Picioare de crab cu orez picant - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Picioare de crab cu orez picant

Picioare de crab cu orez picant

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 275 g orez basmati, 450 g picioare de crab congelate, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 cuişoare, 2 ardei capia, pastă de tomate, ghimbir ras, 1 lămâie, 1 lingură de amidon, 1 cană de apă, ulei, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc până devin aurii. Se adaugă o linguriţă de ghimbir ras, cuişoarele şi sucul de lămâie.

Se condimentează, se adaugă o linguriţă de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă şi se lasă să fiarbă până s-a îngroşat sosul.

Orezul se clăteşte cu apă rece până când se elimină tot amidonul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă şi se lasă într-o strecurătoare.

Picioarele de crab se decongelează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot apoi pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald, într-un castron acoperit.

Orezul se serveşte împreună cu picioarele de crab şi sosul picant, presărate cu pătrunjel tocat.

Ca băutură însoţitoare, se recomandă Riesling Italian.
4.495 vizualizări
831 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Pui cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Orez cu mere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
5. Praz picant cu ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Tort de mere cu orez (Dulciuri > Torturi)
7. Tocană picantă cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Cremă de orez cu mere caramelizate (Dulciuri > Creme)
10. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
12. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
13. Salată de roşii şi ardei graşi cu maioneză picantă (Salate > Salate de legume)
14. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Ficat cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Orez chinezesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
20. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
21. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
23. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
24. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
27. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
28. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Creveţi la grătar cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.