Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
5.224 vizualizări
519 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Budincă de piersici (Dulciuri > Budinci)
3. Pilaf cu pană de somn sărat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
7. Mâncare de somn cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
10. Dolmade (sărmăluţe în foi de viţă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
13. Ceai cu miere şi mirodenii (Băuturi > Ceaiuri)
14. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
15. Rulouri de porc cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
17. Şniţel ca la Sântana (Mâncăruri > Fripturi)
18. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
19. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
20. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
21. Legume cu carne şi sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salata şefului (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
23. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
24. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
27. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Saramură de plătică (reţetă din Deltă) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciorbă grecească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Îngheţată de vişine (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.