Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
5.301 vizualizări
610 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de crab (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
2. Salată de praz fiert (Salate > Salate de legume)
3. Omletă cu kaizer şi cabanos (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri)
5. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
7. Brânză cu ţelină sau chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Tăiţei cu ficăţei de pasăre (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
12. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
13. Salată portugheză (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
14. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
15. Tortuleţe cu căpşuni şi lichior de ouă (Dulciuri > Prăjituri)
16. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Salată cu surimi şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Salată verde ardelenească (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Salată de orez cu curry (Salate > Salate de legume)
21. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Muşchi in crustă (Mâncăruri > Fripturi)
23. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ouă cu măsline şi salată verde (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Mâncare de dovlecei cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Cartofi cu carne şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
28. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Supă de roşii cu carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Dovlecei cu carne si smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.