Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
4.961 vizualizări
462 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată cu costiţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
3. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
6. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Prăjitură cu curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
9. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Friptură înăbuşită (Mâncăruri > Fripturi)
11. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salată de vinete cu legume (Salate > Salate de legume)
13. Pizza de legume colorată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Salată cu piept de pasăre şi varză acră (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
18. Piept de porc cu salvie la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
20. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
21. Doradă în crustă de sare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Urdă cu mărar şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Pastitsio (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Ciorbă de fasole acrită cu corcoduşe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
26. Supă de pui cu gulii şi lămâie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Gratin fin cu praz şi şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Salată de legume de vară (Salate > Salate de legume)
29. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.