Paste cu fructe de mare (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu fructe de mare (II)

Paste cu fructe de mare (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oţet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron cu apă şi o lingură de oţet, se acoperă şi se lasă să stea deoparte timp de 30 min.

Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se pun într-o tigaie.

Se prăjesc până când devin maronii pe toate părţile, se adaugă vinul alb şi romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc şi se păstrează la cald.

Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un castron.

Se amestecă bine cu o linguriţă de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sucul de lămâie, mazărea fiartă şi ingredientele din castron.

Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă şi se servesc imediat.

Usturoiul se poate prăji odată cu ardeiul şi caracatiţa.

Ca vin însoţitor, se recomandă Riesling Italian.
4.024 vizualizări
755 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Îngheţată de suc de fructe (I) (Dulciuri > Îngheţate)
2. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Glazură de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
4. Ciorbă de sfeclă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Îngheţată de zmeură (II) (Dulciuri > Îngheţate)
6. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
7. Ceai cu fructe (Băuturi > Ceaiuri)
8. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
9. Perişoare cu smântână (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Prăjitură cu piersici (II) (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă din carne de vacă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Prăjitură de orez cu fructe uscate (Dulciuri > Prăjituri)
13. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
15. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată de capere (II) (Salate > Salate de legume)
17. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Pepene galben cu diverse fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Sufleu de smântână (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de crenvuşti (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
22. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
23. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
24. Sirop cu alcool cu diferite fructe (Băuturi > Siropuri)
25. Ceapă murată în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
26. Mititei (mici) (II) (Mâncăruri > Fripturi)
27. Suc de fructe cu alcool (Băuturi > Sucuri)
28. Ţelină cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
30. Roşii caramelizate umplute cu macedonia de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.