Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
5.554 vizualizări
671 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Roşii umplute cu pastă de păstrăv (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză (Dulciuri > Torturi)
3. Cartofi natur cu hamsii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Foetaj cu fragi sau zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
7. Salată Jubileu (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
8. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Ciorbă de năut cu legume şi măcriş (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
10. Cartofi cu brânză şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Peşte cu usturoi şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Salată de vinete cu brânză (Salate > Salate de legume)
14. Piept de raţă cu nudli cu mac şi varză roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Gulaş cu carne de porc şi boia (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Salată rusească (I) (Salate > Salate de legume)
17. Zacuscă de gogoşari cu fasole albă (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
18. Salată de pepene galben (I) (Dulciuri > Salate de fructe)
19. Frigărui de vită cu sos de alune şi usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
20. Salată cu carne de vită şi castraveţi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
21. Salată cu frişcă (Dulciuri > Creme)
22. Ţelină cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Ciocolată cu alune sau nuci (Dulciuri > Creme)
24. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
25. Supă de roşii cu cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Salată de crudităţi cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
27. Salată de scrumbie cu cartofi (Salate > Salate cu peşte)
28. Cartofi cu sos de brânză şi ridichi (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Dovleac cu caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Iaurt gros de casă (Mâncăruri > Semipreparate şi preparate de casă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2018 Pandora Impex SRL.