Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Suedia » Pate rapid de somon afumat |
Pate rapid de somon afumat
Reţetă tradiţională din Suedia
Timp de preparare: 10 min.
Complexitate: redusă Porţii: 4 Ingrediente: 150 g somon afumat tăiat marunt, 50 g unt, 1 căţel de usturoi zdrobit, 5 linguri de smîntînă, 1 linguriţă de hrean ras, sare, piper, mărar proaspăt tocat, lămîie. Mod de preparare: In mixer se pune somonul impreuna cu zeama si coaja de la o jumatate de lamaie si se mixeaza pana la omogenizare iar dupa aceasta adaugam untul inmuiat, smantana, hreanul, sare si piper dupa gust. La final vom presara 2 linguri de marar tocat. Se serveste imediat pe paine prajita dar poate fi servit si mai tarziu, dupa ce a fost dat la frigider pentru a obtine o mai buna consistenta. Daca pateul se da la frigider, este bine sa se acopere cu un strat subtire de unt topit inainte de a-l raci la frigider, pentru a-i pastra aroma.
7.772 vizualizări
Versiunea printabilă1.100 tipăriri 3 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Ciorbă cu perişoare din pate de soia (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe) 2. Somon cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 3. Andive cu şuncă afumată la cuptor (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Tocăniţă din cârnaţi afumaţi şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 5. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 6. Tochitură rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 7. Sushi de somon afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 8. Aperitiv cu hering afumat şi scrumbie (Aperitive > Aperitive cu peşte) 9. Pateuri cu carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 10. Omletă cu slănină afumată (Aperitive > Aperitive cu ouă) 11. Mâncare de cartofi cu cârnat afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 12. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne) 13. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri) 14. Şalău polonez rapid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 15. Supă de cartofi şi fasole verde cu slăninuţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 16. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare) 17. Şniţele rapide din ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 18. Fasole uscată cu costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 19. Gratin de cartofi cu şunculiţă afumată şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 20. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 21. Pateuri cu ciuperci şi carne de pui (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Pastă de pate vegetal (Aperitive > Aperitive cu legume) 23. Pateuri cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 24. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 25. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 26. Supă cremă de cartofi cu ciolan afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 27. Mâncare de fasole boabe cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 28. Mâncărică de ardei cu cârnaţi afumaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Peşte afumat cu maioneză (Salate > Salate cu peşte) 30. Somon în sos de whisky şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |