Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.021 vizualizări
1.335 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu vişine şi cireşe (Dulciuri > Prăjituri)
2. Salată cu carne de pui şi sos (Salate > Salate cu carne de pasăre)
3. Salată de octopus cu cartofi natur (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
4. Salată de paste cu roşii şi creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
5. Macaroane cu piept de pui şi ardei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
7. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Tocană sârbească (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. File de şalău cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Cod cu ciuperci şi cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Sandvici cu şuncă (II) (Aperitive > Sandviciuri)
12. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
13. Mâncărică de fasole cu cârnaţi afumaţi sau cabanos (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată orientală de vară (Salate > Salate de legume)
15. Fructe marinate cu orez şi portocale (Dulciuri > Prăjituri)
16. Aperitiv cu şuncă sau parizer (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Mazăre verde cu sos cu miere şi vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de vară cu roşii şi cartofi (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
20. Friptură de vită cu porumb şi ceapă (Mâncăruri > Fripturi)
21. Clătite umplute cu ciuperci şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
22. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
24. Salată de cuş-cuş (I) (Salate > Salate de legume)
25. Salată de ton cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
26. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Ciuperci cu creveţi şi cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată Coleslow (I) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.