Cremă de orez cu mere caramelizate - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cremă de orez cu mere caramelizate

Cremă de orez cu mere caramelizate

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g zahar, 1/2 l lapte, 2 plicuri cu ceai de lamaie, sare, 150 g orez (cu bobul rotund), un mar, 2 linguri zeama de lamaie, 4 foi de gelatina alba, 200 g frisca batuta, unt pentru forme.

Mod de preparare: Se ung cu unt sase forme sau cesti (de 200 ml) si se presara (in interior) cu putin zahar. Se fierbe laptele (doar cateva clocote), se introduc pliculetele de ceai si se lasa zece minute sa se infuzeze. (Pliculetele se storc si se arunca.) Se pune iarasi pe foc laptele, cu un varf de cutit de sare si 50 g de zahar, se adauga orezul si se lasa sa fiarba incet, circa 30 de minute. Intre timp se curata marul, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se taie bucatele si se amesteca imediat cu zeama de lamaie. Restul de zahar se pune intr-o craticioara sa se topeasca si sa se caramelizeze. Se introduc apoi merele cu zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in forme. Gelatina, inmuiata in apa rece si stoarsa, se amesteca cu orezul fierbinte, care se lasa pe urma sa se raceasca. Cand compozitia incepe sa se-ntareasca, se incorporeaza si frisca batuta si se toarna in forme. Cand crema s-a inchegat, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna pe farfurioare si se serveste imediat.
6.115 vizualizări
957 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Iaurt cu miere şi mere (Dulciuri > Salate de fructe)
3. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Cremă de castane cu cafea şi fructe (Dulciuri > Creme)
5. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
6. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
7. Cremă de ghimbir cu sos de ciocolată (Dulciuri > Creme)
8. Pui sote cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
9. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Crap umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
14. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Colac cu migdale şi cremă de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
16. Caracatiţă cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Cremă universală de vanilie (Dulciuri > Creme)
20. Şalău cu garnitură de orez şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
22. Cremă de unt cu marmeladă (Dulciuri > Creme)
23. Supă cremă de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Melcişori cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
25. Chifteluţe cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
26. Cremă de ciuperci cu nuci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Salată caldă de linte cu orez (Salate > Salate de legume)
28. Friptură de mînzat cu mere (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.