Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.066 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Musaca de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
2. Supă de salată verde cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
3. Pui cu sos de vin şi gogoşari muraţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
4. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Tort din pişcoturi de şampanie cu dulceaţă (Dulciuri > Torturi)
6. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
7. Supă cremă de ţelină cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Bomboane din fondant cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
10. Îngheţată de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)
11. Piftie de pasăre (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de mere cu castraveţi acri (Salate > Salate de legume)
13. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
14. Colţunaşi cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Salată de ţelină şi nuci (Salate > Salate de legume)
16. Tort de orez (Dulciuri > Torturi)
17. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
18. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Salată de ţelină cu maioneză (Salate > Salate de legume)
20. Carne de vită înăbuşită în vin roşu (Mâncăruri > Fripturi)
21. Sarmale greceşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Musaca de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Patlican Musakka (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de vinete la borcan (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Budincă de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată de fasole uscată (Salate > Salate de legume)
28. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. File de păstrăv în şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.