Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
4.042 vizualizări
859 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Cartofi cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Gogoşi din aluat pripit (Dulciuri > Gogoşi)
8. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Sarmale cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
11. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu conopidă şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Miel cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Prăjitură cu brânză de vacă şi sos de zmeură  (Dulciuri > Prăjituri)
17. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cotlete de porc cu garnitură de dovleac şi hrean (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de paste cu dovlecei (Salate > Salate de legume)
21. Tort Prinţesa Maria (Dulciuri > Torturi)
22. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
23. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
25. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Miel cu iaurt (Mâncăruri > Fripturi)
27. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Spaghete cu broccoli sau conopidă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.