Gnocchi cu sos de roşii - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Gnocchi cu sos de roşii

Gnocchi cu sos de roşii

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: Gnocchi: 1 kg de cartofi, 2 oua mijlocii, 100 g faina, 50 g amidon, nucsoara, faina pentru framantat.
Sosul de rosii: 500 g rosii coapte, 150 g ceapa, 3 catei de usturoi, 4 linguri ulei, o cutie mare rosii decojite (500 g), sare, piper, 1/2 legatura busuioc.

Mod de preparare: Se spala cartofii si se fierb (cu coaja) 20 de minute. Se curata fierbinti si se trec prin presa si se lasa sa se raceasca (sau se dau reci pe razatoare).
Se bat ouale si se amesteca cu cartofii, adaugandu-se faina si amidonul. Se condimenteaza cu sare si nucsoara si se framanta - mai intai cu o lingura, apoi cu mana infainata - pana ce se obtine un aluat neted.
Din aluat se fac suluri de grosimea unui deget, care se taie in bucati de circa 3 cm si se apasa din loc in loc (pe lat) cu o furculita inmuiata in faina.
Se pune apa cu sare la foc si se fierb incet circa 3 minute, pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu lingura de spuma si se lasa sa se scurga.
Sosul de rosii: se oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie cubulete.
Se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute in uleiul incins. Se adauga rosiile decojite (pasate) si se fierb cinci minute la foc potrivit. Apoi se adauga si rosiile taiate cubulete, se dau intr-un clocot, se sareaza si se pipereaza.
Cand sosul este gata, se introduce busuiocul intreg, spalat si zvantat. Se aseaza gnocchi pe farfurie si deasupra se toarna sosul de rosii fierbinte.
10.296 vizualizări
815 tipăriri
2 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Penne cu sos de dovlecei şi brânză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Sos iute cu chili (Sosuri > Sosuri condimentate)
3. Sos de iaurt cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate)
4. Arjard (Sos thailandez de castravete) (Sosuri > Sosuri condimentate)
5. Sos curry de bază (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Sandviciuri cu sardele şi roşii (Aperitive > Sandviciuri)
7. Inimi cu sos de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
8. Plătică cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Ouă umplute cu sos de lapte (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
11. Păstrăv cu fenicul şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Ochiuri cu sos alb de ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Ciorbă de roşii cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Cartofi copţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Perişoare cu smântână în sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
16. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Roşii picante (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Rulade de viţel în sos tomat (Mâncăruri > Fripturi)
19. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sos maioneză (II) (Sosuri > Sosuri reci)
21. Sos Guacamole (I) (Sosuri > Sosuri reci)
22. Cotlete cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Sfeclă la cuptor cu sos de hrean şi mărar (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Tartine cu sos alb cu ciuperci (Aperitive > Sandviciuri)
25. Sos de roşii (Sosuri > Sosuri roşii)
26. Ficat cu sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Pulpe de pui cu sos de ardei (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Sos de roşii cu legume (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
30. Ciorbă de roşii cu fasole (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.