Picioare de crab cu orez picant - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Picioare de crab cu orez picant

Picioare de crab cu orez picant

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 275 g orez basmati, 450 g picioare de crab congelate, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 cuişoare, 2 ardei capia, pastă de tomate, ghimbir ras, 1 lămâie, 1 lingură de amidon, 1 cană de apă, ulei, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc până devin aurii. Se adaugă o linguriţă de ghimbir ras, cuişoarele şi sucul de lămâie.

Se condimentează, se adaugă o linguriţă de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă şi se lasă să fiarbă până s-a îngroşat sosul.

Orezul se clăteşte cu apă rece până când se elimină tot amidonul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă şi se lasă într-o strecurătoare.

Picioarele de crab se decongelează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot apoi pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald, într-un castron acoperit.

Orezul se serveşte împreună cu picioarele de crab şi sosul picant, presărate cu pătrunjel tocat.

Ca băutură însoţitoare, se recomandă Riesling Italian.
4.585 vizualizări
856 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Foetaj picant (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Ouă cu orez (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Sarmale de varză acră cu orez şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
8. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Cotlete cu garnitură picantă (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
12. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
14. Orez cu scoici (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
17. Ouă răscoapte cu sos picant (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
18. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Mere cu orez şi şodou (Dulciuri > Prăjituri)
22. Ouă umplute picante în aspic (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Ouă umplute picante (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
28. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Orez a l`imperatrice (Dulciuri > Budinci)
30. Salată picantă (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.