Crostini cu ficăţei de pui - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Crostini cu ficăţei de pui

Crostini cu ficăţei de pui

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 15 min.

Complexitate: redusă

Porţii: 4

Ingrediente: 400 g ficăţei de pui, 1 ceapă, 40 g unt, 1/8 l vin alb, 50 g pastă de tomate, 1/4 l zeamă concentrată de pui (Knorr+apă), 30 g sardele (din conservă), 60 g capere, sare, piper.
În plus: 8 felii de pîine albă, 1 căţel de usturoi, 3-4 linguri ulei de măsline, 1/2 legătură pătrunjel verde.

Mod de preparare: Se spală ficăţeii, se zvîntă şi se toacă mărunt. Ceapa tăiată cubuleţe se prăjeşte în untul încins. Se adaugă ficăţeii, se prăjesc, se sting cu vin şi se lasă în continuare pe foc, pînă ce se evaporă lichidul. Se încorporează pasta de tomate, se toarnă zeama de carne şi se lasă să fiarbă încet circa 5 minute.
Se adaugă sardelele şi 40 g de capere tăiate mărunt şi se gustă de sare şi piper.
Se pune compoziţia pe feliile de pîine pregătite (rumenite, stropite cu ulei şi frecate cu usturoi) şi se garnisesc cu pătrunjel verde şi caperele rămase.
5.565 vizualizări
972 tipăriri
13 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pui condimentat la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
2. Rulouri cu kaizer şi ficăţei (Aperitive > Aperitive cu carne)
3. Pui provenzale (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Pui cu ciuperci pleurotus (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Chifteluţe din carne de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Piept de pui toscan (Mâncăruri > Fripturi)
8. Sote de ficăţei de pui cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Ficăţei cu usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
10. Pui cu fasole verde şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Pui marocan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Piept de pui în stil italian (Mâncăruri > Fripturi)
13. Pui cu vin (Mâncăruri > Fripturi)
14. Pui cerchez (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Macaroane cu piept de pui şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Pilaf cu pui şi caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
17. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
18. Pulpe de pui gratinate (Mâncăruri > Fripturi)
19. Borş de pui cu zarzavaturi (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
20. Tortilla cu piept de pui şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Gujon picant de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
22. Pui cu mazăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
23. Salată de pui cu pepene galben şi grapefruit (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Pui cu legume şi ierburi de Provence (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
25. Ficăţei surpriză (Aperitive > Aperitive cu carne)
26. Pui pe pat de cuş-cuş (Mâncăruri > Fripturi)
27. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
28. Pulpe de pui cu înveliş crocant (Mâncăruri > Fripturi)
29. Salată de fasole cu piept de pui afumat (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Chicken Wings (Aripioare de pui la cuptor) (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.