Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.473 vizualizări
859 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Pui cu ceapă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
15. Şniţel de pui cu amestec de arome (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui crocant (Mâncăruri > Fripturi)
17. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
29. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.