Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
4.028 vizualizări
857 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salam dietetic (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
4. Cartofi cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată combinată cu sos de brânză (Salate > Salate de legume)
6. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Ton cu piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
9. Salată Cobb (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
11. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Lipie cu pere şi brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată Bucureşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
19. Savarine (Dulciuri > Prăjituri)
20. Prăjitură cu brânză de vacă şi vişine (Dulciuri > Prăjituri)
21. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Cartofi cu conopidă şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Crap pe cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Compot de cireşe sau vişine (Conserve de fructe > Compoturi)
28. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.