Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.080 vizualizări
1.348 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Orez cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
3. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
4. Pui cu legume şi ouă fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de cicoare creaţă înălbită cu dovleac (Salate > Salate de legume)
6. Plăcintă cu praz şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Salată de şuncă de pui cu pere şi struguri  (Salate > Salate cu carne de pasăre)
8. Sufleu cu două feluri de caşcaval (Aperitive > Aperitive cu brânză)
9. Ficăţei de pasăre cu cartofi şi varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Quesadillas rapidă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Salată tropicală (Dulciuri > Salate de fructe)
13. Piersici Melba (Dulciuri > Salate de fructe)
14. Salată de fructe cu frişcă (Dulciuri > Salate de fructe)
15. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Penne cu busuioc şi cremă de ardei gras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Penne cu fileuri de sardele (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
19. Dulceaţă de coacăze roşii sau albe (Conserve de fructe > Dulceaţă)
20. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
21. Piept de pui cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Cartofi in crustă de ierburi (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Salată de castraveţi cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
24. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
25. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
26. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
27. Salată simplă de fructe (Dulciuri > Salate de fructe)
28. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Muşchi de vacă cu sos de zarzavat şi macaroane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.