Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.090 vizualizări
1.351 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Musaca de vinete (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
3. Prăjitură moale cu nucă şi cremă de cafea (Dulciuri > Prăjituri)
4. Menuet cu ardei graşi (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Aperitiv cu brânză şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
6. Iepure cu slănină şi verdeţuri (Mâncăruri > Fripturi)
7. Salată egipteană (Salate > Salate de legume)
8. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Sirop de mure sau de coacăze roşii de pădure (merişoare) (Băuturi > Siropuri)
10. Salată pentru iarnă (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Perişoare cu smântână şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
12. Canapele din mălai cu ceapă, stafide şi seminţe de pin (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Miel cu mărar şi ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Cremă de ciocolată sau cacao cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
15. Prăjitură cu pricomigdale şi brânză de vacă (Dulciuri > Prăjituri)
16. Conopidă cu sos de roşii (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Orez cu curry (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de cartofi cu castraveţi şi maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Salată de vinete cu gogoşari (Conserve din legume, murături > Murături combinate)
20. Tort de curmale si frişcă (Dulciuri > Torturi)
21. Salată de ţelină şi morcov (Salate > Salate de legume)
22. Piftie de porc şi viţel (răcitură) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Tort cu pere şi cremă caramel (Dulciuri > Torturi)
24. Salată de ouă cu ceapă verde (Salate > Salate cu ouă)
25. Salată Waldorf (III) (Salate > Salate de legume)
26. Salată mediteraneană (Salate > Salate de legume)
27. Legume cu maioneză şi usturoi (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Roşii umplute cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
29. Săculeţi cu creveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Sirop de zmeură (I) (Băuturi > Siropuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.