Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc

Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g Penne (macaroane scurte), 3 ardei grasi galbeni, 1 ardei gras rosu (capia), 8 fire busuioc, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 150 ml frisca nebatuta (smantana subtire), 2 linguri ulei de masline, 1 priza de cimbru uscat.

Mod de preparare: Coaceti ardeii, puneti-i intr-o cratita, presarati peste ei putina sare, acoperiti-i cu un capac si lasati-i asa pana ce se racesc. Curatati-i de coaja si de seminte si taiati-i fasii. Puneti deoparte fasiile de ardei rosu (capia) si cateva de ardei galben. Curatati ceapa si usturoiul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul incins. Adaugati fasiile de ardei galben si cimbrul si lasati-le sa se dunstuiasca 5 minute. Incorporati apoi frisca sau smantana si busuiocul verde taiat cu foarfeca, gustati de sare si piper si mai lasati-le inca 5 minute pe foc mic. Turnati compozitia din cratita in robotul de bucatarie si mixati-o pana ce obtineti un sos fin. Intre timp, fierbeti macaroanele (circa 10 minute) intr-o oala mai mare cu apa sarata (multa). Scurgeti-le imediat, rasturnati-le intr-un castron incalzit, turnati peste ele sosul si decorati-le cu fasiile de ardei rosu si galben puse deoparte.
Serviti-le fierbinti.
4.352 vizualizări
901 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Ouă răscoapte cu sos picant (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Salată combinată (I) (Salate > Salate de legume)
5. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de cartofi cu crenvuşti (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
7. Şniţel cu sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
8. Borş de perişoare cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Tartă fină cu rozmarin şi caise (Dulciuri > Prăjituri)
10. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
12. Salată de creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
13. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ştiucă cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
16. Supă de salată scarolă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Rulouri de şuncă umplute cu mere şi varză acră (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Fusilli cu perişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Pilaf de orez cu ardei şi boabe de porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
20. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Ton (macrou) în sos de iaurt picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Tăiţei cu salată creaţă şi fistic (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Tartă cu căpşuni şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
24. File de căprioară cu sos de stafide şi gogoşele de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
25. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
26. Friptură înăbuşită de vacă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sandviciuri cu mozzarella (Aperitive > Sandviciuri)
28. Ciorbă de varză albă cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Carne de vacă înăbuşită cu ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de cartofi cu midii (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.