Pâine umplută provensală - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Pâine umplută provensală

Pâine umplută provensală

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 8

Ingrediente: 1 pîine mare rotundă (de casă), 2 cepe, 2 ardei graşi roşii, 3 dovlecei, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 vinete, 3 roşii, 200 g brînză de oaie, 4 felii de şuncă sau jambon, 1 crenguţă de cimbru proaspăt, 2 căţei de usturoi, 10 frunze de busuioc, sare, piper măcinat.

Mod de preparare: Curăţaţi ceapa şi ardeii, tăiaţi-le cubuleţe şi căliţi-le 5 minute în uleiul incins. Spălaţi dovleceii şi vinetele şi tăiaţi-le rondele subţiri. Tăiaţi roşiile bucăţi, tocaţi cimbrul, usturoiul şi jumătate din frunzele de busuioc şi puneţi-le pe toate în tigaie. Adăugaţi sare şi piper şi lăsaţi-le să fiarbă încet, cu capac, circa 30 de minute. Răsturnaţi-le într-o strecurătoare şi lăsaţi-le să se scurgă.
Tăiaţi pîinea în două pe orizontală, scoateţi miezul din mijloc, introduceţi umplutura de legume şi acoperiţi-o cu brînză telemea tăiată felii. Presăraţi peste brînză frunzuliţele de busuioc rămase şi şunca tăiată fîşii şi aşezaţi deasupra jumătatea superioară a pîinii.
Înveliţi pîinea umplută cu folie de aluminiu şi daţi-o 10 minute la cuptorul încins la 180 grade C. Lăsaţi-o să se răcească, tăiaţi-o felii groase şi serviţi-o imediat.
4.196 vizualizări
735 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Dovlecei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Găluşti din pâine cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Castraveţi muraţi umpluţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pâine cu brânză coaptă şi roşii (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Cartofi umpluţi cu ouă moi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Coastă de porc umplută cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
10. Rulouri de pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Ardei umpluţi cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Supă de cartofi provensală (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Pulpă de miel umplută (Mâncăruri > Fripturi)
14. Panzanella (salată italienească cu pâine) (Salate > Salate de legume)
15. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Ardei graşi (gogoşari) umpluţi cu varză albă (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
17. Pâine prăjită cu piure de roşii (Aperitive > Sandviciuri)
18. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Somon afumat cu pâine de secară (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
21. Tartă provensală cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
22. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
23. Dovlecei umpluti cu scoici şi melci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ochiuri cu pâine (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Varză creaţă umplută (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ardei umpluţi cu carne (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
27. Ardei umpluţi cu stavrid (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Găină umplută cu orez şi paprică (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ştiucă umplută fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.