Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.052 vizualizări
1.345 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ciuperci marinate (Salate > Salate de legume)
2. Salată de vară dulce-acrişoară (Salate > Salate de legume)
3. Lasagna cu fructe de mare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Macrou umplut şi copt în folie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de ceapă cu sos de Sumak (Salate > Salate de legume)
6. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Salată de cartofi cu măr şi ouă (Salate > Salate de legume)
8. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
9. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
10. Salată de scrumbii sărate cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
11. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Spaghete cu roşii (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Legume prăjite cu sos şi maioneză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Vinete cu mozzarella sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Salată de ardei umpluţi (Salate > Salate de legume)
17. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată rusească de heringi şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
20. Jumări cu ardei gras şi roşii (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Gogoşari în oţet (II) (Conserve din legume, murături > Murături simple)
22. Sarmale dietetice (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
23. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
24. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Salată de surimi cu boabe de porumb (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
27. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată chinezească de castraveţi (Salate > Salate de legume)
29. Cacik (salată de castraveti turcească) (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.