Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc

Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g Penne (macaroane scurte), 3 ardei grasi galbeni, 1 ardei gras rosu (capia), 8 fire busuioc, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 150 ml frisca nebatuta (smantana subtire), 2 linguri ulei de masline, 1 priza de cimbru uscat.

Mod de preparare: Coaceti ardeii, puneti-i intr-o cratita, presarati peste ei putina sare, acoperiti-i cu un capac si lasati-i asa pana ce se racesc. Curatati-i de coaja si de seminte si taiati-i fasii. Puneti deoparte fasiile de ardei rosu (capia) si cateva de ardei galben. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul incins. Adaugati fasiile de ardei galben si cimbrul si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute. Incorporati apoi frisca sau smantana si busuiocul verde taiat cu foarfeca, gustati de sare si piper si mai lasati-le inca 5 minute pe foc mic. Turnati compozitia din cratita in robotul de bucatarie si mixati-o pana ce obtineti un sos fin. Intre timp, fierbeti macaroanele (circa 10 minute) intr-o oala mai mare cu apa sarata (multa). Scurgeti-le imediat, rasturnati-le intr-un castron incalzit, turnati peste ele sosul si decorati-le cu fasiile de ardei rosu si galben puse deoparte.
Serviti-le fierbinti.
4.257 vizualizări
875 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Pla Priaw Wan (Peşte prăjit cu sos dulce-acrişor) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Ruladă de carne cu sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Ciorbă de varză acră dreasă cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Sos salsa mexican (Sosuri > Sosuri condimentate)
9. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
10. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
11. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
12. Salată de castraveţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
13. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
14. Salată de leurdă (Salate > Salate de legume)
15. Portocale cu sos caramel (Dulciuri > Prăjituri)
16. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)
18. Sos de roşii condimentat (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
19. Carne de pasăre cu smântână şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Pulpe de pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
21. Salată de varză acră (Salate > Salate de legume)
22. Piure din cartofi copţi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Gogoşari în oţet (I) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
24. Horiatiki salata (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ţelină şi portocale (Salate > Salate de legume)
26. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Mâncare de fasole grasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Mazăre cu ciuperci şi iaurt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.