Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.573 vizualizări
877 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
2. Crostini cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui Szechuan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Pui cu sos ca la Buzău (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui marocan cu şofran (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ciulama de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de pui cu tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Piept de pui marinat cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Piept de pui cu ţelină (Mâncăruri > Fripturi)
23. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
24. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu ardei iute (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.