Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
5.171 vizualizări
579 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu ficat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
3. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
4. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Borş de cartofi şi sfeclă dres cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
7. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
8. Salată de cicoare de vară (Salate > Salate de legume)
9. Saramură de crap picantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
11. Salată de cartofi cu cârnăciori prăjiţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Ciorbă de legume şi peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată de ouă cu ridichi de lună (Salate > Salate cu ouă)
14. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
17. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
18. Pui pe sare (Mâncăruri > Fripturi)
19. Supă de pasăre cu legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
20. Plăcintă cu carne de pui şi mazăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Morcovi cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Lasagna cu cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
24. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Ouă roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Supă de dovlecei şi roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
28. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Roşii la cuptor cu şuncă şi telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Pui cu smântână şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.