Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.072 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de ţelină cu ridichi şi măr (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
3. Budincă de creier şi cascaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de cartofi cu sos de muştar (I) (Salate > Salate de legume)
5. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Rulou de pui cu ciuperci şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Roşii umplute cu carne şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
10. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
11. Aripioare de pui cu lămâie şi rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
12. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
13. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Ruladă cu smântână, şuncă, caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Prăjitură de orez cu gogoşari şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Miel marinat cu vin şi muştar (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
21. Cannelloni cu pui şi sos tomat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Gogoşi cu dovlecei (Dulciuri > Gogoşi)
23. Sana (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
24. Salată de fasole verde cu maioneză şi usturoi (Salate > Salate de legume)
25. Salată de brânză cu chimen (Salate > Salate de legume)
26. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Pasteta din carne fiartă de pasăre cu gelatină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ardei cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.