Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
4.024 vizualizări
856 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
3. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
4. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Drob de miel (Cighir) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
6. Gogoşi americane (Dulciuri > Gogoşi)
7. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Tort de griş cu sirop de lămâie (Dulciuri > Torturi)
9. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
10. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Salată de cartofi cu sos de muştar (II) (Salate > Salate de legume)
13. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
14. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
15. Cartofi ţărăneşti cu şunculiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de ciuperci cu brânză topită (Salate > Salate de legume)
17. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Friptură cu roşii, ciuperci şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
19. Găină cu ciuperci şi praz (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de fructe de mare Louis (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
21. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Drob de miel cu verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de conopidă cu măsline (Salate > Salate de legume)
24. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Sos roşu cu ouă şi smântână (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de ouă cu brânză (Salate > Salate cu ouă)
28. Salată Ivi (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.