Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.081 vizualizări
1.348 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. File de şalău cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Picioare de crab cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Perişoare din carne de pasăre cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
4. Salată de pui cu avocado (Salate > Salate cu carne de pasăre)
5. Miel cu tarhon şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
6. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
7. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
8. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
9. Imitaţie de ciuperci din roşii şi ouă tari (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
11. Ouă cu castravecior şi muştar (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Salată de fructe de iarnă (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Penne Mammarosa (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Salată de fructe de sezon (II) (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Stridii cu sos de şampanie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Borş de miel cu leuştean şi ceapă verde (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
17. Roşii umplute cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
18. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Biftec cu spanac şi ochiuri (Mâncăruri > Fripturi)
20. Păstrăvi cu piper verde şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată poloneză de sfeclă (Salate > Salate de legume)
22. Piept de pui cu broccoli şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Cotlet pane şi natur (Mâncăruri > Fripturi)
24. Sarmale in foi de viţă, ştevie sau spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
25. Gratin de roşii cu dovlecei şi salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de hering marinat cu ceapă şi smântână (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de ton cu paste făinoase (Salate > Salate cu peşte)
28. Gratin de cartofi cu costiţe de miel sau berbecuţ (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Jumări cu ficat de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Pateuri cu praz şi brânză telemea (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.