Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.088 vizualizări
1.351 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Gogoşi (Dulciuri > Gogoşi)
2. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
4. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
5. Sana (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)
6. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Tagliatelle cu smântână şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Friptură de porc cu sos de bulion şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
10. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Tort de biscuiţi cu cacao şi cafea (Dulciuri > Torturi)
13. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
14. Salată de ciuperci cu cartofi (Salate > Salate de legume)
15. Salată de sfeclă roşie cu alune (Salate > Salate de legume)
16. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
18. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
19. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Orez fiert după reţetă egipteană (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Bezele cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
22. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de conopidă şi morcov (Salate > Salate de legume)
24. Gulaş din inimă sau uger de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
25. Ouă moi cu sparanghel, şuncă şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
27. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Andive cu brânză rasă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Sandvici cu piept de pui (Aperitive > Sandviciuri)
30. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.