Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.086 vizualizări
1.351 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Scorpio (Salate > Salate cu peşte)
2. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Salată de conopidă cu mărar şi muştar (Salate > Salate de legume)
5. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
6. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
7. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
8. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
9. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Găluşte pentru papricaş de pui sau miel cu smântână (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte)
12. Tortiglioni cu pui şi ardei (Tortiglioni con pollame e peperoni) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pui cu smântână şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
15. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Pui cu smântână şi cartofi la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Ceai de Assam (Băuturi > Ceaiuri)
19. Prăjitură cu piersici la gheaţă (Dulciuri > Prăjituri)
20. Tiramisu cu zmeură şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
21. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Pulpă de miel la cuptor cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
23. Şniţel de porc cu bacon şi must (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
25. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
28. Musaca de oaie cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Salată de ceapă în trei culori (Salate > Salate de legume)
30. Salată de sparanghel cu carne de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.