Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
7.986 vizualizări
1.326 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
2. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
3. Ochiuri cu costiţă afumată pe galete din cartofi şi măr (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Drob din pate şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Sufleu de şalău (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
7. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
8. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
10. Gogoşari umpluţi cu ciuperci (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
11. Ouă la pahar cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)
13. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Urechi de porc sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Borş de cartofi şi fasole verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
18. Prăjitură cu ciocolată şi scorţişoară (Dulciuri > Prăjituri)
19. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
21. Chicken satay (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Tocăniţă de cartofi cu măsline şi jambon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată sârbească de ceapă verde (Salate > Salate de legume)
25. Salată de crudităţi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
26. Găluşte din mălai cu mâncărică de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
28. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
29. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.