Cremă de orez cu mere caramelizate - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cremă de orez cu mere caramelizate

Cremă de orez cu mere caramelizate

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g zahar, 1/2 l lapte, 2 plicuri cu ceai de lamaie, sare, 150 g orez (cu bobul rotund), un mar, 2 linguri zeama de lamaie, 4 foi de gelatina alba, 200 g frisca batuta, unt pentru forme.

Mod de preparare: Se ung cu unt sase forme sau cesti (de 200 ml) si se presara (in interior) cu putin zahar. Se fierbe laptele (doar cateva clocote), se introduc pliculetele de ceai si se lasa zece minute sa se infuzeze. (Pliculetele se storc si se arunca.) Se pune iarasi pe foc laptele, cu un varf de cutit de sare si 50 g de zahar, se adauga orezul si se lasa sa fiarba incet, circa 30 de minute. Intre timp se curata marul, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se taie bucatele si se amesteca imediat cu zeama de lamaie. Restul de zahar se pune intr-o craticioara sa se topeasca si sa se caramelizeze. Se introduc apoi merele cu zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in forme. Gelatina, inmuiata in apa rece si stoarsa, se amesteca cu orezul fierbinte, care se lasa pe urma sa se raceasca. Cand compozitia incepe sa se-ntareasca, se incorporeaza si frisca batuta si se toarna in forme. Cand crema s-a inchegat, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna pe farfurioare si se serveste imediat.
5.723 vizualizări
844 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
2. Cremă de orez cu frişcă (Dulciuri > Creme)
3. Pastă de mere (Conserve de fructe > Dulceaţă)
4. Cremă de vanilie pentru plăcintă (Dulciuri > Creme)
5. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
6. Budincă cu mere sau alte fructe (Dulciuri > Budinci)
7. Cremă de cafea (Dulciuri > Creme)
8. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
9. Supă cremă de castraveţi cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
12. Tajina marocană cu gutui caramelizate (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Cremă de zahăr ars pentru foi (Dulciuri > Creme)
14. Şniţel cu ciuperci şi orez (Mâncăruri > Fripturi)
15. Ardei umpluţi cu orez şi ouă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
16. Garnitură de portocale, mere şi vin alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
18. Supă cremă de ţelină (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Mâncare picantă cu muguri de bambus, orez şi carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sos Chutney cu roşii, mere, piper şi mentă (Sosuri > Sosuri cu legume)
21. Musaca cu orez şi legume fierte (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
23. Franzeluţe cu tărîţe şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Ciocănele de pui cu garnitură de orez şi sos de roşii (Mâncăruri > Fripturi)
25. Cremă la pahar cu ciocolată (Dulciuri > Creme)
26. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
27. Cremă din ouă întregi cu albuşul bătut spumă (Dulciuri > Creme)
28. Orez cu spanac (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
29. Tort cu turtă dulce şi cremă mascarpone (Dulciuri > Torturi)
30. Tartă cu mere (I) (Dulciuri > Prăjituri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.