Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.063 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fileuri de peşte alb cu usturoi şi migdale sau nuci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de căpşuni cu vin roşu (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Şerbet de lămâie sau portocală (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Salată de ardei copţi cu roşii (Salate > Salate de legume)
5. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
6. Roşii umplute cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Ficăţei de pasăre în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de căpşuni cu lămâie şi rom (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Clătite cu pere, brânză şi slăninuţă (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Salată de caracatiţă cu legume (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
12. Peşte la cuptor cu sos alb şi spaghete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
14. Cotlete de porc înăbuşite (Mâncăruri > Fripturi)
15. Crap umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Supă cu orez şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Dulceaţă de fragi, zmeură sau mure (Conserve de fructe > Dulceaţă)
18. Salată cu legume, măr şi maioneză (Salate > Salate de legume)
19. Varză creaţă cu pesmet şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Sărmăluţe în foi verzi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
21. Crap umplut cu ciuperci şi orez (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Pacheţele de şuncă şi vinete (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Borş de cartofi simplu (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
24. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
25. Drob cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Supă cremă de ciuperci cu carne de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Salată de varză acră cu caşcaval şi kefir (Salate > Salate de legume)
28. Salată de sparanghel (Salate > Salate de legume)
29. Broccoli cu şuncă şi maioneză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Salată dietetică de fasole (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.