Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
7.669 vizualizări
1.235 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cornuri umplute cu şuncă, parizer, salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
2. Orez cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Şniţel din piept de curcan sau pui cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
5. Salată din sardele în ulei (Salate > Salate cu peşte)
6. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
8. Mâncare cu pastramă de oaie şi fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
10. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Ciuperci cu maioneză şi usturoi (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
12. Tocăniţă cu ceapă şi carne de porc tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
13. Sirop din muguri de brad (Băuturi > Siropuri)
14. Salată de cartofi cu hering marinat (Salate > Salate cu peşte)
15. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
18. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Tort de mac din Hajdusag (Dulciuri > Torturi)
20. Piept de pui cu susan şi garnitură de conopidă sau broccoli (Mâncăruri > Fripturi)
21. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
22. Ochiuri pe roşii cu smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Pulpe de pui cu porumb dulce şi ardei gras (Mâncăruri > Fripturi)
24. Plăcintă cu ceapă şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Salată de cicoare radicchio (Salate > Salate de legume)
26. Salată de ton (I) (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată mediteraneană cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
28. Tort şarlotă de fructe (Dulciuri > Torturi)
29. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Ghiveci cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.