Pate rapid de somon afumat - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Pate rapid de somon afumat

Pate rapid de somon afumat

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g somon afumat tăiat marunt, 50 g unt, 1 căţel de usturoi zdrobit, 5 linguri de smîntînă, 1 linguriţă de hrean ras, sare, piper, mărar proaspăt tocat, lămîie.

Mod de preparare: In mixer se pune somonul impreuna cu zeama si coaja de la o jumatate de lamaie si se mixeaza pana la omogenizare iar dupa aceasta adaugam untul inmuiat, smantana, hreanul, sare si piper dupa gust. La final vom presara 2 linguri de marar tocat.
Se serveste imediat pe paine prajita dar poate fi servit si mai tarziu, dupa ce a fost dat la frigider pentru a obtine o mai buna consistenta.
Daca pateul se da la frigider, este bine sa se acopere cu un strat subtire de unt topit inainte de a-l raci la frigider, pentru a-i pastra aroma.
8.262 vizualizări
1.249 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pate de ficat cu salată (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Cremşnit rapid (I) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Macrou afumat în foetaj (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Iahnie de fasole cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
9. Costiţă afumată cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pate de ficat cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Tartine cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
12. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Plăcintă dospită cu mere şi slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Haşe de macrou afumat cu frişcă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
16. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Pulpă de porc cu slăninuţă afumată la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
18. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
19. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Costiţă afumată în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
24. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Şuncă cu pate în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Salată cu macrou afumat şi legume (Salate > Salate cu peşte)
27. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Rulouri din costiţă afumată cu ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Îngheţată de lămâie rapidă (Dulciuri > Îngheţate)
30. Pateuri cu carne de viţel (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.