Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
2.781 vizualizări
479 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Andive cu sos de brânză şi muştar (Salate > Salate de legume)
4. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Zacuscă de vinete şi gogoşari (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
6. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
7. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
8. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Păstrăvi cu sos de smântână şi verdeţuri (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de mere şi portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
11. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată asiatică de legume cu macaroane (Salate > Salate de legume)
13. Ciorbă de măruntaie de miel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Şalău cu pătrunjel verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Cotlete de miel marinate (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Prăjitură pufoasă cu pere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
18. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
20. Salată germană cu limbă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de fasole verde cu ceapă (Salate > Salate de legume)
22. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Tort şah (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
25. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cartofi gratinaţi cu peşte afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Midii cu piure de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată cu surimi şi ciuperci (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.