Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.610 vizualizări
888 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
3. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
10. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Şniţele de pui în susan, cu salată de cartofi şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.