Crostini cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostini cu ficăţei de pui

Crostini cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g ficăţei de pui, 1 ceapă, 40 g unt, 1/8 l vin alb, 50 g pastă de tomate, 1/4 l zeamă concentrată de pui (Knorr+apă), 30 g sardele (din conservă), 60 g capere, sare, piper.
În plus: 8 felii de pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline, 1/2 legătură pătrunjel verde.

Mod de preparare: Se spală ficăţeii, se zvîntă şi se toacă mărunt. Ceapa tăiată cubuleţe se prăjeşte în untul încins. Se adaugă ficăţeii, se prăjesc, se sting cu vin şi se lasă în continuare pe foc, pînă ce se evaporă lichidul. Se încorporează pasta de tomate, se toarnă zeama de carne şi se lasă să fiarbă încet circa 5 minute.
Se adaugă sardelele şi 40 g de capere tăiate mărunt şi se gustă de sare şi piper.
Se pune compoziţia pe feliile de pîine pregătite (rumenite, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi) şi se garnisesc cu pătrunjel verde şi caperele rămase.
5.613 vizualizări
994 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
5. Copane de pui pane (Mâncăruri > Fripturi)
6. Mâncare chinezească cu porc şi pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ciorbă de pui tânăr (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
9. Pui cu cimbru şi conopidă (Mâncăruri > Fripturi)
10. Fricassee de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Crostini cu fasole boabe şi ton (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Pate de ficăţei de pui cu coniac (Aperitive > Aperitive cu carne)
13. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Baghete de pui cu susan (Mâncăruri > Fripturi)
15. Piept de pui umplut cu prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Tatin de pui cu mere (Aperitive > Aperitive cu carne)
17. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
19. Baghetă umplută cu piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Carne de pasăre (pui, curcan, etc.) friptă sau fiartă, în aspic (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
22. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
23. Pui cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pulpe de pui mexicane (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Pâine prăjită cu ficăţei de pasăre (Aperitive > Aperitive cu carne)
27. Piept de pui cu soia şi prune (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de pui cu usturoi şi zdrenţe de ou (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Pui a la Nick (Mâncăruri > Fripturi)
30. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.