Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.564 vizualizări
877 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pulpe de pui în aluat de bere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
5. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
6. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
9. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
15. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
16. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui la rotisor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
24. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
27. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
29. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.