Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.594 vizualizări
886 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui umplut cu ghiveci (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piept de pui cu felii de măr (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Tocăniţă de pui cu fasole şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
13. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
14. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
17. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
18. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pui adobo (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
22. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.