Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.044 vizualizări
1.343 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Mix de portocale cu banane şi pepene galben (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Sos de roşii condimentat (I) (Sosuri > Sosuri roşii)
5. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)
7. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de pui cu ciuperci (I) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
9. Risotto cu dovlecei şi brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
10. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de creier (II) (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
13. Salată caldă de varză roşie (Salate > Salate de legume)
14. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
15. Tort de alune cu frişcă şi cafea (Dulciuri > Torturi)
16. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
17. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Sirop de mentă (Băuturi > Siropuri)
20. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Saramură aromată cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată de vară cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
23. Salată de icre imitate (Salate > Salate cu peşte)
24. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
27. File de morun cu sparanghel şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Pastă picantă cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Friptură de curcan şi porc la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
30. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.