Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc

Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g Penne (macaroane scurte), 3 ardei grasi galbeni, 1 ardei gras rosu (capia), 8 fire busuioc, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 150 ml frisca nebatuta (smantana subtire), 2 linguri ulei de masline, 1 priza de cimbru uscat.

Mod de preparare: Coaceti ardeii, puneti-i intr-o cratita, presarati peste ei putina sare, acoperiti-i cu un capac si lasati-i asa pana ce se racesc. Curatati-i de coaja si de seminte si taiati-i fasii. Puneti deoparte fasiile de ardei rosu (capia) si cateva de ardei galben. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul incins. Adaugati fasiile de ardei galben si cimbrul si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute. Incorporati apoi frisca sau smantana si busuiocul verde taiat cu foarfeca, gustati de sare si piper si mai lasati-le inca 5 minute pe foc mic. Turnati compozitia din cratita in robotul de bucatarie si mixati-o pana ce obtineti un sos fin. Intre timp, fierbeti macaroanele (circa 10 minute) intr-o oala mai mare cu apa sarata (multa). Scurgeti-le imediat, rasturnati-le intr-un castron incalzit, turnati peste ele sosul si decorati-le cu fasiile de ardei rosu si galben puse deoparte.
Serviti-le fierbinti.
4.291 vizualizări
883 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
4. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
5. Sos Chutney cu piersici şi ardei graşi (Sosuri > Sosuri cu legume)
6. Zacuscă de gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Tăiţei cu pesto de ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salam de biscuiţi (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
10. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Ruladă cu cremă şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
12. Pulpe de pui cu bere neagră şi stafide (Mâncăruri > Fripturi)
13. Dulceaţă de caise sau prune verzi (Conserve de fructe > Dulceaţă)
14. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Ardei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
17. Sos Remoulade (rece) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
18. Piept de raţă în sos de vin (Mâncăruri > Fripturi)
19. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Macaroane cu roşii şi piept de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
23. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
24. Salată yoga (Salate > Salate de legume)
25. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
26. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
27. Zacuscă de ardei cu miere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
28. Sos cu brânză de vacă şi verdeaţă (Sosuri > Sosuri cu legume)
29. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Salată de cartofi cu castraveţi şi crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.