Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.616 vizualizări
888 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
2. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Friptură din piept de pui marinat (Mâncăruri > Fripturi)
4. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
8. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui marinat cu lămâie (Mâncăruri > Fripturi)
16. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
17. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Andive gratinate cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Budincă din piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Rulouri cu pui şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.