Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
4.033 vizualizări
858 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
2. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Omletă cu roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
5. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
6. Consome de pasăre cu tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Cotlete de viţel cu cârnaţi şi cartofi în vin (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
10. Pârjoale cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Prăjitură cu nucă şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
12. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
14. Ştrudel tirolez cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Sos Aioli cu cartofi (unt provensal) (Sosuri > Sosuri condimentate)
16. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Ochiuri cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
19. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Cartofi umpluţi cu carne, cu sos de iaurt şi pătrunjel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Plăcintă cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
23. Cartofi la tigaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Cartofi umpluţi cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.