Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.436 vizualizări
850 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Friptură de pui cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
7. Pulpe de pui americane (Mâncăruri > Fripturi)
8. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
11. Papricaş de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
13. Piept de pui cu amestec de legume mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Pulpe de pui Tandoori (Mâncăruri > Fripturi)
15. Pui cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de pui dreasă cu ou şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui cu bame şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
26. Supă cu ficăţei de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Borş de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Bruschetta cu pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pulpe de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
30. Angemacht de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.