Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.092 vizualizări
1.351 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ouă cu mărar şi ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
2. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
3. Carpaccio de vită cu aşchii de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Ardei umpluţi cu humus şi peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
6. Pizza cu creveţi şi dovleac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Salată de vinete cu maioneză (Salate > Salate de legume)
8. Salată de vară combinată (Salate > Salate de legume)
9. Tartă cu pere şi castane (Dulciuri > Prăjituri)
10. Salată de ciuperci maramureşeană (Salate > Salate de legume)
11. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Castraveţi muraţi în saramură (Conserve din legume, murături > Murături simple)
13. Brioşe cu banane şi ghimbir (Dulciuri > Prăjituri)
14. Sarailie (Dulciuri > Prăjituri)
15. Clătite cu căpşuni "marinate" şi îngheţată (Dulciuri > Clătite)
16. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
17. Salată de spanac cu smântână (Salate > Salate de legume)
18. Sărmăluţe greceşti în foi de viţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Salată rece de macaroane (Salate > Salate de legume)
20. Salată cu sparanghel (Salate > Salate de legume)
21. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
23. Crap cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă deasă de cartofi preparată greceşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă cu iaurt, orez şi mentă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă cu perişoare de vacă şi porc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
28. Ciorbă ardelenească de salată (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Vinete umplute cu roşii, ardei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Supă de varză cu smântână şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.