Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.065 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu salam şi şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
2. Ouă cu brânză în sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Tartă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
4. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Rulouri cu şuncă şi brânză topită (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
7. Salată de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
8. Raţă sălbatică friptă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
9. Chiftea uriaşă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
11. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de legume cu varză şi fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
14. Legume cu şuncă sau parizer (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de vinete cu măsline (Salate > Salate de legume)
16. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
18. Salată de fructe cu iaurt bătut (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Pulpe de pui cu usturoi şi busuioc (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată de pui cu ciuperci (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ciorbă de tarhon cu carne de pasăre sau vită (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
24. Salată de fructe cu iaurt (Dulciuri > Salate de fructe)
25. Plăcinţele cu mere şi flori de soc (Dulciuri > Prăjituri)
26. Salată din carne de căprioară (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Saramură de crap (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Macaroane cu brânză de vacă şi şuncă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Salată în pâine (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.