Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
5.420 vizualizări
639 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ceapă (Salate > Salate de legume)
2. Frigărui de pui pe salată verde (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Mere cu varză roşie şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
5. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
6. Crochete din carne de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Sos de alune şi usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
8. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
9. Salată de porumb cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Salată vietnameză de calamar prăjit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
11. Colţunaşi olandezi cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată de ouă cu sos de iaurt şi şuncă (Salate > Salate cu ouă)
13. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Hamsii marinate cu legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Sandvici cu şuncă (I) (Aperitive > Sandviciuri)
16. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
17. Pui cu legume şi salvie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Plăcintă cu brânză şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Tort cu nucă şi mere (Dulciuri > Torturi)
20. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Prăjitură cu prune şi cappuccino (Dulciuri > Prăjituri)
23. Budincă de clătite cu brânză şi smântână (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Salată de fructe de sezon (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
26. Omletă cu ceapă şi ştevie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
28. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
29. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
30. Ciuperci cu orez sîrbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.