Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Pate rapid de somon afumat |
Pate rapid de somon afumat
Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 150 g somon afumat tăiat marunt, 50 g unt, 1 căţel de usturoi zdrobit, 5 linguri de smîntînă, 1 linguriţă de hrean ras, sare, piper, mărar proaspăt tocat, lămîie. Mod de preparare: In mixer se pune somonul impreuna cu zeama si coaja de la o jumatate de lamaie si se mixeaza pana la omogenizare iar dupa aceasta adaugam untul inmuiat, smantana, hreanul, sare si piper dupa gust. La final vom presara 2 linguri de marar tocat. Se serveste imediat pe paine prajita dar poate fi servit si mai tarziu, dupa ce a fost dat la frigider pentru a obtine o mai buna consistenta. Daca pateul se da la frigider, este bine sa se acopere cu un strat subtire de unt topit inainte de a-l raci la frigider, pentru a-i pastra aroma.
7.671 vizualizări
Versiunea printabilă1.068 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte) 2. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri) 3. Supă de cartofi şi dovleac cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 4. Borş de sfeclă cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 5. Andive cu somon afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 6. Pateuri hamburgheze (Aperitive > Aperitive cu carne) 7. Somon cu sos de stridii şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Găluşte dospite cu magiun de prune (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 9. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 10. Salată verde cu portocale şi pastramă afumată de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre) 11. Dios Pite (Dulciuri > Prăjituri) 12. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă) 13. Fasole uscată cu afumătură (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 14. Supă cu carne afumată şi fasole uscată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 15. Pate de ficat de porc cu legume la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Supă ardelenească de morcovi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 17. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 18. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte) 19. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 20. Pateuri aperitiv (Aperitive > Aperitive cu brânză) 21. Fasole albă cu oase sau carne de porc afumate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 22. Andive surpriză cu bacon şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 23. Supă de legume cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 24. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume) 25. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 26. Jumări cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 27. Supă de mere cu costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 28. Garnitură rapidă de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 29. Borş de crap rapid (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri) 30. Salată verde cu pătrunjel, crutoane şi pate de ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) |