Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
3.980 vizualizări
832 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ceafă gratinată cu sos special (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Clătite umplute cu broccoli şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Supă minestrone cu jambon şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Budincă clasică de macaroane (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Mămăligă cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
9. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Îngheţată de lămâi sau portocale (Dulciuri > Îngheţate)
13. Borş de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Ravioli cu ciuperci şi sos Alfredo (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
16. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de heringi cu cartofi şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
18. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
19. Rulouri cu banane şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
21. Tort de biscuiţi şi nuci (Dulciuri > Torturi)
22. Salată de andive cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
23. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de icre cu ceapă şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Ardei umpluţi cu salată (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Pizza cu mere şi brânză de burduf (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.