Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.597 vizualizări
886 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu ciuperci stropit cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui la pungă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.