Frittată cu spanac - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Frittată cu spanac

Frittată cu spanac

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 45 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 6 oua batute usor, 1 ceasca lapte, 250 g spanac proaspat oparit (sau decongelat), 1 ceapa tocata, 1/2 ceasca cu cascaval ras, 1/2 ceasca parmezan ras, 1 catel de usturoi zdrobit, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, sare, piper proaspat macinat.

Mod de preparare: Se incinge cuptorul la 180°C. Se bat ouale cu laptele si se stoarce bine spanacul ca sa iasa apa din el.
Se incorporeaza in ouale batute spanacul, ceapa, cascavalul si usturoiul, se sareaza, se pipereaza si se toarna compozitia astfel obtinuta intr-o forma adanca, unsa cu putin unt sau ulei. Se da 30 de minute la cuptor sa se rumeneasca si se serveste fierbinte sau rece cu paine proaspata de secara.
Frittata este o mancare asemanatoare omletei, care se poate praji, coace sau rumeni sub grilul cuptorului. Pentru prajit si rumenit se foloseste o tigaie grea (eventual de fonta), care sa poata fi tinuta si pe foc, si in cuptor. Umplutura poate fi din carne, peste sau legume de tot felul.
4.024 vizualizări
777 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcinţele de spanac cu sos de nuci (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tartă cu spanac şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Cotlet de miel umplut cu spanac (Mâncăruri > Fripturi)
4. Budincă de spanac cu brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Supă cremă de spanac cu iaurt (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Tocăniţă dreasă de spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
7. Salată cu fructe de mare, paste şi spanac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
8. Clătite cu ouă şi spanac (Aperitive > Aperitive cu legume)
9. Supă de spanac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Spanac la cuptor cu caşcaval ras (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
12. Spanac englezesc (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Frittată cu ciuperci şi dovleac (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Spanac cu şuncă şi ouă de prepeliţă (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
15. Stridii gratinate cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. File de pui cu spanac şi brânză topită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Budincă de spanac cu franzelă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
19. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză)
20. Macaroane cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Supă de spanac cu frigănele (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Canelloni cu brânză şi spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
23. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
25. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Perişoare de mămăligă umplute cu cârnăciori şi spanac (Mâncăruri > Preparate din mălai)
27. Frittată (omletă) cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu ouă)
28. Ruladă din carne tocată cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Spanac cu sos de ghimbir (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Plăcintă de spanac în foetaj (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.