Picioare de crab cu orez picant - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Picioare de crab cu orez picant

Picioare de crab cu orez picant

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 275 g orez basmati, 450 g picioare de crab congelate, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2 cuişoare, 2 ardei capia, pastă de tomate, ghimbir ras, 1 lămâie, 1 lingură de amidon, 1 cană de apă, ulei, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeii se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc până devin aurii. Se adaugă o linguriţă de ghimbir ras, cuişoarele şi sucul de lămâie.

Se condimentează, se adaugă o linguriţă de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă şi se lasă să fiarbă până s-a îngroşat sosul.

Orezul se clăteşte cu apă rece până când se elimină tot amidonul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă şi se lasă într-o strecurătoare.

Picioarele de crab se decongelează şi se prăjesc în ulei încins. Se scot apoi pe un şervet absorbant şi se păstrează la cald, într-un castron acoperit.

Orezul se serveşte împreună cu picioarele de crab şi sosul picant, presărate cu pătrunjel tocat.

Ca băutură însoţitoare, se recomandă Riesling Italian.
4.544 vizualizări
844 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
2. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Crap cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Bai ta nop sway (Orez cu mango) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată picantă de andive (Salate > Salate de legume)
7. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Crap umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Orez cu sfeclă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Sos Chutney picant (Sosuri > Sosuri condimentate)
13. Salată cu crab în straturi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Orez cu pui şi bambus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de roşii picantă (Salate > Salate de legume)
16. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Orez cu caşcaval şi sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
18. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
21. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Roşii cu crabi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Cotlet de porc cu sos picant (Mâncăruri > Fripturi)
26. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Gulaş picant cu Debreţini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Sardine prăjite cu garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.