Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
3.998 vizualizări
840 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
2. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
4. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
5. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
7. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Şniţele de miel (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată de vinete (Salate > Salate de legume)
10. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Saleuri cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Colţunaşi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Salată mexicană de legume (Salate > Salate de legume)
15. Chifteluţe din carne de miel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Roşii umplute cu ciuperci (I) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Caserolă cu ton şi broccoli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
22. Supă de cartofi cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
24. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
26. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Colţunaşi cu caş de oaie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Sacul lui Moş Crăciun (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.