Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
3.746 vizualizări
766 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Supă de zarzavat simplă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Tartă cu căpşuni şi mascarpone (Dulciuri > Prăjituri)
5. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
6. Tartă fină cu caşcaval şi pere (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Supă de porumb cu smântână şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
9. Musaca de varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
12. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
13. Fileuri de mihalţ sau de somotei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Orez cu porumb şi ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Cartofi copţi cu şuncă slabă şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Miel la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Varză cu carne de porc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cotlete cu ceapă verde şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Salată de conopidă cu iaurt şi usturoi (Salate > Salate de legume)
23. Compot de piersici cu trandafiri (Conserve de fructe > Compoturi)
24. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Brânză cu chimen şi boia (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Prăjitură cu prune şi blat cu smântână (Dulciuri > Prăjituri)
29. Tort cu vişine şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
30. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.