul batut, dupa care se aseaza deasupra foaia a doua. Se apasa cu degetele intre gramajoare, ca sa se lipeasca foile de aluat, apoi se taie patrate, cu o rotita data prin faina sau cu un cutit ascutit. Se procedeaza la fel si cu restul de aluat.
Se pune apa pe foc si cand clocoteste, se baga ravioli in oala si se fierb circa 4 minute. Se scurg si se tin la cald intr-un castron. Se pune untul sa se incinga si cand s-a rumenit putin, se toarna peste ravioli.
Se presara cascaval ras si se garnisesc cu cozi de ceapa verde, taiate rondele.
3.701 vizualizări
554 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ratatouille cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Tartă de dovleac cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Sufleu de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Plăcintă de cartofi şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Pîinişoare cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Budincă de dovleac cu nucă (Dulciuri > Budinci)
9. Supă cremă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Farfalle cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de vinete cu dovleac (Salate > Salate de legume)
13. Mălai moldovenesc cu dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
14. Rondele de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Supă de dovleac cu găluşte de brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Tortilla cu dovleac şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Risotto cu dovleac şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Sarmale cu carne de porc şi varză acră în dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Zacuscă de dovleac pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
23. Turte de dovleac (Dulciuri > Prăjituri)
24. Dovleac prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Spirale crocante de dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Prăjitură de dovleac cu glazură (Dulciuri > Prăjituri)
27. Supă de dovleac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Marmeladă de dovleac (Conserve de fructe > Marmelade)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.