Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
4.031 vizualizări
858 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Miel pane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Budincă de salată verde cu smântână (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
9. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
11. Desert din pere cu sirop (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
15. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
16. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Salată de fasole verde grasă (Salate > Salate de legume)
18. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
19. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Mâncărică cu carne şi sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
23. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.