Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Picioare de crab cu orez picant
Rețetă tradițională din Italia
Rețetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Porții: 4

Ingrediente: 275 g orez basmati, 450 g picioare de crab congelate, 1 ceapă, 2 căței de usturoi, 2 cuișoare, 2 ardei capia, pastă de tomate, ghimbir ras, 1 lămâie, 1 lingură de amidon, 1 cană de apă, ulei, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Ceapa și usturoiul se curăță de foi, se spală și se toacă mărunt. Ardeii se curăță de semințe, se spală și se taie cubulețe.

Se încing două linguri de ulei într-o cratiță, se pun legumele tocate și se călesc până devin aurii. Se adaugă o linguriță de ghimbir ras, cuișoarele și sucul de lămâie.

Se condimentează, se adaugă o linguriță de pastă de tomate, amidonul dizolvat într-o cană de apă și se lasă să fiarbă până s-a îngroșat sosul.

Orezul se clătește cu apă rece până când se elimină tot amidonul, se fierbe în apă cu sare, se trece sub un jet de apă și se lasă într-o strecurătoare.

Picioarele de crab se decongelează și se prăjesc în ulei încins. Se scot apoi pe un șervet absorbant și se păstrează la cald, într-un castron acoperit.

Orezul se servește împreună cu picioarele de crab și sosul picant, presărate cu pătrunjel tocat.

Ca băutură însoțitoare, se recomandă Riesling Italian.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.