Frittată cu spanac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu spanac

Frittată cu spanac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 oua batute usor, 1 ceasca lapte, 250 g spanac proaspat oparit (sau decongelat), 1 ceapa tocata, 1/2 ceasca cu cascaval ras, 1/2 ceasca parmezan ras, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C. Se bat ouale cu laptele si se stoarce bine spanacul ca sa iasa apa din el.
Se incorporeaza in ouale batute spanacul, ceapa, cascavalul si usturoiul, se sareaza, se pipereaza si se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o forma adanca, unsa cu putin unt sau ulei. Se da 30 de minute la cuptor sa se rumeneasca si se serveste fierbinte sau rece cu paine proaspata de secara.
Frittata este o mancare asemanatoare omletei, care se poate praji, coace sau rumeni sub grilul cuptorului. Pentru prajit si rumenit se foloseste o tigaie grea (eventual de fonta), care sa poata fi tinuta si pe foc, si in cuptor. Umplutura poate fi din carne, peste sau legume de tot felul.
4.420 vizualizări
904 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
2. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
3. Budincă de spanac cu franzelă (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Orez cu spanac şi alune (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
7. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Salată de spanac cu ouă moi şi peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
10. Supă cremă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
13. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
15. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Spanac la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Ciuperci fripte cu spanac şi brânză (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
18. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
19. Spanac englezesc (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Salată de spanac cu măsline (Salate > Salate de legume)
23. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Salată de spanac cu seminţe şi crutoane (Salate > Salate de legume)
25. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Spanac cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Orez cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Ştrudel cu spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Chifle cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.