Cremă de orez cu mere caramelizate - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cremă de orez cu mere caramelizate

Cremă de orez cu mere caramelizate

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g zahar, 1/2 l lapte, 2 plicuri cu ceai de lamaie, sare, 150 g orez (cu bobul rotund), un mar, 2 linguri zeama de lamaie, 4 foi de gelatina alba, 200 g frisca batuta, unt pentru forme.

Mod de preparare: Se ung cu unt sase forme sau cesti (de 200 ml) si se presara (in interior) cu putin zahar. Se fierbe laptele (doar cateva clocote), se introduc pliculetele de ceai si se lasa zece minute sa se infuzeze. (Pliculetele se storc si se arunca.) Se pune iarasi pe foc laptele, cu un varf de cutit de sare si 50 g de zahar, se adauga orezul si se lasa sa fiarba incet, circa 30 de minute. Intre timp se curata marul, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se taie bucatele si se amesteca imediat cu zeama de lamaie. Restul de zahar se pune intr-o craticioara sa se topeasca si sa se caramelizeze. Se introduc apoi merele cu zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in forme. Gelatina, inmuiata in apa rece si stoarsa, se amesteca cu orezul fierbinte, care se lasa pe urma sa se raceasca. Cand compozitia incepe sa se-ntareasca, se incorporeaza si frisca batuta si se toarna in forme. Cand crema s-a inchegat, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna pe farfurioare si se serveste imediat.
6.236 vizualizări
989 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Mere în boccele (Dulciuri > Prăjituri)
2. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Ruladă cu cremă de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
4. Ciocănele de pui caramelizate cu cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
5. Coroană de orez cu fructe (Dulciuri > Budinci)
6. Cremă din prune uscate (Dulciuri > Creme)
7. Budincă de cartofi cu mere (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Supă cremă de legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Supă grecească cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Zacuscă din morcovi şi mere (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
11. Orez a l`imperatrice (Dulciuri > Budinci)
12. Salată de orez cu prune uscate (Salate > Salate de legume)
13. Musaca cu orez şi crustă de caşcaval (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Cremă de cafea cu gelatină (I) (Dulciuri > Creme)
15. Plăcintă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
16. Chifle cu cremă de nuci (Dulciuri > Prăjituri)
17. Plăcinţele de orez cu peşte afumat şi icre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Orez cu şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Cremă de piersici (Dulciuri > Creme)
20. Cremă de cafea (Dulciuri > Creme)
21. Mere coapte (Dulciuri > Salate de fructe)
22. Supă cremă de praz (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Supă cremă de cartofi şi fasole albă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Salată de orez cu ton şi dovleac (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
25. Orez picant cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Supă de orez cu ceapă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
28. Supă cremă de cartofi (dietetică) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Orez cu spanac şi brânză telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ciorbă de roşii cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.