Pâine umplută provensală - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pâine umplută provensală

Pâine umplută provensală

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 pîine mare rotundă (de casă), 2 cepe, 2 ardei graşi roşii, 3 dovlecei, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 vinete, 3 roşii, 200 g brînză de oaie, 4 felii de şuncă sau jambon, 1 crenguţă de cimbru proaspăt, 2 căţei de usturoi, 10 frunze de busuioc, sare, piper măcinat.

Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi ardeii, tăiaţi-le cubuleţe şi căliţi-le 5 minute în uleiul incins. Spălaţi dovleceii şi vinetele şi tăiaţi-le rondele subţiri. Tăiaţi roşiile bucăţi, tocaţi cimbrul, usturoiul şi jumătate din frunzele de busuioc şi puneţi-le pe toate în tigaie. Adăugaţi sare şi piper şi lăsaţi-le să fiarbă încet, cu capac, circa 30 de minute. Răsturnaţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă.
Tăiaţi pîinea în două pe orizontală, scoateţi miezul din mijloc, introduceţi umplutura de legume şi acoperiţi-o cu brînză telemea tăiată felii. Presăraţi peste brînză frunzuliţele de busuioc rămase şi şunca tăiată fîşii şi aşezaţi deasupra jumătatea superioară a pîinii.
Înveliţi pîinea umplută cu folie de aluminiu şi daţi-o 10 minute la cuptorul încins la 180 grade C. Lăsaţi-o să se răcească, tăiaţi-o felii groase şi serviţi-o imediat.
4.541 vizualizări
829 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
2. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Ardei umpluţi cu hribi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Ceapă umplută cu nuci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Bărcuţe (cartofi copţi umpluţi) (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
10. Varză creaţă umplută cu ciuperci şi zarzavat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Raţă umplută la frigare (Mâncăruri > Fripturi)
12. Sfeclă roşie umplută cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Ardei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Ardei umpluţi englezeşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Budincă de pâine (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Pâine cu mac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Gogoşari umpluţi (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
21. Raţă umplută cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Sfeclă roşie umplută cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Cartofi umpluţi cu şuncă şi brânză (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Dovlecei umpluţi cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Pulpă de miel umplută cu verdeaţă proaspătă (Mâncăruri > Fripturi)
27. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Dovlecei umpluţi cu orez şi griş (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.