Crostini cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostini cu ficăţei de pui

Crostini cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g ficăţei de pui, 1 ceapă, 40 g unt, 1/8 l vin alb, 50 g pastă de tomate, 1/4 l zeamă concentrată de pui (Knorr+apă), 30 g sardele (din conservă), 60 g capere, sare, piper.
În plus: 8 felii de pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline, 1/2 legătură pătrunjel verde.

Mod de preparare: Se spală ficăţeii, se zvîntă şi se toacă mărunt. Ceapa tăiată cubuleţe se prăjeşte în untul încins. Se adaugă ficăţeii, se prăjesc, se sting cu vin şi se lasă în continuare pe foc, pînă ce se evaporă lichidul. Se încorporează pasta de tomate, se toarnă zeama de carne şi se lasă să fiarbă încet circa 5 minute.
Se adaugă sardelele şi 40 g de capere tăiate mărunt şi se gustă de sare şi piper.
Se pune compoziţia pe feliile de pîine pregătite (rumenite, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi) şi se garnisesc cu pătrunjel verde şi caperele rămase.
5.410 vizualizări
944 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui ţărănesc (Mâncăruri > Fripturi)
2. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
3. Ciulama de pui cu ciuperci şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată gurmandă cu piept de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
6. Pui condimentat (Mâncăruri > Fripturi)
7. Mâncare de vinete cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Ficăţei cu sos de stafide (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Pui cu iaurt (II) (Mâncăruri > Fripturi)
10. Piept de pui cu nectarine (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Frittată cu pui şi sparanghel (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Lasagna de pui (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pulpe de pui cu ceapă roşie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de pui cu miere şi lămâie (Salate > Salate cu carne de pasăre)
16. Pui fripţi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
17. Supă groasă de cartofi cu piept de pui afumat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
18. Pui cu arpagic (Mâncăruri > Fripturi)
19. Ficăţei la tigaie cu legume (Mâncăruri > Fripturi)
20. Pui sote cu vin alb şi piper (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Salată de varză acră cu ficăţei (Salate > Salate cu carne de pasăre)
22. Ouă umplute cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Şniţel din piept de pui cu salată de cartofi (Mâncăruri > Fripturi)
24. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pui cu bame (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Ciorbă de dovlecei cu pui (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Pui pe sticlă (I) (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Pui cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Piept de pui cu frunze de salată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.