Frittată cu spanac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu spanac

Frittată cu spanac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 oua batute usor, 1 ceasca lapte, 250 g spanac proaspat oparit (sau decongelat), 1 ceapa tocata, 1/2 ceasca cu cascaval ras, 1/2 ceasca parmezan ras, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C. Se bat ouale cu laptele si se stoarce bine spanacul ca sa iasa apa din el.
Se incorporeaza in ouale batute spanacul, ceapa, cascavalul si usturoiul, se sareaza, se pipereaza si se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o forma adanca, unsa cu putin unt sau ulei. Se da 30 de minute la cuptor sa se rumeneasca si se serveste fierbinte sau rece cu paine proaspata de secara.
Frittata este o mancare asemanatoare omletei, care se poate praji, coace sau rumeni sub grilul cuptorului. Pentru prajit si rumenit se foloseste o tigaie grea (eventual de fonta), care sa poata fi tinuta si pe foc, si in cuptor. Umplutura poate fi din carne, peste sau legume de tot felul.
4.419 vizualizări
904 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Supă de carne cu frittata (fîşii de clătite) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
4. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Rulouri de spanac umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Piure de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Clătite cu spanac şi caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Mâncare de spanac cu roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Salată de spanac cu ouă fierte (Salate > Salate de legume)
12. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Omletă cu spanac şi verdeaţă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Borş de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
16. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Salată de spanac (Salate > Salate de legume)
18. Budincă de spanac cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
20. Spanac cu maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Supă marocană de dovleac, năut şi spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Spanac cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Friptură de viţel înăbuşită, cu piure de spanac (Mâncăruri > Fripturi)
27. Salată de spanac cu brânză şi cartofi (Salate > Salate de legume)
28. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
30. Budincă de clătite cu spanac şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.