Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Reţete pe ţări  | Forum  | Dicţionar  | Articole  | Reţeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Ştiri  | Coduri poştale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
5.484 vizualizări
650 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciuperci cu sfeclă roşie (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
2. Ciorbă de salată cu omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cafea la nisip (Băuturi > Cafele)
5. Ciuperci cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
6. Salată de broccoli şi fasole albă (Salate > Salate de legume)
7. Sărăţele cu cartofi (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Borş de urzici cu orez şi boia (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
9. Rulouri de şuncă cu ouă şi nucă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. File de şalău cu sos de smântână şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată de praz cu somon afumat (Salate > Salate cu peşte)
12. Budincă de franzelă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
13. Crap cu sos roşu şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Pui cu bame şi borş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Limbă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
17. Chiftele de vinete cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Caşcaval în pesmet (Aperitive > Aperitive cu brânză)
19. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Salată cu roşii, ardei şi anghinare (Salate > Salate de legume)
21. Omletă cu ficăţei de pasăre rumeniţi în unt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
22. Ciorbă de legume cu paste făinoase sau orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Pui cu susan şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Ruladă cu ciocolată şi alune (Dulciuri > Prăjituri)
25. Lapte de pasăre cu cireşe (Dulciuri > Creme)
26. Caşcaval de casă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Caşcaval pane (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Salată de roşii cu telemea prăjită şi cimbru (Salate > Salate de legume)
29. Pizza cu roşii şi costiţă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sote de miel cu curry şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.