Pate rapid de somon afumat - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Pate rapid de somon afumat

Pate rapid de somon afumat

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g somon afumat tăiat marunt, 50 g unt, 1 căţel de usturoi zdrobit, 5 linguri de smîntînă, 1 linguriţă de hrean ras, sare, piper, mărar proaspăt tocat, lămîie.

Mod de preparare: In mixer se pune somonul impreuna cu zeama si coaja de la o jumatate de lamaie si se mixeaza pana la omogenizare iar dupa aceasta adaugam untul inmuiat, smantana, hreanul, sare si piper dupa gust. La final vom presara 2 linguri de marar tocat.
Se serveste imediat pe paine prajita dar poate fi servit si mai tarziu, dupa ce a fost dat la frigider pentru a obtine o mai buna consistenta.
Daca pateul se da la frigider, este bine sa se acopere cu un strat subtire de unt topit inainte de a-l raci la frigider, pentru a-i pastra aroma.
5.972 vizualizări
629 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
2. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
3. Somon cu lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
6. Glazură rapidă de cacao (I) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
7. Ciorbă de fasole cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Macaroane cu şunculiţă afumată, fasole verde şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Pate de ficăţei de pui cu ou (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
16. Omletă cu slănină sau costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Sandviciuri cu pate de ficat (Aperitive > Sandviciuri)
18. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
23. Roşii şi castraveţi cu umplutură de macrou afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Friptură de vacă împănată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
28. Somon la cuptor cu sos de portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Somon cu legume (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Dios Pite (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.