Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
7.335 vizualizări
1.054 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şarlotă de căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată elveţiană (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Mâncare de roşii cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
6. Crutoane cu ulei cu trufe albe sau negre (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
8. Tort cu unt şi rahat (Dulciuri > Torturi)
9. Salată de andive cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
10. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
13. Supă de coacăze roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Cârnaţi cu cartofi şi ceapă prajită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Dovlecei umpluţi cu brânză şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Colţunaşi cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Doradă la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
20. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri)
24. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
26. Salată cu caşcaval (Salate > Salate de legume)
27. Tartă cu lămâie şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
28. Clătite cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Pepeni muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.