Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Completează datele și apasă pe "Trimite"
Numele tău:
E-mail-ul tău:
E-mail-ul prietenului tău:

Pâine umplută provensală
Rețetă tradițională din Franța

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porții: 8

Ingrediente: 1 pîine mare rotundă (de casă), 2 cepe, 2 ardei grași roșii, 3 dovlecei, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 vinete, 3 roșii, 200 g brînză de oaie, 4 felii de șuncă sau jambon, 1 crenguță de cimbru proaspăt, 2 căței de usturoi, 10 frunze de busuioc, sare, piper măcinat.

Mod de preparare: Curățați ceapa și ardeii, tăiați-le cubulețe și căliți-le 5 minute în uleiul incins. Spălați dovleceii și vinetele și tăiați-le rondele subțiri. Tăiați roșiile bucăți, tocați cimbrul, usturoiul și jumătate din frunzele de busuioc și puneți-le pe toate în tigaie. Adăugați sare și piper și lăsați-le să fiarbă încet, cu capac, circa 30 de minute. Răsturnați-le într-o strecurătoare și lăsați-le să se scurgă.
Tăiați pîinea în două pe orizontală, scoateți miezul din mijloc, introduceți umplutura de legume și acoperiți-o cu brînză telemea tăiată felii. Presărați peste brînză frunzulițele de busuioc rămase și șunca tăiată fîșii și așezați deasupra jumătatea superioară a pîinii.
Înveliți pîinea umplută cu folie de aluminiu și dați-o 10 minute la cuptorul încins la 180 grade C. Lăsați-o să se răcească, tăiați-o felii groase și serviți-o imediat.





Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.