Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.055 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
2. Salată festivă de citrice (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
4. Sărăţele (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Tartă cu creveţi şi chili (Aperitive > Aperitive cu peşte)
6. Omletă cu roşii (II) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
12. Prăjitură cu alune şi ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
13. Îngheţată spumoasă (Dulciuri > Îngheţate)
14. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Tort cu ciocolată şi whisky (Dulciuri > Torturi)
16. Salată de andive cu maioneză (Salate > Salate de legume)
17. Musaca de varză acră, fiartă în oala sub presiune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Salam unguresc (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Tocană cu carne şi costiţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată de praz cu ciuperci (Salate > Salate de legume)
21. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Borş moldovenesc cu piept de vacă şi tăiţei (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
23. Supă de cartofi simplă (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de sfeclă roşie cu mazăre (Salate > Salate de legume)
25. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Supă pasată de roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Deliciu cu nuci şi sos de ciocolată şi cafea (Dulciuri > Prăjituri)
28. Ciorbă de salată verde cu ouă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
29. Chifteluţe de cartofi cu roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Supă cu carne şi cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.