Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.089 vizualizări
1.351 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)
2. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
3. Penne cu ton şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată afumată (Salate > Salate cu peşte)
6. Salată Delicia (Salate > Salate cu carne de pasăre)
7. Mâncare de salată verde cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Tarte cu ciuperci şi ouă de prepeliţă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
9. Pulpe de pui cu cuş-cuş şi caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată de fructe Smoothie (Dulciuri > Salate de fructe)
12. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Salată de ton cu ceapă verde (Salate > Salate cu peşte)
14. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de varză albă cu surimi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
16. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată boeuf dietetică (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Salată boeuf cu ouă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Colţunaşi cu carne de vacă din Bucovina (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată thailandeză cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Salată orientală de iarnă (Salate > Salate de legume)
24. Budincă de şuncă şi legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Saganaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Salată de ţelină fiartă a la grec (Salate > Salate de legume)
27. Salată de porumb (I) (Salate > Salate de legume)
28. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Budincă de caşcaval cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Linte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.