Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.030 vizualizări
1.336 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ficat şi rinichi de miel (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată de conopidă cu ouă (Salate > Salate cu ouă)
3. Orez în lapte caramel (Dulciuri > Budinci)
4. Salată de bame conservată (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
5. Roşii umplute cu pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Dovlecei cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
8. Vinete cu ceapă şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
9. Salată verde cu şuncă afumată (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
10. Salată de vinete cu gălbenuş de ou (Salate > Salate cu ouă)
11. Biftec corsican (Mâncăruri > Fripturi)
12. Omletă simplă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Gogoşi pripite dulci (Dulciuri > Gogoşi)
14. Salată arădeană (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Sos de roşii şi usturoi (Sosuri > Sosuri roşii)
16. Supă de roşii cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Şalău la grătar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Sufleu de conopidă cu curry şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată scarolă combinată (Salate > Salate de legume)
20. Salată de scrumbie cu ouă (Salate > Salate cu peşte)
21. Tartă cu carne tocată şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Risotto cu roşii şi şofran (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
24. Tarte cu dovlecei şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. Zacuscă de vinete şi gogoşari (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
26. Salată siciliană (Salate > Salate de legume)
27. Chifteluţe cu carne şi sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Ravioli (găluşte de aluat) cu dovleac, unt şi cascaval ras (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Tocăniţă de pui transilvăneană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Salată de fasole verde cu mărar (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.