Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
3.978 vizualizări
832 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată cu iaurt şi căpşuni (Dulciuri > Îngheţate)
2. Carpaccio napolitan cu sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
3. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Sos cu nuci şi usturoi (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
5. Supă cremă de cartofi cu crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
7. Crap cu usturoi, roşii şi mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Ardei copţi cu sos de roşii (Salate > Salate de legume)
9. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cod cu macaroane şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
13. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
14. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sacul lui Moş Crăciun (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Tartă pralinată cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată de vinete cu chimen şi lipie (Salate > Salate de legume)
18. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
20. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Crostini cu salată verde şi bacon (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Friptură înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
23. File de şalău sau cod cu fenicul (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
26. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ciorbă bănăţeană cu carne de pasăre sau viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Îngheţată cu brânză de vacă şi zmeură (Dulciuri > Îngheţate)
30. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.