Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
4.036 vizualizări
859 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sardele marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pateuri umplute cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Sos de roşii cu mărar (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
6. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
7. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
8. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
10. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
11. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
13. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
15. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Lapte de pasăre (Dulciuri > Creme)
17. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
20. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
23. Andive înăbuşite (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
27. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.