Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.570 vizualizări
877 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui umplut la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Pui marocan cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Medalioane de viţel sau pui cu sote de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Gyros de pui cu tzatziki (Mâncăruri > Fripturi)
6. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
7. Crochete de piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Şniţel umplut cu muşchi de porc sau de viţel, piept de pui, de curcan, carne de iepure domestic, miel (pulpă) (Mâncăruri > Fripturi)
11. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Mâncărică de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pui fript cu varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
20. Ştrudel cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Terină de ficat de pui şi ardei iute (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată grecească cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui umplut cu miez de pâine (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă cu perişoare din ficat de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.