Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
4.011 vizualizări
849 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
3. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
6. Prăjitură cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
8. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
9. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
11. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
12. Prăjitură cu gem, nucă şi bezea (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Salată de fasole boabe cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
15. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Gogoşi cu lămâie (Dulciuri > Gogoşi)
19. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
20. Zacuscă de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de avocado (I) (Salate > Salate de legume)
22. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
24. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Tort de brânză şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
28. Sos de ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.