Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
3.939 vizualizări
815 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sarmale cu dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
5. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
7. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
8. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
12. Ardei copţi şi umpluţi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Tort Moca garnisit cu migdale (Dulciuri > Torturi)
17. Deliciu cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
19. Salată exotică de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată de fasole verde şi galbenă (Salate > Salate de legume)
23. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
25. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
26. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Dulceaţă de vişine (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
29. Colţunaşi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată cu ouă şi piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.