Orez cu scoici - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Mâncăruri » Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare » Orez cu scoici

Orez cu scoici

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg de midii vii, 250 g orez, 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 1 roşie, 2 căţei de usturoi, 1 ardei iute, 150 ml vin alb, 50 ml ulei de măsline, 1 foaie de dafin, piper, condimente pentru orez (cele cu şofran pentru culoare).
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Scoicile se spală sub jet de apă rece, se curăţă de mustăţi şi se pun într-o oală încăpătoare cu foaia de dafin, căţeii de usturoi curăţăţi şi tăiaţi mărunt şi vinul alb. Se acoperă cu capac şi se lasă pe foc viu cca. 5 – 6 minute (până se deschid).
Scoicile care nu s-au deschis se aruncă. Din celelalte se scoate miezul şi se pune deoparte. Zeama lăsată se strecoară.
Ceapa, ardeiul gras şi ardeiul iute se curăţă şi se toacă mărunt. Roşia se opăreşte, se curăţă de coajă şi se toacă. Ceapa şi ardeii se călesc în ulei de măsline. Se adaugă orezul şi se stinge cu zeama lăsată de scoici. Se pun condimente pentru orez şi se adaugă roşia. Se amestecă din când în când. Când zeama este aproape absorbită se adaugă scoicile şi piper după gust, se amestecă. Vasul se acoperă cu capac, se stinge focul şi se lasă la cald.
Mâncarea se poate servi atât caldă, cât şi rece presărată cu pătrunjel verde tocat fin.
5.305 vizualizări
544 tipăriri
3 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Calcan gratinat cu scoici (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Orez cu ardei şi fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă de roşii şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Fructe de mare cu orez şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Ciorbă de lobodă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Salată de orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
16. Miel cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Ciorbă grecească de vacă cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
18. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Salată de ciuperci cu orez (Salate > Salate de legume)
20. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
21. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
22. Salată de orez cu maioneză în trei culori (Salate > Salate de legume)
23. Scoici în stil mexican (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă de scoici (midii, stridii) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
26. Aperitiv cu vinete, orez şi creveţi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Chifteluţe cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Crochete de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.