Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
7.491 vizualizări
1.191 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu suc de sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Salată pentru iarnă (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Şarlotă cu brânză de vacă si căpşuni (Dulciuri > Creme)
4. Orez la cuptor cu scoici şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. File de şalău cu ragu de creveţi  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Pilaf de miel sau viţel cu caise (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
10. Tort cu nucă şi vanilie (Dulciuri > Torturi)
11. Paste cu kaizer şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Prăjitură caramelizată cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
13. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
14. Supă de gulii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Salată bulgărească cu cartofi (Salate > Salate de legume)
16. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
18. Rulou cu fenicul şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Şalău cu cremă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tort de brânză şi grapefruit (Dulciuri > Torturi)
22. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
24. Salată de vară cu roşii şi tofu (Salate > Salate de legume)
25. Prăjitură în camaşă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
26. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
27. Icre cu măsline şi lămâie (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Turtă andaluză cu struguri, stafide şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
29. Ciuperci cu cartofi noi şi slănină afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Sufleu de broccoli şi gulii (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.