Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.018 vizualizări
1.335 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cretană cu dovlecei şi ceapă (Salate > Salate de legume)
2. Salată turcească cu sos de kefir (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)
4. Lasagna de chifle sărate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
6. Papanaşi cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Crap cu sos de roşii şi ardei kapia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de ciuperci cu usturoi (Salate > Salate de legume)
9. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Clafoutis cu mure şi afine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Frigărui înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
15. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
16. Friptură cu rasol şi picior de viţel (Mâncăruri > Fripturi)
17. Salată de cartofi cu costiţă sau bacon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
20. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Compot din piersici, caise, pere (Conserve de fructe > Compoturi)
22. Salată cu macrouri marinate (Salate > Salate cu peşte)
23. Gogoşi greceşti (Dulciuri > Gogoşi)
24. Tort cu portocale si nuci (Dulciuri > Torturi)
25. Tort cu şampanie (Dulciuri > Torturi)
26. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
27. Gogoşi dulci din cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
28. Gogoşi cu iaurt (Dulciuri > Gogoşi)
29. Pliculeţe cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Salată de heringi (I) (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.