Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.613 vizualizări
888 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Pui cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Pui cu maghiran (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.