Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac

Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 300 g spanac, sare, 3 linguri ulei de masline (+ inca putin pentru forma si pentru uns palmele), 8 carnaciori afumati (Debretini, Trandafiri), 3-4 frunze de salvie, 1,2 l zeama concentrata de carne (Knorr+apa), 250 g malai, 100 g parmezan (sau cascaval) ras, 1 varf de cutit nucsoara, 8 rosii mai mari, piper macinat, cate o lingura de patrunjel verde, busuioc si menta - toate tocate marunt.

Mod de preparare: Se spala spanacul, se indeparteaza coditele si se tine un minut in multa apa clocotita cu sare (o lingurita). Se scurge intr-o strecuratoare, se lasa sa se raceasca si se stoarce, usor, intre palme.
Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei si se prajesc carnaciorii pe toate partile, pana ce se rumenesc. Se lasa sa se raceasca si se taie fiecare carnacior in trei. Se iau in palma cateva frunze de spanac si se invelesc in ele, pe rand, bucatile de carnati. Se pun "pachetelele" deoparte si se toaca marunt frunzele de salvie.
Se pune pe foc zeama de carne si cand clocoteste se toarna malaiul in ploaie si se fierbe incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se incorporeaza 50 g de parmezan, salvia si nucsoara si se lasa putin sa se raceasca.
Se unge o forma mare de budinca cu ulei. Se ia putin ulei in palma, se pune cate-o gramajoara de mamaliga, se face la mijloc o adancitura, se introduce in ea o bucata de carnat invelita in spanac, se acopera cu mamaliga si se formeaza perisoare. Cand sunt gata toate, se aseaza in forma unsa, una langa alta. Se-ncinge cuptorul la 225 grade C, se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete. Se pun - cu zeama cu tot - intr-un castron si se amesteca cu doua linguri de ulei, sare, piper si verdeata tocata. Se toarna sosul astfel preparat peste perisoarele de mamaliga, se presara peste ele restul de parmezan ras si se dau 20 de minute la cuptor.
6.293 vizualizări
1.157 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Escalop de porc cu spaghete şi sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
3. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
4. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
5. Ciuperci umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
7. Cartofi cu ouă şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Salată grecească (II) (Salate > Salate de legume)
9. Chiftele de vinete şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
12. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Piftie de gâscă sau curcan (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Sufleu de spanac cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
16. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de andive cu maioneză, carne şi sos Vinegrette (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată de ciuperci cu oţet (Salate > Salate de legume)
22. Salată cu piept de pui şi porumb (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Melcişori umpluţi cu brânză şi prune (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
26. Roşii cu cartofi la tigaie (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Borş de mazăre şi fasole cu crutoane şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Salată de caracatiţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
29. Zacuscă de ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
30. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.