Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac

Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spanac, sare, 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele), 8 carnaciori afumati (Debretini, Trandafiri), 3-4 frunze de salvie, 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 100 g parmezan (sau cascaval) ras, 1 varf de cutit nucsoara, 8 rosii mai mari, piper macinat, cate o lingura de patrunjel verde, busuioc si menta - toate tocate marunt.

Mod de preparare: Se spala spanacul, se indeparteaza coditele si se tine un minut in multa apa clocotita cu sare (o lingurita). Se scurge intr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca si se stoarce, usor, intre palme.
Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc carnaciorii pe toate partile, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare carnacior in trei. Se iau in palma cateva frunze de spanac si se invelesc in ele, pe rand, bucatile de carnati. Se pun "pachetelele" deoparte si se toaca marunt frunzele de salvie.
Se pune pe foc zeama de carne si cand clocoteste se toarna malaiul in ploaie si se fierbe incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se incorporeaza 50 g de parmezan, salvia si nucsoara si se lasa putin sa se raceasca.
Se unge o forma mare de budinca cu ulei. Se ia putin ulei in palma, se pune cate-o gramajoara de mamaliga, se face la mijloc o adancitura, se introduce in ea o bucata de carnat invelita in spanac, se acopera cu mamaliga si se formeaza perisoare. Cand sunt gata toate, se aseaza in forma unsa, una langa alta. Se-ncinge cuptorul la 225 grade C, se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete. Se pun - cu zeama cu tot - intr-un castron si se amesteca cu doua linguri de ulei, sare, piper si verdeata tocata. Se toarna sosul astfel preparat peste perisoarele de mamaliga, se presara peste ele restul de parmezan ras si se dau 20 de minute la cuptor.
6.245 vizualizări
1.143 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Supă de cartofi cu ardei şi crutoane (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Tartă cu lămâie şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
5. Cârnaţi cu varză şi mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Mere umplute cu sos dulce-acrişor (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Salată picantă (III) (Salate > Salate de legume)
9. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Berbec cu praz şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
15. Salată de varză roşie cu mere (Salate > Salate de legume)
16. Sardele la cuptor (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Budincă de spanac cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Şarlotă de brânză cu pere (Dulciuri > Creme)
20. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Sfeclă roşie gratinată (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Clătite umplute cu ciuperci şi carne (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
25. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Conopidă în aluat de susan (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Mere umplute cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
29. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.