Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.568 vizualizări
877 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu lămâie (I) (Mâncăruri > Fripturi)
15. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Piept de pui cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.