Peşte cu ţelină la cuptor - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu ţelină la cuptor

Peşte cu ţelină la cuptor

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pesti a 200 g (biban, rosioara, caras), 3 cepe, un bulb de telina, o tulpina de telina, 2 linguri de malai, 2 linguri pesmet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se curata si se taie ceapa pestisori, se curata telina si se taie cubulete, iar tulpina de telina se spala si se taie rondele. Se incinge uleiul (2 linguri) intr-o tigaie si se caleste ceapa, 5 minute, la foc mic. Se adauga telina, se calesc si ele inca zece minute, se sareaza, se pipereaza si se pun intr-o tava.
Se curata pestele, se zvanta, se da prin malai si se prajeste in ulei (o lingura), cate un minut pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se asaza in tava peste stratul de ceapa si telina, se presara cu pesmet, se baga la cuptor si se lasa circa 8 minute.
5.336 vizualizări
852 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton cu andive (Salate > Salate cu peşte)
2. Medalioane de porc cu sos de portocale (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Clătite cu lapte de soia (Dulciuri > Clătite)
5. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
9. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Parfe de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
12. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
13. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Ciuperci în halat (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
15. Şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Conopidă cu chifteluţe la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
17. Salată de creier de viţel (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Blini cu garnitură de legume (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Merlucius împachetat la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Tort de vanilie (Dulciuri > Torturi)
21. Tartă cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
22. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Supă de cartofi şi gulii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
27. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ouă cu pastă de peşte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Salată de caise cu vin alb (Dulciuri > Salate de fructe)
30. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.