Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.592 vizualizări
884 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă picantă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui în sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui la pungă (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.