Paste cu fructe de mare (II) - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Paste cu fructe de mare (II)

Paste cu fructe de mare (II)

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 600 g pui de caracatiţă, 500 g macaroane, 2 ardei capia, 200 g mazăre, 100 ml vin alb sec, 50 ml rom, o jumătate de lămâie, 4 căţei de usturoi, oregano uscat, pastă de ardei iute, oţet, ulei de măsline, sare, piper, pătrunjel.

Mod de preparare: Puii de caracatiţă se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mici. Se pun într-un castron cu apă şi o lingură de oţet, se acoperă şi se lasă să stea deoparte timp de 30 min.

Se stropesc cu ulei, se condimentează, se amestecă bine cu o lingură de oregano, ardeii capia tăiaţi cubuleţe şi se pun într-o tigaie.

Se prăjesc până când devin maronii pe toate părţile, se adaugă vinul alb şi romul, se acoperă cu un capac, se lasă să se evapore vinul, apoi se ia de pe foc şi se păstrează la cald.

Macaroanele se fierb în apă cu sare, se trec sub un jet de apă rece şi se pun într-un castron.

Se amestecă bine cu o linguriţă de pastă de ardei iute, sarea, usturoiul curăţat de foi şi feliat, sucul de lămâie, mazărea fiartă şi ingredientele din castron.

Se adaugă pătrunjel tocat mărunt, se amestecă şi se servesc imediat.

Usturoiul se poate prăji odată cu ardeiul şi caracatiţa.

Ca vin însoţitor, se recomandă Riesling Italian.
4.330 vizualizări
838 tipăriri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Coleslow (II) (Salate > Salate de legume)
2. Paste cu pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
4. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
5. Pilaf de raci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Tort Diplomat cu fructe (Dulciuri > Torturi)
7. Limbă cu maioneză (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Somon cu paste şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Şarlotă albă cu fructe de sezon (Dulciuri > Creme)
10. Salată cu brânză şi nuci (II) (Salate > Salate de legume)
11. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Clafoutis cu cireşe (II) (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
14. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
16. Drob de miel (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
18. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
19. Salată tzatziki (II) (Salate > Salate de legume)
20. Tort Sacher (II) (Dulciuri > Torturi)
21. Spumă de fructe (Dulciuri > Spume)
22. Vinete umplute cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Suc de fructe cu alcool (Băuturi > Sucuri)
24. Tocăniţă de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
25. Ciorbă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Pasteta din carne cu sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Sufleu de ciuperci (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
28. Fructe caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Supă de dovlecei (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.