Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
7.323 vizualizări
1.052 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
2. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
4. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
6. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Viţel cu sos alb şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Tort cu afine şi brânză de vacă (Dulciuri > Torturi)
10. Pui umplut la sare (Mâncăruri > Fripturi)
11. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. File de peşte cu piure de cartofi şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
14. Midii cu pesto şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Bulgăraşi de conopidă cu sote de morcovi (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Copane de pui gratinate cu parmezan (Mâncăruri > Fripturi)
17. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Ciorbă de varză acră (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Ouă cu carne şi legume (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Albuş umplut cu brânză de vaci şi ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
22. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
24. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de ouă a la grec (Salate > Salate cu ouă)
28. Peşte cu varză acră şi sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Sacul lui Moş Crăciun (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.