Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.078 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată combinată de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
2. Batoane cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată romană cu brânză şi nuci (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
4. Sirop de zmeură (II) (Băuturi > Siropuri)
5. Supă de zarzavat cu griş sau tapioca (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Tortilla cu salam şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Supă de fasole ţucară şi slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Rulou cu carne de vacă şi ficăţei de pasare (Mâncăruri > Fripturi)
11. Salată de carne cu cartofi şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
13. Mămăligă cu salvie (Mâncăruri > Preparate din mălai)
14. Ciorbă de pasăre cu tocmagi din Bucovina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
16. Salată de cicoare creaţă cu ou (Salate > Salate cu ouă)
17. Chiftele de cartofi şi morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de roşii coapte cu brânză, şuncă şi pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
20. Salată de varză acră cu macaroane (Salate > Salate de legume)
21. Carne porc înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Supă de legume şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de şuncă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
24. Salată de toamnă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Supă de ceapă cu sărăţele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată de fasole albă cu legume şi sardele (Salate > Salate de legume)
27. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
28. Ruladă cu frişcă şi zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
29. Şniţel cu sos şi smântână (Mâncăruri > Fripturi)
30. Aperitiv cu somon afumat şi castravete (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.