Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.569 vizualizări
877 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de pui cu lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
5. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă ardelenească de pui clară (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată din piept de pui cu ciuperci (Salate > Salate cu carne de pasăre)
10. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
11. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pui umplut cu tocătură şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
16. Mâncare de ardei gras cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Friptură de pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Salată verde cu ficăţei de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Chifle cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui Divan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
25. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
28. Supă de pui calmantă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.