Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Orez cu scoici
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 25 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg de midii vii, 250 g orez, 1 ceapă, 1 ardei gras roșu, 1 roșie, 2 căței de usturoi, 1 ardei iute, 150 ml vin alb, 50 ml ulei de măsline, 1 foaie de dafin, piper, condimente pentru orez (cele cu șofran pentru culoare).

Mod de preparare: Scoicile se spală sub jet de apă rece, se curăță de mustăți și se pun într-o oală încăpătoare cu foaia de dafin, cățeii de usturoi curățăți și tăiați mărunt și vinul alb. Se acoperă cu capac și se lasă pe foc viu cca. 5 – 6 minute (până se deschid).
Scoicile care nu s-au deschis se aruncă. Din celelalte se scoate miezul și se pune deoparte. Zeama lăsată se strecoară.
Ceapa, ardeiul gras și ardeiul iute se curăță și se toacă mărunt. Roșia se opărește, se curăță de coajă și se toacă. Ceapa și ardeii se călesc în ulei de măsline. Se adaugă orezul și se stinge cu zeama lăsată de scoici. Se pun condimente pentru orez și se adaugă roșia. Se amestecă din când în când. Când zeama este aproape absorbită se adaugă scoicile și piper după gust, se amestecă. Vasul se acoperă cu capac, se stinge focul și se lasă la cald.
Mâncarea se poate servi atât caldă, cât și rece presărată cu pătrunjel verde tocat fin.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.