Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
5.219 vizualizări
591 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu varză acră şi costiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Friptură de pui cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată răcoritoare de vară (Salate > Salate de legume)
4. Turnedo Rossini (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de vinete cu roşii (Salate > Salate de legume)
6. Supă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Tort cu bezea şi smochine (Dulciuri > Torturi)
9. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Salată uşoară cu jambon (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
12. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
13. Salată cu gogoşari pentru friptură (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
14. Colţunaşi cu brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Şarlotă cu mere (Dulciuri > Creme)
16. Saleuri cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată cu ouă, carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
18. Surimi cu salată mexicană (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Chifteluţe de heringi sau scrumbii sărate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Cozonac trandafir cu vanilie şi nuci (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
22. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Mâncare de praz cu carne de orice pasăre, de vacă, viţel, porc, iepure (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Tartă cu zmeură şi cremă de vanilie (Dulciuri > Prăjituri)
25. Salată de macaroane cu carne şi legume (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
26. Ouă umplute cu piept de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Sârbuşcă din Moldova (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
28. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
29. Salată de crabi cu grepfruit (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2017 Pandora Impex SRL.