Paste cu fructe de mare (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu fructe de mare (II)

Paste cu fructe de mare (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oţet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron cu apă şi o lingură de oţet, se acoperă şi se lasă să stea deoparte timp de 30 min.

Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se pun într-o tigaie.

Se prăjesc până când devin maronii pe toate părţile, se adaugă vinul alb şi romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc şi se păstrează la cald.

Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un castron.

Se amestecă bine cu o linguriţă de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sucul de lămâie, mazărea fiartă şi ingredientele din castron.

Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă şi se servesc imediat.

Usturoiul se poate prăji odată cu ardeiul şi caracatiţa.

Ca vin însoţitor, se recomandă Riesling Italian.
4.502 vizualizări
875 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Salată Caesar (II) (Salate > Salate de legume)
3. Ciuperci umplute cu creier (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
4. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
5. Conopidă cu parmezan (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Borş moldovenesc de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Mâncare de mazăre (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
9. Budincă de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
12. Cartofi ţărăneşti (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
14. Salată de cartofi cu mere (II) (Salate > Salate de legume)
15. Fructe caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Barmbrack (Pâine irlandeză cu fructe uscate) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Tartă cu struguri (II) (Dulciuri > Prăjituri)
18. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Îngheţată de iaurt şi fructe (Dulciuri > Îngheţate)
20. Supă la minut (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
23. Chiftele marinate (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Ciorbă pescărească (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Cartofi cu ceapă (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Tort de lămâie (II) (Dulciuri > Torturi)
27. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
29. Ciorbă de potroace (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.