Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.492 vizualizări
862 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
2. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
8. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tocăniţă din măruntaie de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Pui cu smântână ca la Suceava (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Piept de pui cu trufe (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Friptură de pui la grătar în stil thailandez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
21. Ostropel de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui cu sos verde (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
29. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
30. Pui cu ravioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.