Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pâine umplută provensală |
Pâine umplută provensală
Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă Porţii: 8 Ingrediente: 1 pîine mare rotundă (de casă), 2 cepe, 2 ardei graşi roşii, 3 dovlecei, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 vinete, 3 roşii, 200 g brînză de oaie, 4 felii de şuncă sau jambon, 1 crenguţă de cimbru proaspăt, 2 căţei de usturoi, 10 frunze de busuioc, sare, piper măcinat. Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi ardeii, tăiaţi-le cubuleţe şi căliţi-le 5 minute în uleiul incins. Spălaţi dovleceii şi vinetele şi tăiaţi-le rondele subţiri. Tăiaţi roşiile bucăţi, tocaţi cimbrul, usturoiul şi jumătate din frunzele de busuioc şi puneţi-le pe toate în tigaie. Adăugaţi sare şi piper şi lăsaţi-le să fiarbă încet, cu capac, circa 30 de minute. Răsturnaţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă. Tăiaţi pîinea în două pe orizontală, scoateţi miezul din mijloc, introduceţi umplutura de legume şi acoperiţi-o cu brînză telemea tăiată felii. Presăraţi peste brînză frunzuliţele de busuioc rămase şi şunca tăiată fîşii şi aşezaţi deasupra jumătatea superioară a pîinii. Înveliţi pîinea umplută cu folie de aluminiu şi daţi-o 10 minute la cuptorul încins la 180 grade C. Lăsaţi-o să se răcească, tăiaţi-o felii groase şi serviţi-o imediat.
4.196 vizualizări
Versiunea printabilă735 tipăriri 1 trimitere Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 2. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 3. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 4. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi) 5. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne) 6. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă) 8. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume) 9. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi) 10. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 12. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 13. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi) 14. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume) 15. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 16. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 17. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri) 18. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne) 19. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte) 20. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi) 21. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri) 22. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză) 23. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă) 25. Varză creaţă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată) 27. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 28. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi) 29. Ştiucă umplută fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 30. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne) |