Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
5.116 vizualizări
494 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Sufleu de broccoli şi conopidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
6. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de capere (I) (Salate > Salate de legume)
8. Pastă de brânză roşie (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Dulceaţă de vişine sau de cireşe albe, negre sau amare (Conserve de fructe > Dulceaţă)
10. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
11. Piept de vită cu morcovi noi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Risotto cu varză creaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Salată de lăptuci (Salate > Salate de legume)
14. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
16. Salată Caesar (I) (Salate > Salate de legume)
17. Vrăbioară la grătar (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
19. Stufat (ostropel) din carne de orice pasăre, de miel, viţel, vită, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Chifteluţe din peşte cu crustă de migdale sau pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Sângerete (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)
23. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Sos de usturoi şi piper (Sosuri > Sosuri condimentate)
26. Supă rece de roşii cu busuioc (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de ceapă cu roşii şi brânză (Salate > Salate de legume)
28. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Supă de conopidă cu smântână şi găluşte de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.