Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
7.867 vizualizări
1.293 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
2. Omletă cu salvie (Aperitive > Aperitive cu ouă)
3. Empanadas cu ardei copţi şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
4. Musaca de gulii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Supă de salată verde (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Rasol de şalău cald (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Turtă cu şuncă şi sos de Roquefort (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Supă de roşii cu ardei (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Şniţele de pasăre cu sos de brânză şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
11. Tort de migdale, alune sau nuci (Dulciuri > Torturi)
12. Salată de cartofi cu sos de smântână (Salate > Salate de legume)
13. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
14. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
15. Crap la cuptor în sos de vin şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
19. Peşte cu orez prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Creier cu ciuperci, lămâie şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Rulouri cu piept de pui şi susan (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Supă de ou cu costiţă, mărar şi usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Creveţi cu unt şi miez de nucă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
25. Colţunaşi de mălai cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)
26. Brânză la cuptor cu ardei copt şi măsline (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
28. Piept de pui cu legume şi bacon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre si smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Salată marocană (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.