Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
6.965 vizualizări
962 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată de ridichi de lună (Salate > Salate de legume)
3. Pogăcele de jumări cu susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Curcan umplut cu roşii (Mâncăruri > Fripturi)
5. Tort cu biscuiţi şi cu nuci (Dulciuri > Torturi)
6. Varză murată (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Salată de creier (III) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Porc sau mînzat cu varză dulce (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Franzeluţe (muffins) cu migdale şi mac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Risotto cu ochiuri şi costiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Prăjitură Ambasador (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
17. Frigărui de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Sos de măcriş (Sosuri > Sosuri cu legume)
20. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
21. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Sandvici cu lipie (Aperitive > Sandviciuri)
23. Salată de varză albă (Salate > Salate de legume)
24. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Ouă umplute cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Salată cu carne de pasăre şi ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Salată de pepene galben (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Varză cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.