Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc |
Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.
Complexitate: medie Porţii: 4 Ingrediente: 400 g Penne (macaroane scurte), 3 ardei grasi galbeni, 1 ardei gras rosu (capia), 8 fire busuioc, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 150 ml frisca nebatuta (smantana subtire), 2 linguri ulei de masline, 1 priza de cimbru uscat. Mod de preparare: Coaceti ardeii, puneti-i intr-o cratita, presarati peste ei putina sare, acoperiti-i cu un capac si lasati-i asa pana ce se racesc. Curatati-i de coaja si de seminte si taiati-i fasii. Puneti deoparte fasiile de ardei rosu (capia) si cateva de ardei galben. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul incins. Adaugati fasiile de ardei galben si cimbrul si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute. Incorporati apoi frisca sau smantana si busuiocul verde taiat cu foarfeca, gustati de sare si piper si mai lasati-le inca 5 minute pe foc mic. Turnati compozitia din cratita in robotul de bucatarie si mixati-o pana ce obtineti un sos fin. Intre timp, fierbeti macaroanele (circa 10 minute) intr-o oala mai mare cu apa sarata (multa). Scurgeti-le imediat, rasturnati-le intr-un castron incalzit, turnati peste ele sosul si decorati-le cu fasiile de ardei rosu si galben puse deoparte. Serviti-le fierbinti.
3.953 vizualizări
Versiunea printabilă791 tipăriri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte) 2. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 3. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă) 4. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 5. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri) 7. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi) 8. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri) 9. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte) 10. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi) 11. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe) 12. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 13. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume) 14. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri) 15. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă) 16. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 17. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 18. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume) 19. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 20. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 21. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume) 22. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi) 23. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri) 25. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Regina din Saba (Dulciuri > Creme) 29. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 30. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |