Cremă de orez cu mere caramelizate - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cremă de orez cu mere caramelizate

Cremă de orez cu mere caramelizate

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g zahar, 1/2 l lapte, 2 plicuri cu ceai de lamaie, sare, 150 g orez (cu bobul rotund), un mar, 2 linguri zeama de lamaie, 4 foi de gelatina alba, 200 g frisca batuta, unt pentru forme.

Mod de preparare: Se ung cu unt sase forme sau cesti (de 200 ml) si se presara (in interior) cu putin zahar. Se fierbe laptele (doar cateva clocote), se introduc pliculetele de ceai si se lasa zece minute sa se infuzeze. (Pliculetele se storc si se arunca.) Se pune iarasi pe foc laptele, cu un varf de cutit de sare si 50 g de zahar, se adauga orezul si se lasa sa fiarba incet, circa 30 de minute. Intre timp se curata marul, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se taie bucatele si se amesteca imediat cu zeama de lamaie. Restul de zahar se pune intr-o craticioara sa se topeasca si sa se caramelizeze. Se introduc apoi merele cu zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in forme. Gelatina, inmuiata in apa rece si stoarsa, se amesteca cu orezul fierbinte, care se lasa pe urma sa se raceasca. Cand compozitia incepe sa se-ntareasca, se incorporeaza si frisca batuta si se toarna in forme. Cand crema s-a inchegat, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna pe farfurioare si se serveste imediat.
6.237 vizualizări
990 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Orez cu legume yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
2. Ciorbă de potroace cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Raţă umplută cu mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Ştrudel vienez cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
5. Friptură de porc la tavă cu mere şi varză de Bruxelles (Mâncăruri > Fripturi)
6. Cremă de iaurt cu fructe (Dulciuri > Creme)
7. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
8. Supă cremă de legume şi zarzavat (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
9. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
10. Pere cu cremă (Dulciuri > Creme)
11. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Cremă de ciocolată cu fructe (Dulciuri > Creme)
13. Calamar cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Peşte cu sos de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cremă de cacao sau ciocolată (Dulciuri > Creme)
17. Supă cremă de ţelină cu albuş (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Salată de ţelină cu maioneză şi mere (Salate > Salate de legume)
19. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
20. Borş de lobodă cu ceapă verde şi orez (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
22. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
23. Tort cu mere (Dulciuri > Torturi)
24. Orez a la Cubana (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
25. Deliciu cu mere, miere şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
26. Cremă de mazăre cu slănină prăjită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Crap umplut cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
29. Prăjitură de mere cu rouă (Dulciuri > Prăjituri)
30. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.