Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac

Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spanac, sare, 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele), 8 carnaciori afumati (Debretini, Trandafiri), 3-4 frunze de salvie, 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 100 g parmezan (sau cascaval) ras, 1 varf de cutit nucsoara, 8 rosii mai mari, piper macinat, cate o lingura de patrunjel verde, busuioc si menta - toate tocate marunt.

Mod de preparare: Se spala spanacul, se indeparteaza coditele si se tine un minut in multa apa clocotita cu sare (o lingurita). Se scurge intr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca si se stoarce, usor, intre palme.
Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc carnaciorii pe toate partile, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare carnacior in trei. Se iau in palma cateva frunze de spanac si se invelesc in ele, pe rand, bucatile de carnati. Se pun "pachetelele" deoparte si se toaca marunt frunzele de salvie.
Se pune pe foc zeama de carne si cand clocoteste se toarna malaiul in ploaie si se fierbe incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se incorporeaza 50 g de parmezan, salvia si nucsoara si se lasa putin sa se raceasca.
Se unge o forma mare de budinca cu ulei. Se ia putin ulei in palma, se pune cate-o gramajoara de mamaliga, se face la mijloc o adancitura, se introduce in ea o bucata de carnat invelita in spanac, se acopera cu mamaliga si se formeaza perisoare. Cand sunt gata toate, se aseaza in forma unsa, una langa alta. Se-ncinge cuptorul la 225 grade C, se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete. Se pun - cu zeama cu tot - intr-un castron si se amesteca cu doua linguri de ulei, sare, piper si verdeata tocata. Se toarna sosul astfel preparat peste perisoarele de mamaliga, se presara peste ele restul de parmezan ras si se dau 20 de minute la cuptor.
6.191 vizualizări
1.111 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
4. Supă de pasăre cu legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Salată de castraveţi şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
6. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
7. Jumări cu vinete umplute (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
9. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Paella clasică (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ficăţei de pasăre pate (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
13. Perişoare cu şvaiţer (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
15. Salată de ceapă de iarnă (Salate > Salate de legume)
16. Ciuperci umplute cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Cupe de parizer umplute cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Omletă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Mămăligă cu brânză şi ouă la cuptor (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Piept de pui cu smântână şi vin dulce (Mâncăruri > Fripturi)
21. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
22. Spanac la cuptor cu caşcaval ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Limbă cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
26. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Salată de cartofi cu ceapă şi ou (Salate > Salate cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.