Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.071 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)
2. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
3. Macaroane cu roşii şi morcovi (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Salată cu scrumbie afumată (Salate > Salate cu peşte)
5. Piept de curcan cu muştar şi portocale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Carne cu ardei şi feta (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Prăjiturele cu miere, curmale şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
8. Budincă de vişine cu sos de vanilie (Dulciuri > Budinci)
9. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
10. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
11. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
12. Salată de ţelină şi castraveţi (Salate > Salate de legume)
13. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Salată suedeză de ciuperci (Salate > Salate de legume)
16. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Ardei cu umplutură de vinete şi ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)
23. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Sandviciuri cu vinete şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
27. Chifteluţe cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Gogoşi de cartofi (Dulciuri > Gogoşi)
29. Piersici prăjite (Dulciuri > Creme)
30. Saramură de macrou (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.