Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
5.631 vizualizări
702 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Prăjitură cu mere şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
2. Biftec cu cartofi copţi şi verdeaţă (Mâncăruri > Fripturi)
3. Supă cu spanac şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Salată de ciuperci cu cartofi şi măsline cu cimbru (Salate > Salate de legume)
5. Salată cu piept de pasăre (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
8. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Îngheţată de zmeură şi lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
10. Salată de andive şi sparanghel (Salate > Salate de legume)
11. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Ciorbă de varză murată sau dulce (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Ciorbă de peşte dreasă ca la Sulina (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Sarmale catalane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Salată de mere cu ţelină şi maioneză roz (Salate > Salate de legume)
17. Supă de roşii cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de sfeclă coaptă (Salate > Salate de legume)
19. Pizza cu ciuperci şi gogoşari (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Borş cu carne de vacă şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Şalău cu roşii meridional (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
23. Haţegane cu chimen sau rozmarin (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
24. Supă de roşii cu zdrenţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Medalioane de vinete cu roşii şi mozzarela sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
26. Ciorbă cu cârnaţi afumaţi şi oţet (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Budincă cu sos alb şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
29. Sufleu de piersici (Dulciuri > Creme)
30. Budincă de cartofi cu caşcaval afumat (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.