Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
5.327 vizualizări
555 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ciorbă de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Franjuri de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
9. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui cu cartofi noi şi cireşe sau vişine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Pui umplut cu castane (Mâncăruri > Fripturi)
15. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Mâncărică de pui cu tarhon şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.