Crostini cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostini cu ficăţei de pui

Crostini cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g ficăţei de pui, 1 ceapă, 40 g unt, 1/8 l vin alb, 50 g pastă de tomate, 1/4 l zeamă concentrată de pui (Knorr+apă), 30 g sardele (din conservă), 60 g capere, sare, piper.
În plus: 8 felii de pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline, 1/2 legătură pătrunjel verde.

Mod de preparare: Se spală ficăţeii, se zvîntă şi se toacă mărunt. Ceapa tăiată cubuleţe se prăjeşte în untul încins. Se adaugă ficăţeii, se prăjesc, se sting cu vin şi se lasă în continuare pe foc, pînă ce se evaporă lichidul. Se încorporează pasta de tomate, se toarnă zeama de carne şi se lasă să fiarbă încet circa 5 minute.
Se adaugă sardelele şi 40 g de capere tăiate mărunt şi se gustă de sare şi piper.
Se pune compoziţia pe feliile de pîine pregătite (rumenite, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi) şi se garnisesc cu pătrunjel verde şi caperele rămase.
5.375 vizualizări
932 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare de orez şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Pilaf de pui cu unt (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Piept de pui la cuptor cu vin şi ardei muraţi (Mâncăruri > Fripturi)
4. Pui cu cuş-cuş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Pui cu sos de vin şi roşii (Mâncăruri > Fripturi)
6. Ficăţei de pui cu salvie (Mâncăruri > Fripturi)
7. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
8. Pui împănat cu sos de legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Clătite cu pui şi curry (Aperitive > Aperitive cu carne)
11. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Pui cu tarhon şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pilaf de pui (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Ficăţei prăjiţi cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
16. Consome de pui (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
17. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Chifteluţe din carne fiartă de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
19. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
20. Pui pe sticlă (II) (Mâncăruri > Fripturi)
21. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
22. Clătite umplute cu ciuperci şi pui (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
23. Papricaş ardelenesc de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată de spanac cu pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
25. Tartă de cartofi cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ficăţei de pasăre prăjiţi (Mâncăruri > Fripturi)
27. Pui cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pateuri cu ficăţei şi piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Pui la cuptor cu sos de smântână (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.