Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: ridicată

Porţii: 6

Ingrediente: 1 pulpa de miel (sau berbecut) de 1,6 kg, 1 kg cartofi nesfaramiciosi, 200 ml frisca nebatuta, 400 ml lapte, 15 boabe de ienupar, 1 foaie de dafin, 1 crenguta de cimbru, 60 g unt, 1 lingura ulei, sare, piper.

Mod de preparare: Cu o zi inainte de-a o prepara, impanati carnea (intepati-o din loc in loc) cu boabele de ienupar, inveliti-o intr-un stergar umezit si lasati-o 12 ore la rece. Scoateti carnea de la rece cu doua ore inainte de-a o gati. Incingeti cuptorul la 240 grade C, puneti pulpa intr-o tava, ungeti-o cu ulei, presarati peste ea bucatele de unt si sare si dati-o la cuptor. Dupa 10 minute, reduceti temperatura la 200 grade C si lasati carnea sa se patrunda, inca 40 de minute, stropind-o din cand in cand.
Intre timp, curatati cartofii, taiati-i rondele groase de 1 cm, puneti-i intr-o oala impreuna cu cimbrul, foaia de dafin si laptele, adaugati sare si piper si lasati-i sa clocoteasca incet pe foc, 25 de minute. Scoateti carnea din cuptor, inveliti-o intr-o folie de aluminiu si lasati-o 15 minute sa se odihneasca. Degresati sosul din tava si subtiati-l adaugand doua linguri de apa. Scurgeti cartofii si puneti-i intr-o forma unsa cu unt. Puneti laptele in care au fiert din nou pe foc, lasati-l sa scada la jumatate, dupa care incorporati frisca, sarea si piperul. Turnati sosul astfel preparat peste cartofi si dati-i 15 minute la cuptor, sa se gratineze.
Serviti pulpa de miel impreuna cu cartofii gratinati si cu sosul de carne degresat, subtiat si incalzit.
4.026 vizualizări
857 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Andive cu ou şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Supă de cartofi aromată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Ciorbă de cartofi cu rîntaş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Legume provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Salată flamandă cu heringi (Salate > Salate cu peşte)
8. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
9. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
10. Clatite cu cremă de Roquefort şi nuci (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tort de pişcoturi şi cu rom (Dulciuri > Torturi)
12. Ruladă cu zmeură şi frişcă (Dulciuri > Prăjituri)
13. Negresă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
14. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
15. Salată cu brânză labaneh (Salate > Salate de legume)
16. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Salată de conopidă cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
20. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
21. Miel cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
23. Salată de morcovi şi praz (Salate > Salate de legume)
24. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
25. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Roşii umplute cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Pulpă de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
30. Salată de legume cu friptură de vacă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.