Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.587 vizualizări
882 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui fracasse (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Fatteh cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
5. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Pui umplut cu costiţă, nuci şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
7. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pui "cinci continente" (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Piept de pui cu sos de măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu şuncă şi unt de sardele (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui provensal (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Ciuperci umplute cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
19. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
22. Piept de pui cu alune (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Piept de pui cu lămâie şi miere (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui cu sos alb şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.