Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
2.669 vizualizări
452 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Miel cu fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Sandvici cu castravete (Aperitive > Sandviciuri)
6. Spaghete cu roşii şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
8. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele)
9. Supă de linte cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
11. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Crochete de creier şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Tort cu pere şi migdale (Dulciuri > Torturi)
16. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
18. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de ton cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
20. Mazăre cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Salată cu ardei iute (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Roşii umplute cu humus (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
28. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.