Peşte cu ţelină la cuptor - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu ţelină la cuptor

Peşte cu ţelină la cuptor

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pesti a 200 g (biban, rosioara, caras), 3 cepe, un bulb de telina, o tulpina de telina, 2 linguri de malai, 2 linguri pesmet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se curata si se taie ceapa pestisori, se curata telina si se taie cubulete, iar tulpina de telina se spala si se taie rondele. Se incinge uleiul (2 linguri) intr-o tigaie si se caleste ceapa, 5 minute, la foc mic. Se adauga telina, se calesc si ele inca zece minute, se sareaza, se pipereaza si se pun intr-o tava.
Se curata pestele, se zvanta, se da prin malai si se prajeste in ulei (o lingura), cate un minut pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se asaza in tava peste stratul de ceapa si telina, se presara cu pesmet, se baga la cuptor si se lasa circa 8 minute.
5.385 vizualizări
876 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă din suc de fructe cu gelatină (Dulciuri > Creme)
2. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Baclava cu lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
4. Caracatiţă cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ochiuri în cartofi la cuptor (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
7. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sos de ciocolată pentru panettone (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
9. Caracatiţă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Broccoli cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Mămăligă ţărănească (Mâncăruri > Preparate din mălai)
12. Mâncărică de pui cu gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ruladă de caş cu creier (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Salată de ţelină (Salate > Salate de legume)
15. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
16. Salată de vinete cu ceapă şi usturoi (Salate > Salate de legume)
17. Creveţi la grătar cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată Blanche (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
20. Găluşte de ficat cu franzelă pentru supă de carne, de zarzavat sau de roşii (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
22. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
24. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
27. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
28. Conopidă napolitană (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Blanc-manger de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.