Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.199 vizualizări
771 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Cotlete de pui pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
14. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
16. Fasole verde cu pui aromat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
21. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui la pungă (Mâncăruri > Fripturi)
24. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Piept de pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.