Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.606 vizualizări
887 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
3. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui cu lămâie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Ciocănele de pui cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui în sos dulce-acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Papricaş de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Borş moldovenesc de pui (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
11. Pui de baltă delicioşi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pui cu sos de soia şi ketchup (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Pui cu portocale (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Pui cu ciuperci (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu iaurt (I) (Mâncăruri > Fripturi)
22. Mâncare de dovlecei cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu 40 de căţei de usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu lămâie (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Friptură de pui cu banane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pui cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.