Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.596 vizualizări
886 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sparanghel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
4. Frigărui din aripi de pui în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
5. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
10. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
17. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
20. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
21. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui la cuptor cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
25. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
26. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
30. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.