Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
7.415 vizualizări
1.070 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Praz cu orez şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Sandviciuri cu icre negre (Aperitive > Sandviciuri)
5. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Prăjitură cu mere şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
8. Harbuji muraţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
9. Ceai verde cu ghimbir şi miere (Băuturi > Ceaiuri)
10. Ouă cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Legume coapte cu sos verde şi roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
15. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Ciolan cu varză acră şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
22. Friptură de raţă caramelizată (Mâncăruri > Fripturi)
23. Sandvici cu brânză de vacă şi gogoşar (Aperitive > Sandviciuri)
24. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
25. Salată napoletană cu macaroane (Salate > Salate cu peşte)
26. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Pui înăbuşit (Mâncăruri > Fripturi)
30. Clătite cu ciuperci şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.