Pui italienesc (cacciatore) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Pui italienesc (cacciatore)

Pui italienesc (cacciatore)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 125 g ciuperci mici, 12 copane de pui (circa 1,2 kg), 1-2 linguri de untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1 catel de usturoi, 400 g piure de rosii (conserva), 1/2 ceasca de vin alb, 1/2 cana apa fiarta cu concentrat de pui, 1 lingurita oregano (la plic), 1 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare: Se porneste cuptorul.
Se incinge untdelemnul intr-o tigie cu fundul gros si se prajesc pe rand copanele de pui, la flacara mijlocie, pana se rumenesc. Se pun intr-o cratita rezistenta la foc.
Se arunca untdelemnul folosit din tigaie si se pune altul curat, se incinge si se caleste in el usturoiul curatat si zdrobit, ceapa curatata si tocata mai mare, pana se auresc. Se toarna peste copane.
Celelalte ingrediente se pun intr-o ulcica (ciupercile, rosiile, vinul si apa), se condimenteaza dupa gust si se pun la fiert pe foc mic, zece minute. Amestecul se toarna peste copane. Se lasa sa fiarba totul la cuptor, sub capac, 35 de minute, pana ce carnea se face frageda.
Se serveste alaturi cu paste marunte, fierte in apa cu sare.
6.601 vizualizări
886 tipăriri
16 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de pui cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui pane cu pere (Mâncăruri > Fripturi)
4. Budincă de porumb cu pulpe de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Pui rumenit la cuptor în stil rustic (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Pui cu dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Paella cu carne de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Pulpe de pui pe mere (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pulpe de pui umplute cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Pui surpriză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Piept de pui (minimum de calorii) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pui cu ardei gras şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Frigărui de pui cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Tom Yum Gai (Supă de pui iute-acrişoară) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Rulouri de pui cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Pui cu legume în stil indian (Mâncăruri > Fripturi)
24. Pui mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)
26. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tocană de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu ciuperci în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Vinete prăjite cu frigărui de pui (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.