Peşte cu ţelină la cuptor - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Peşte cu ţelină la cuptor

Peşte cu ţelină la cuptor

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 4 pesti a 200 g (biban, rosioara, caras), 3 cepe, un bulb de telina, o tulpina de telina, 2 linguri de malai, 2 linguri pesmet, 4 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 grade C. Se curata si se taie ceapa pestisori, se curata telina si se taie cubulete, iar tulpina de telina se spala si se taie rondele. Se incinge uleiul (2 linguri) intr-o tigaie si se caleste ceapa, 5 minute, la foc mic. Se adauga telina, se calesc si ele inca zece minute, se sareaza, se pipereaza si se pun intr-o tava.
Se curata pestele, se zvanta, se da prin malai si se prajeste in ulei (o lingura), cate un minut pe fiecare parte. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se asaza in tava peste stratul de ceapa si telina, se presara cu pesmet, se baga la cuptor si se lasa circa 8 minute.
5.043 vizualizări
755 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată mexicană cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Salată de sfeclă roşie marinată (Salate > Salate de legume)
3. Salată cu brânză şi peşte (Salate > Salate cu peşte)
4. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
6. Spaghetti a la bolognese (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Omletă dulce cu lichior de portocale (Dulciuri > Prăjituri)
8. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată din piept de pui cu cartofi, ciuperci şi maioneză (Salate > Salate cu carne de pasăre)
11. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
12. Cremă de Gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
13. Ruladă de curcan cu prune uscate (Mâncăruri > Fripturi)
14. Confit de pui cu mămăligă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Fileuri de peşte coapte în pâine (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Raţă sau pui la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ruladă de omletă cu mentă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Salată de broccoli (Salate > Salate de legume)
20. Alune cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
21. Plăcintă de tăiţei cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată de dovlecei (II) (Salate > Salate de legume)
23. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
24. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
27. Salată de cicoare creaţă cu tarhon şi frişcă (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
29. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
30. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.