Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.600 vizualizări
886 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Mâncare cu pui şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Ciulama de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
6. Tocăniţă din aripioare de pui cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui cu alune (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Mâncărică de pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Wok cu piept de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Papricaş de pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tortiglioni cu ficat de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
20. Spaghete cu piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pui cu mazăre verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.