Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.608 vizualizări
888 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
5. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
29. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.