Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.061 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tort de biscuiţi cu cacao şi rom (Dulciuri > Torturi)
2. Salată de cartofi (I) (Salate > Salate de legume)
3. Ouă umplute cu sardele de Lissa (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată chinezească de varză creaţă cu sos de soia şi ghimbir (Salate > Salate de legume)
6. Salată de andive cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
7. Salată de roşii (Salate > Salate de legume)
8. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
9. Friptură de iepure înăbuşită (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
10. Ciorbă de burtă şi picior de viţel (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Pulpe de pui cu morcovi şi ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
12. Rulouri cu şuncă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Ţelină cu măsline şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Ciulama de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
16. Şalău sau cod cu roşii, alune şi stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de ciuperci cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
18. Ciorbă de salată cu usturoi şi omletă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
19. Dovlecei cu telemea şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată roşie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
21. Vinete umplute cu ceapă, usturoi şi roşii (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Salată verde cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
23. Salată Vitamina (Salate > Salate de legume)
24. Ştiucă cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Gazpacho (Supă rece de roşii) (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Negresă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
27. Cremă de sfeclă cu stafide şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de ton cu orez (Salate > Salate cu peşte)
29. Supă de salată verde cu mărar (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.