Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac

Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spanac, sare, 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele), 8 carnaciori afumati (Debretini, Trandafiri), 3-4 frunze de salvie, 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 100 g parmezan (sau cascaval) ras, 1 varf de cutit nucsoara, 8 rosii mai mari, piper macinat, cate o lingura de patrunjel verde, busuioc si menta - toate tocate marunt.

Mod de preparare: Se spala spanacul, se indeparteaza coditele si se tine un minut in multa apa clocotita cu sare (o lingurita). Se scurge intr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca si se stoarce, usor, intre palme.
Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc carnaciorii pe toate partile, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare carnacior in trei. Se iau in palma cateva frunze de spanac si se invelesc in ele, pe rand, bucatile de carnati. Se pun "pachetelele" deoparte si se toaca marunt frunzele de salvie.
Se pune pe foc zeama de carne si cand clocoteste se toarna malaiul in ploaie si se fierbe incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se incorporeaza 50 g de parmezan, salvia si nucsoara si se lasa putin sa se raceasca.
Se unge o forma mare de budinca cu ulei. Se ia putin ulei in palma, se pune cate-o gramajoara de mamaliga, se face la mijloc o adancitura, se introduce in ea o bucata de carnat invelita in spanac, se acopera cu mamaliga si se formeaza perisoare. Cand sunt gata toate, se aseaza in forma unsa, una langa alta. Se-ncinge cuptorul la 225 grade C, se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete. Se pun - cu zeama cu tot - intr-un castron si se amesteca cu doua linguri de ulei, sare, piper si verdeata tocata. Se toarna sosul astfel preparat peste perisoarele de mamaliga, se presara peste ele restul de parmezan ras si se dau 20 de minute la cuptor.
6.136 vizualizări
1.097 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort cu frişcă şi fructe (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de lăptuci cu smântână şi ouă (Salate > Salate de legume)
3. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
4. Salată de fasole verde cu smântână (Salate > Salate de legume)
5. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Mămăligă cu brânză de burduf la cuptor (Mâncăruri > Preparate din mălai)
8. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
9. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
11. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
12. Miel cu cartofi şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
13. Omletă cu cartofi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Andive cu nuci, jambon şi caşcaval (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Ouă umplute cu ficat de gâscă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Ţelină cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
21. Vinete cu ardei şi roşii (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
22. Perişoare cu smântână (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Salată de andive cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Dulceaţă de piersici cu mentă (Conserve de fructe > Dulceaţă)
25. Salată de heringi cu sfeclă roşie şi ţelină (Salate > Salate cu peşte)
26. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Supă cu spanac şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Clătite umplute cu praz (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Cartofi umpluţi cu carne şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
30. Mazăre cu piper şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.