Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
7.948 vizualizări
1.317 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de pasăre cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
3. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
4. Orez cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
5. Ciorbă de fasole verde cu ciolan şi sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Friptură de vacă înăbuşită cu piure de legume (Mâncăruri > Fripturi)
7. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Lasagna cu verdeaţă şi dovlecei (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
9. ColţunaşI cu carne (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
11. Tort cu nuci, cacao şi frişcă (Dulciuri > Torturi)
12. Sardine marinate (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Salată de cartofi cu tarhon (Salate > Salate de legume)
14. Friptură cu sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
15. Clătite cu zer, brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Clătite)
16. Salată de varză cu maioneză (Salate > Salate de legume)
17. Tort cu brânză de vacă şi mure (Dulciuri > Torturi)
18. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
19. Risotto clasic cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de castraveţi cu roşii şi ceapă (Salate > Salate de legume)
21. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Omletă cu raci sau cu langustă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
23. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Peşte la cuptor cu paste orzo şi sos de unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Sfeclă cu unt şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Merlucius cu sos alb şi porumb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Orez grecesc cu roşii şi brânză de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Piept de pui cu şuncă şi brânză topită (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.