Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.022 vizualizări
1.335 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
3. Prăjitură pufoasă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
4. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
5. Musaca de vinete (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Salată portugheză (II) (Salate > Salate cu peşte)
7. Supă de salată verde (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Portocale cu mere şi coniac (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Salată de cartofi cu maioneză (Salate > Salate de legume)
10. Gnocchi de dovleac cu roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Crochete de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Ouă umplute cu şuncă şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Supă din carne macră şi ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Salată de ridichi negre (Salate > Salate de legume)
18. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Găluşte cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Îngheţată de iaurt cu pepene galben şi sos de vin alb (Dulciuri > Îngheţate)
21. Salată de ardei prăjiţi (Salate > Salate de legume)
22. Salată de mazăre (Salate > Salate de legume)
23. Colac cu vişine (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
24. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Muşchi de vită cu sos de vin şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de cartofi cu ţelină şi salam (Salate > Salate de legume)
28. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
29. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.