Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
7.920 vizualizări
1.309 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată Waldorf (I) (Salate > Salate de legume)
4. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Spaghete cu roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de tăiţei (Salate > Salate de legume)
7. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
8. Salată de crenvuşti (I) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
9. Salată de ciuperci (II) (Salate > Salate de legume)
10. Budincă de orez cu prune uscate (Dulciuri > Budinci)
11. Salată de ouă cu piept afumat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de cicoare scarolă (Salate > Salate de legume)
14. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
15. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Budincă de ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
17. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
18. Roşii umplute cu ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată boeuf (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
20. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
22. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Salată cu macrou afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Biscuiţi cu brânză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Salată de cartofi cu ţelină şi ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Salată de legume bulgărească (Salate > Salate de legume)
28. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
29. Chiftele de cartofi cu pere şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Orez cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.