Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.385 vizualizări
837 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui prajit la tavă cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
2. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Piept de pui a la Roquefort (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui cu struguri (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Piept de pui cu mozzarella (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
12. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
13. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
18. Piept de pui cu smântână şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Salată cu ciuperci şi piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Pui cu sos de ton (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.