Gnocchi cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Gnocchi cu sos de roşii

Gnocchi cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Gnocchi: 1 kg de cartofi, 2 oua mijlocii, 100 g faina, 50 g amidon, nucsoara, faina pentru framantat.
Sosul de rosii: 500 g rosii coapte, 150 g ceapa, 3 catei de usturoi, 4 linguri ulei, o cutie mare rosii decojite (500 g), sare, piper, 1/2 legatura busuioc.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb (cu coaja) 20 de minute. Se curata fierbinti si se trec prin presa si se lasa sa se raceasca (sau se dau reci pe razatoare).
Se bat ouale si se amesteca cu cartofii, adaugandu-se faina si amidonul. Se condimenteaza cu sare si nucsoara si se framanta - mai intai cu o lingura, apoi cu mana infainata - pana ce se obtine un aluat neted.
Din aluat se fac suluri de grosimea unui deget, care se taie in bucati de circa 3 cm si se apasa din loc in loc (pe lat) cu o furculita inmuiata in faina.
Se pune apa cu sare la foc si se fierb incet circa 3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga.
Sosul de rosii: se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete.
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute in uleiul incins. Se adauga rosiile decojite (pasate) si se fierb cinci minute la foc potrivit. Apoi se adauga si rosiile taiate cubulete, se dau intr-un clocot, se sareaza si se pipereaza.
Cand sosul este gata, se introduce busuiocul intreg, spalat si zvantat. Se aseaza gnocchi pe farfurie si deasupra se toarna sosul de rosii fierbinte.
10.540 vizualizări
892 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. File de merlucius cu sos Aioli (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sos Blue Cheese (Sosuri > Sosuri reci)
4. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Chiftele de zarzavat cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Roşii umplute cu cârnat (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Ciorbă de cartofi cu sos românesc (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Limbă cu măsline în sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Orez cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
11. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Tartă cu roşii şi cimbru (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
14. Piept de gâscă cu portocale şi sos Bigarad (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Budincă de conopidă cu şuncă şi sos Bechamel (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
18. Cotlete de miel cu sos de roşii şi mentă (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ouă tunisiene cu ardei şi roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Terină de ficat cu sos (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Ciuperci prăjite cu praz şi sos de usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Paste cu roşii si brânză de oaie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Ouă tari cu sos grecesc (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Sos de roşii pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
29. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
30. Sos de cireşe cu brânză de vacă (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.