Paste cu fructe de mare (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu fructe de mare (II)

Paste cu fructe de mare (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oţet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron cu apă şi o lingură de oţet, se acoperă şi se lasă să stea deoparte timp de 30 min.

Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se pun într-o tigaie.

Se prăjesc până când devin maronii pe toate părţile, se adaugă vinul alb şi romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc şi se păstrează la cald.

Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un castron.

Se amestecă bine cu o linguriţă de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sucul de lămâie, mazărea fiartă şi ingredientele din castron.

Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă şi se servesc imediat.

Usturoiul se poate prăji odată cu ardeiul şi caracatiţa.

Ca vin însoţitor, se recomandă Riesling Italian.
4.456 vizualizări
862 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ceai cu fructe (Băuturi > Ceaiuri)
2. Melanj de fructe proaspete (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Pasteta din carne cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de pasăre cu paste făinoase (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Îngheţată din sucuri de fructe (Dulciuri > Îngheţate)
8. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
9. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
10. Supă cremă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Ouă florentine (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tartă cu legume (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Prăjitură caramel (II) (Dulciuri > Prăjituri)
15. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
16. Pasteta din creier crud (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
18. Mere umplute cu arpacaş şi fructe uscate (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Supă de pasăre cu găluşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Limbă cu măsline (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Paste cu vinete (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Pasteta de creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
23. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
26. Lichior de frăguţe (II) (Băuturi > Lichioruri)
27. Mousse au chocolat (II) (Dulciuri > Creme)
28. Borş de miel (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Budincă cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Fasole uscată cu afumătură (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.