Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
6.036 vizualizări
698 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cruşon de portocale sau lămâi (Băuturi > Băuturi cu vin)
2. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
3. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Omletă cu ciuperci şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
7. Tort de portocale cu rom şi pişcoturi (Dulciuri > Torturi)
8. Colţunaşi cu gutui şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
9. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
12. Fasole albă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
14. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
15. Salată de cicoare scarolă cu parmezan ras (Salate > Salate de legume)
16. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
17. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
18. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
19. Tort economic (Dulciuri > Torturi)
20. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
21. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Ciuperci provensale (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Biscuit de Savoie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
24. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
26. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
27. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
28. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Salată de ton cu măsline şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
30. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2020 Pandora Impex SRL.