Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
5.014 vizualizări
474 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
2. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Cabanos cu varză călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată combinată de vară (Salate > Salate de legume)
5. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
6. Ciorbă de pui cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Pizza cu şuncă şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de caise cu albuş (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Aperitiv Princess (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Cârnaţi pe varză roşie călită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tartă cu peşte şi dovlecei (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Musaca grecească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Supă pasată de dovleac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
19. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
23. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Ciorbă de varză dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
28. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
29. Piept de mînzat umplut (Mâncăruri > Fripturi)
30. Supă din carne de viţel şi cimbru (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.