Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.076 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă cu dovlecei şi brânză de oaie (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tort Prinţesa (Dulciuri > Torturi)
3. Geagic (salată turcească) (Salate > Salate de legume)
4. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pâine cu chimen şi măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Salată de ridichi de lună cu ouă şi ceapă (Salate > Salate de legume)
7. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Gâscă cu orez ca în Ardeal (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Orez a l`imperatrice (Dulciuri > Budinci)
11. Salată de cartofi cu sos verde (I) (Salate > Salate de legume)
12. Fileuri de macrou cu salată de fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Păstrăv sau şalău cu miez de graham (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Cremă cu unt cu diferite culori sau arome (Dulciuri > Creme)
15. Salată caldă de varză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
16. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
17. Sarmale cu orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de creier imitaţie de icre negre (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
21. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
23. Omletă cu creier şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
26. Tartă cu brânză de vacă şi legume (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Îngheţată de vişine cu zeamă de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
28. Salată de ciuperci cu sos de lămâie (Salate > Salate de legume)
29. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
30. Salată de ghebe cu hrean (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.