Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.074 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ciorbă de varză cu roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
2. Salată de ouă şi sardele cu măsline (Salate > Salate cu peşte)
3. Salată Gozva (Salate > Salate de legume)
4. Salată cu fasole şi năut (Salate > Salate de legume)
5. Sos de smântână şi caşcaval (Sosuri > Sosuri albe)
6. Supă de cartofi şi morcovi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Risotto cu dovleac şi parmezan (caşcaval) (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
8. Croq Monsieur (Aperitive > Sandviciuri)
9. Cartofi copţi cu salată de ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Risotto cu dovlecei si lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Supă thailandeză cu legume şi lapte de cocos (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Sufleu glasat cu pere (Dulciuri > Creme)
13. Chiftele daneze cu sos cremă de ienibahar şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
14. Sufleu de pătlăgele roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Romburi cu stafide şi migdale (Dulciuri > Prăjituri)
16. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
17. Salată de gulii cu maioneză (Salate > Salate de legume)
18. Şniţel în pesmet sau vienez (Mâncăruri > Fripturi)
19. Salată de varză roşie (Salate > Salate de legume)
20. Tocăniţă de ciuperci şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
21. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
22. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
23. Ciuperci cu ceapă şi pătrunjel verde (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
24. Sos cu hrean si ouă (Sosuri > Sosuri condimentate)
25. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de linte şi pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Bulgări de zăpadă (lapte de pasăre) (Dulciuri > Creme)
28. Gogoşi pripite (Aperitive > Aperitive cu brânză)
29. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
30. Ardei capia umpluţi cu sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.