Cremă de orez cu mere caramelizate - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cremă de orez cu mere caramelizate

Cremă de orez cu mere caramelizate

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g zahar, 1/2 l lapte, 2 plicuri cu ceai de lamaie, sare, 150 g orez (cu bobul rotund), un mar, 2 linguri zeama de lamaie, 4 foi de gelatina alba, 200 g frisca batuta, unt pentru forme.

Mod de preparare: Se ung cu unt sase forme sau cesti (de 200 ml) si se presara (in interior) cu putin zahar. Se fierbe laptele (doar cateva clocote), se introduc pliculetele de ceai si se lasa zece minute sa se infuzeze. (Pliculetele se storc si se arunca.) Se pune iarasi pe foc laptele, cu un varf de cutit de sare si 50 g de zahar, se adauga orezul si se lasa sa fiarba incet, circa 30 de minute. Intre timp se curata marul, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se taie bucatele si se amesteca imediat cu zeama de lamaie. Restul de zahar se pune intr-o craticioara sa se topeasca si sa se caramelizeze. Se introduc apoi merele cu zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in forme. Gelatina, inmuiata in apa rece si stoarsa, se amesteca cu orezul fierbinte, care se lasa pe urma sa se raceasca. Cand compozitia incepe sa se-ntareasca, se incorporeaza si frisca batuta si se toarna in forme. Cand crema s-a inchegat, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna pe farfurioare si se serveste imediat.
6.173 vizualizări
969 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
2. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Clătite umplute cu mere (Dulciuri > Clătite)
5. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Supă cremă de morcovi cu napi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
7. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
8. Cremă de cafea cu gelatină (II) (Dulciuri > Creme)
9. Compot de mere (Conserve de fructe > Compoturi)
10. Cremă cu ouă şi pate de ficat (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Orez chinezesc cu pui şi legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Tartă gasconă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
13. Supă cremă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Tort de pişcoturi şi cremă de iaurt (Dulciuri > Torturi)
15. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Tort de mere fără blat, cu ciocolată (Dulciuri > Torturi)
18. Orez a la Canton (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
19. Supă cremă de praz cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă)
21. Evantai de mere calde (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Cremă de rom (Dulciuri > Creme)
23. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
24. Tort de mere (II) (Dulciuri > Torturi)
25. Merlucius cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
27. Ardei umpluţi cu fasole şi orez  (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Pârjoale cu spaghete de orez şi sos de gogoşari (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
29. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
30. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.