Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
3.874 vizualizări
803 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
2. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Roşii umplute cu cârnaţi şi verdeţuri (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Prăjitură cu biscuiţi şi două creme (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de castraveţi cu iaurt (Salate > Salate de legume)
7. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de vinete italienească (Salate > Salate de legume)
9. Friptură de miel cu cimbru şi vin alb (Mâncăruri > Fripturi)
10. Borş moldovenesc cu găină şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Cotlet de miel cu crustă de ierburi aromate (Mâncăruri > Fripturi)
13. Fileuri de cod sau şalău cu alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Şarlotă de viţel cu vinete prăjite (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
19. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
20. Tort de piersici cu cremă de iaurt şi brânză de vaci (Dulciuri > Torturi)
21. Salată italienească (Salate > Salate de legume)
22. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Friptură de vacă înăbuşită cu găluşte din brânză (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de brânză şi avocado (Salate > Salate de legume)
30. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.