Pate rapid de somon afumat - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Pate rapid de somon afumat

Pate rapid de somon afumat

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g somon afumat tăiat marunt, 50 g unt, 1 căţel de usturoi zdrobit, 5 linguri de smîntînă, 1 linguriţă de hrean ras, sare, piper, mărar proaspăt tocat, lămîie.

Mod de preparare: In mixer se pune somonul impreuna cu zeama si coaja de la o jumatate de lamaie si se mixeaza pana la omogenizare iar dupa aceasta adaugam untul inmuiat, smantana, hreanul, sare si piper dupa gust. La final vom presara 2 linguri de marar tocat.
Se serveste imediat pe paine prajita dar poate fi servit si mai tarziu, dupa ce a fost dat la frigider pentru a obtine o mai buna consistenta.
Daca pateul se da la frigider, este bine sa se acopere cu un strat subtire de unt topit inainte de a-l raci la frigider, pentru a-i pastra aroma.
8.232 vizualizări
1.244 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
2. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
3. Heringi afumaţi cu plante aromate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Glazură rapidă de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
6. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Pate de ficat în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Haşe de macrou afumat cu frişcă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Somon la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
16. Salată de varză roşie cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
17. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Pate din somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Fasole verde cu şuncă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Sandvici cu ou fiert şi pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
23. Ciorbă de fasole verde, viţel şi şunculiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Salată de peşte afumat cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
25. Salată rapidă cu ton (Salate > Salate cu peşte)
26. Supă de ţelină cu caşcaval şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Cartofi cu piept afumat (bacon) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Pui rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pateuri cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.