Musaca cu orez şi crustă de caşcaval - reţetă tradiţională din Elveţia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Elveţia » Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Musaca cu orez şi crustă de caşcaval

Reţetă tradiţională din Elveţia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Porţii: 6

Ingrediente: 2 vinete mari, 1 lingurita sare, 750 g rosii, 1/3 ceasca ulei de masline, 6 catei de usturoi (curatati si zdrobiti), 2 cepe mari taiate cubulete de 2 cm, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati bucatele de 2 cm, 1 ardei gras verde (mare) taiat bucatele de 2 cm, sare, piper, 500 g dovlecei taiati felii groase de 2 cm, 1 lingurita zahar, 1 ceasca apa, 1 ceasca suc de rosii, 1/2 ceasca orez cu bobul lung.
Pentru cuvertura: 3 oua, 1/2 ceasca frisca nebatuta (smantana), 2 lingurite mustar cu hrean, 1 ceasca de cascaval ras, sare, piper.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se curata vinetele, se taie cuburi de 3 cm, se pun intr-o sita, se presara peste ele sare si se lasa sa zemuiasca 15 minute. Se clatesc bine sub jetul de apa rece, se scurg si se zvanta. Rosiile, oparite, se curata de pielita si se taie in 4.
Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se calesc circa 5 minute la foc potrivit vinetele, ceapa si usturoiul. Se gusta de sare si piper, se adauga ardeii, dovleceii, rosiile si zaharul, se dunstuiesc toate inca 5 minute si se iau de pe foc.
Se incorporeaza apa, sucul de rosii si orezul, se amesteca bine, se rastoarna legumele intr-o forma termorezistenta de 2 l si se dau la cuptor, cu capac, 20-30 de minute.
Se bat bine cu telul ouale, frisca (sau smantana) si mustarul, se adauga cascavalul ras si se gusta de sare si piper. Se toarna peste legume, se dau din nou la cuptor si se lasa 15 minute sa se rumeneasca.
Musacaua se lasa sa se odihneasca 5 minute, apoi se serveste fierbinte.
8.060 vizualizări
1.347 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Penne cu sos de ardei copţi şi busuioc (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
2. Tocană cu roşii şi ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Supă de roşii cu soia (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Borş de salată cu kaizer (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
5. Lipie cu ceapă şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Gogoşari în oţet cu muştar (Conserve din legume, murături > Murături simple)
7. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
9. Dovlecei umpluţi cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Orez fiert după reţetă egipteană (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt  (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Salată de portocale şi sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
13. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Roşii umplute cu ouă, salată de vinete şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
15. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Salată de cartofi cu fasole boabe (Salate > Salate de legume)
17. Bame cu carne de vacă sau pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
20. Turtiţe cu rozmarin şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Salată de morcovi cu citrice (Salate > Salate de legume)
22. Supă cremă de roşii (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Vinete cu ceapă şi roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
25. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
26. Tort de îngheţată Casata (Dulciuri > Torturi)
27. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
28. Supă de varză acră cu sfeclă şi cârnaţi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Cornuri cu tocătură şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.