Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
7.474 vizualizări
1.079 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
3. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Vinete cu carne şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
7. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Sfere cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
9. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)
10. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Rasol de crap cu cartofi şi dafin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
14. Salată de ciuperci (I) (Salate > Salate de legume)
15. Tocană de gogoşari pentru iarnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
17. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Pui cu chiftele de cartofi şi sos balsamic (Mâncăruri > Fripturi)
19. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
20. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
21. Musaca de clătite cu carne de viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salată egeană (Salate > Salate de legume)
23. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
26. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
28. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată cu carne de vită şi ciuperci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.