Paste cu fructe de mare (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu fructe de mare (II)

Paste cu fructe de mare (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oţet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron cu apă şi o lingură de oţet, se acoperă şi se lasă să stea deoparte timp de 30 min.

Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se pun într-o tigaie.

Se prăjesc până când devin maronii pe toate părţile, se adaugă vinul alb şi romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc şi se păstrează la cald.

Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un castron.

Se amestecă bine cu o linguriţă de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sucul de lămâie, mazărea fiartă şi ingredientele din castron.

Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă şi se servesc imediat.

Usturoiul se poate prăji odată cu ardeiul şi caracatiţa.

Ca vin însoţitor, se recomandă Riesling Italian.
4.381 vizualizări
851 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Piept de viţel umplut (II) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Suc de fructe cu alcool (Băuturi > Sucuri)
3. Budincă de macaroane cu şuncă (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Piftie de crap (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Salată de ardei copţi (II) (Salate > Salate de legume)
7. Peşte cu sos de usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă de fructe de mare (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
12. Pasteta din carne rasol (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Borş de urzici (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
14. Tort de ciocolată (II) (Dulciuri > Torturi)
15. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
16. Salată de ton (II) (Salate > Salate cu peşte)
17. Ghiveci pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Piftie de porc (răcitură) (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Îngheţată de suc de fructe (II) (Dulciuri > Îngheţate)
22. Fructe de mare cu sos (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Sos de muştar cu tarhon (II) (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
24. Legume gratinate cu paste (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Spumă de fructe (Dulciuri > Spume)
26. Glazură rapidă de cacao (II) (Dulciuri > Glazuri, sosuri)
27. Supă de iaurt (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
29. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
30. Ciuperci umplute cu brânză de vacă (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.