Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.571 vizualizări
877 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
14. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
28. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Sufleu de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.