Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.572 vizualizări
877 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Piept de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
9. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui prăjit cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
22. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ouă puişor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.