Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
5.218 vizualizări
529 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Piept de pui în manta de şuncă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
4. Piept de pui cu fasole (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpe de pui cu vermut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Friptură de pui la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Salată mexicană cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
23. Piept de pui cu smântână şi hrean (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Supă de pui cu găluşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Pui rumenit cu fenicul şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pui cu bame (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Pui cu sos de cimbru şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu sos de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.