Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.556 vizualizări
873 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
12. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
14. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui ţigănesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pastă de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui cu fasole verde păstăi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Friptură de pui marinat în muştar (Mâncăruri > Fripturi)
22. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
25. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.