Cremă de orez cu mere caramelizate - reţetă tradiţională din Italia - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Italia » Cremă de orez cu mere caramelizate

Cremă de orez cu mere caramelizate

Reţetă tradiţională din Italia
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 100 g zahar, 1/2 l lapte, 2 plicuri cu ceai de lamaie, sare, 150 g orez (cu bobul rotund), un mar, 2 linguri zeama de lamaie, 4 foi de gelatina alba, 200 g frisca batuta, unt pentru forme.

Mod de preparare: Se ung cu unt sase forme sau cesti (de 200 ml) si se presara (in interior) cu putin zahar. Se fierbe laptele (doar cateva clocote), se introduc pliculetele de ceai si se lasa zece minute sa se infuzeze. (Pliculetele se storc si se arunca.) Se pune iarasi pe foc laptele, cu un varf de cutit de sare si 50 g de zahar, se adauga orezul si se lasa sa fiarba incet, circa 30 de minute. Intre timp se curata marul, se taie mai intai in patru, se indeparteaza partea lemnoasa, apoi se taie bucatele si se amesteca imediat cu zeama de lamaie. Restul de zahar se pune intr-o craticioara sa se topeasca si sa se caramelizeze. Se introduc apoi merele cu zeama de lamaie, se amesteca si se toarna in forme. Gelatina, inmuiata in apa rece si stoarsa, se amesteca cu orezul fierbinte, care se lasa pe urma sa se raceasca. Cand compozitia incepe sa se-ntareasca, se incorporeaza si frisca batuta si se toarna in forme. Cand crema s-a inchegat, formele se baga cateva secunde in apa fierbinte, se rastoarna pe farfurioare si se serveste imediat.
5.997 vizualizări
929 tipăriri
1 trimitere
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Supă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
2. Supă de orez cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Tartă cu mere şi miere (Dulciuri > Prăjituri)
4. Mâncare chinezească cu pui, orez şi ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Orez chinezesc cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
6. Budincă de orez (Dulciuri > Budinci)
7. Prăjitură cu mere şi sos cu şofran (Dulciuri > Prăjituri)
8. Crap umplut cu ciuperci şi orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Picioare de crab cu orez picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Dovlecei umpluţi cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Garnitură de orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
12. Salată de mere cu ţelină (Salate > Salate de legume)
13. Supă de legume cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Salată de surimi şi orez (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
15. Salată de orez brun cu curry (Salate > Salate de legume)
16. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Tarte cu cremă şi pere (Dulciuri > Prăjituri)
18. Tartă normandă cu mere (Dulciuri > Prăjituri)
19. Friptură de pui cu sos de roşii şi garnitură de orez (Mâncăruri > Fripturi)
20. Supă de mere cu praz şi susan (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Prăjitură din fructe cu cremă şi biscuiţi (Dulciuri > Prăjituri)
22. Supă cremă de ţelină (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
23. Crap cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Cotlet de porc cu sos de mere şi cimbru (Mâncăruri > Fripturi)
25. Tort cu cremă de nectarine (Dulciuri > Torturi)
26. Sos cremă de ienibahar şi mărar (Sosuri > Sosuri albe)
27. Ficat cu ciuperci şi orez fiert (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Napolitană cu cremă de zahăr ars şi nuci (Dulciuri > Prăjituri)
29. Orez cu salată de morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu orez)
30. Orez a l`imperatrice (Dulciuri > Budinci)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.