Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.069 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ouă cu maioneză şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
5. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
6. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
7. Aripioare de pui cu susan şi sos de salată verde (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de vinete cu usturoi (Salate > Salate de legume)
9. Salată de ouă cu sos de sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Spaghete cu sos de şuncă şi verdeaţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Tartine cu brânză Cedar şi zacuscă picantă (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de varză acră cu caise uscate şi măr (Salate > Salate de legume)
13. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
16. Salată de fasole verde cu usturoi (Salate > Salate de legume)
17. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
23. Salată de surimi cu boabe de porumb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
24. Salată de ciuperci cu legume şi maioneză (Salate > Salate de legume)
25. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Crap umplut cu caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Budincă cu cartofi şi legume (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
29. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
30. Ardei umpluţi cu carne cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.