Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie - reţetă tradiţională din Ungaria - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Ungaria » Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie

Reţetă tradiţională din Ungaria
Timp de preparare: 1 h 50 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Pentru 4 portii: 2 bucati de piept de rata, 1 ceapa rosie, 2-3 linguri de untura de rata, 100 ml vin rosu;
Pentru nudli (este un preparat unguresc): 250 gr. cartofi, 50 g unt, 1 ou, 50 g mac macinat, 150-200 g faina.
Pentru garnitura de varza rosie: 1 kg varza rosie, 3 linguri de ulei, 1 lingurita de chimen macinat, 2 linguri zahar, 200 g coacaze (din compot sau congelate), 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare: Se cresteaza pielea de pe pieptul de rata, se pune sare si piper. Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C. In untura de rata incinsa se rumeneste carnea pe toate partile si se pune intr-o forma de Jena cu ceapa taiata in 4. Se pune vinul, se acopera si se tine la cuptor 30-35 min. Din cand in cand, se stropeste carnea cu jiul din vas. Cand carnea s-a patruns, se i-a capacul si se lasa la cuptor pana carnea se rumeneste.
Intre timp se pregateste aluatul de nudli: se curata cartofii si se fierb in apa sarata. Se scurg si pe urma se da prin masina de tocat carne. Se lasa putin sa se raceasca, se adauga untul, (1/2 din cantitate), oul, macul macinat si atata faina, cat sa se obtina un aluat elastic. Se intinde din aluat in asa fel incat sa se obtina un rulou subtire, se taie cu cutitul bucati de 8 cm. lungime si se fierbe aceste nudli in apa sarata. Se scoate in momentul in care acestea se ridica la suprafata si se inabusesc in untul ramas.
Se taie marunt varza rosie, se sareaza si se lasa putin sa se patrunda , apoi se scurge si se pune intr-un castron. Se incinge uleiul si se caleste in el varza, se adauga piper, zahar, iar, cand se ia de pe foc, se adauga coacazele si otetul.
7.336 vizualizări
1.054 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Praz cu măsline în sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
4. Sandviciuri cu scrumbie (Aperitive > Sandviciuri)
5. Supă de ciuperci cu usturoi şi mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Omletă cu mălai şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
10. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
11. Omletă cu macrouri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Ciorbă de găină în oala sub presiune (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Supă de roşii cu castraveţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Tartă cu mere şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
16. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele)
17. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
18. Salată de castraveţi şi ridichi (Salate > Salate de legume)
19. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
25. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Salată de mere umplute (Salate > Salate de legume)
29. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Pilaf de pui, găină, raţă, curcă, vită, viţel, miel, iepure, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.