Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.064 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort simplu (Dulciuri > Torturi)
2. Supă de post cu cartofi şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Plăcintă cu piersici (Dulciuri > Prăjituri)
4. Gogoşi cu brânză (Dulciuri > Gogoşi)
5. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
6. Sărăţele cu smântână şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
7. Ouă în cuiburi de roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Clătite cu iaurt şi icre Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Salată exotică (Salate > Salate de legume)
10. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
11. Supă ţărănească cu roşii şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Salam de biscuiţi cu cafea (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
13. Marinată de hamsii (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Cartofi cu castraveţi şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Friptură de porc la tavă cu legume pasate (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată picantă (II) (Salate > Salate de legume)
17. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sandviciuri calde cu parizer şi caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)
19. Ştrudel cu varză dulce şi salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
21. Ardei umpluţi cu ciuperci şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ouă umplute cu sardele (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Cebiche (salată de peşte crud marinat) (Salate > Salate cu peşte)
25. Gulaş de carne cu cartofi şi chimen (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Pui cu smântână şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Salată exotică rece (Dulciuri > Salate de fructe)
29. Salată consistentă de carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată de icre de crap (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.