Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc

Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g Penne (macaroane scurte), 3 ardei grasi galbeni, 1 ardei gras rosu (capia), 8 fire busuioc, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 150 ml frisca nebatuta (smantana subtire), 2 linguri ulei de masline, 1 priza de cimbru uscat.

Mod de preparare: Coaceti ardeii, puneti-i intr-o cratita, presarati peste ei putina sare, acoperiti-i cu un capac si lasati-i asa pana ce se racesc. Curatati-i de coaja si de seminte si taiati-i fasii. Puneti deoparte fasiile de ardei rosu (capia) si cateva de ardei galben. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul incins. Adaugati fasiile de ardei galben si cimbrul si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute. Incorporati apoi frisca sau smantana si busuiocul verde taiat cu foarfeca, gustati de sare si piper si mai lasati-le inca 5 minute pe foc mic. Turnati compozitia din cratita in robotul de bucatarie si mixati-o pana ce obtineti un sos fin. Intre timp, fierbeti macaroanele (circa 10 minute) intr-o oala mai mare cu apa sarata (multa). Scurgeti-le imediat, rasturnati-le intr-un castron incalzit, turnati peste ele sosul si decorati-le cu fasiile de ardei rosu si galben puse deoparte.
Serviti-le fierbinti.
3.953 vizualizări
791 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ton (III) (Salate > Salate cu peşte)
2. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Prăjitură cu orez şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
7. Friptură de porc înăbuşită condimentată (Mâncăruri > Fripturi)
8. Prăjitură cu gem şi cocos (Dulciuri > Prăjituri)
9. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
10. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
11. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
14. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
15. Ouă cu sos picant şi castraveţi acri (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Şalău cu sos tomat şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de gogoşari copţi (Salate > Salate de legume)
19. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
20. Cod alb cu sos de curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
22. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
23. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
25. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Sarmale de varză acră cu carne de curcan şi nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Iepure cu măsline verzi şi mentă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Regina din Saba (Dulciuri > Creme)
29. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Peşte înăbuşit cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.