Pate rapid de somon afumat - reţetă tradiţională din Suedia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Pate rapid de somon afumat

Pate rapid de somon afumat

Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 150 g somon afumat tăiat marunt, 50 g unt, 1 căţel de usturoi zdrobit, 5 linguri de smîntînă, 1 linguriţă de hrean ras, sare, piper, mărar proaspăt tocat, lămîie.

Mod de preparare: In mixer se pune somonul impreuna cu zeama si coaja de la o jumatate de lamaie si se mixeaza pana la omogenizare iar dupa aceasta adaugam untul inmuiat, smantana, hreanul, sare si piper dupa gust. La final vom presara 2 linguri de marar tocat.
Se serveste imediat pe paine prajita dar poate fi servit si mai tarziu, dupa ce a fost dat la frigider pentru a obtine o mai buna consistenta.
Daca pateul se da la frigider, este bine sa se acopere cu un strat subtire de unt topit inainte de a-l raci la frigider, pentru a-i pastra aroma.
8.263 vizualizări
1.249 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
2. Roşii umplute cu slăninuţă afumată şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Cuiburi de macaroane cu somon (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ouă umplute cu pate de ficat şi cu sos de şuncă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
5. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
11. Pastă de şprot afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
14. Bomboane cu pate de ficat şi stafide (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă ţărănească cu slănină afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Pui cu legume şi afumătură (Mâncăruri > Fripturi)
18. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Pateuri cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Rasol cu afumătură (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Desert rapid cu căpşuni şi bezele (Dulciuri > Creme)
30. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.