Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.531 vizualizări
868 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pulpe de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu gutui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Risotto cu ficăţei de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
12. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
17. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
21. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
26. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Pui cu tăiţei de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.