Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.618 vizualizări
888 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de pui cu broccoli (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Rulou cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Salată din piept de pui cu cartofi (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
19. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu lămâie şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Pacheţele de pui cu mozzarella (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Piept de pui cu salsa de roşii şi măsline (Mâncăruri > Fripturi)
27. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.