Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
4.006 vizualizări
846 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
2. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de ton cu fasole (II) (Salate > Salate cu peşte)
4. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
7. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
9. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Prăjitură cu dovleac şi morcovi (Dulciuri > Prăjituri)
11. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
13. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Sos de smântână cu muştar şi roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
17. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
18. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Ruladă cu brânză şi mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
21. Pilaf cu carne de oaie sau vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Biscuiţi cu ciocolată şi bostan (Dulciuri > Prăjituri)
23. Aperitiv din roşii cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Gogoşari cu fasole boabe (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
25. Caise cu frişcă şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
26. Omletă cu praz şi conopidă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
30. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.