Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.611 vizualizări
888 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui haiducesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
10. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pilaf de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
19. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
20. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
22. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
26. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.