Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.605 vizualizări
887 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Sote de pui cu pastă de ardei copţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
6. Piept de pui în pijama (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pui cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Piept de pui cu nuci pecan (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Pui la capac (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Pui fript cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Terină din ficat de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
20. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Cubuleţe de pui marinate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Pui cu muştar la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
28. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.