Cremă de cafea cu gelatină (I) - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Dulciuri » Creme » Cremă de cafea cu gelatină (I)

Cremă de cafea cu gelatină (I)

Ingrediente: Crema: 4 oua mari, 12 foi sau 35 g granule de gelatina, 200 ml esenta de cafea, 250 g zahar tos, o lingura rom, zahar vanilat.
Pentru ornat: 250 g frisca, 2 foi sau 6 granule de gelatina, 50 g zahar tos,40 ml apa, 15 ml rom, un plic zahar vanilat.
Livrare la domiciliu! Cumpără avantajos ingredientele pentru această reţetă!

Mod de preparare: Esenta de cafea se prepara din: o lingura cu virf de cafea naturala si o lingura cu virf de cicoare, sau numai 2 linguri cu virf de cicoare.Cafeaua sau cicoarea se fierb in 300 ml apa, cca 10 minute, lasind-o 30 minute sa se aseze, apoi se filtreaza prin tifon dubluasezat peste strecuratoare, cu un strat subtire de vata deasupra.In 200 ml esenta de cafea rece, se inmoaie gelatina cca o ora.Gelatina se poate inmuia in 200 ml apa rece si pentru aroma se va adauga 50 g nescafe, numai dupa ce s-a topit gelatina, imediat dupa ce s-a luat lighenasul de pe aburi.Gelatina se inmoaie cu esenta de cafea cca o ora intr-un lighenas de 2-3 , adaugind apoi, galbenusurile si 50 g zahar.Lighenasul se asaza pe un vas cu apa clocotita si se bate compozitia cu telul in forma de para, pina cind se topeste gelatina si se leaga sodoul cu galbenusurile (5-6 minute), insistind mereu pe fundul lighenasului .Dupa aceea se ia de pe aburi, se adauga zaharul vanilat si se trece pe un vas cu apa rece, amestecindu-se incontinuu , pina cind se raceste la temperatura degetului.Albusul se bate inca putin ca sa-si revina, daca s-a lasat, apoi se ia o lingura cu virf din el si se pune in gelatina, amestecind usor cu lingura, numai prin rasturnare (nu circular), de 6-7 ori, adaugind, apoi tot restulde albus si amestecind tot prin rasturnare (dar nu prea mult) pina cind se omogenizeaza.Albusul cu gelatina se toarna peste frisca curatindu-se bine cu lopatica din plastic si, numai pe urma se amesteca cu telul pina la fundul vasului ca sa nu ramina frisca sau albus neamestecate .Pe masura ce albusul se amesteca cu frisca rece, se intareste si crema ramine umflata.Se aranjeaza apoi, imediat in forma (dupa varianta ce s-a pregatit inainte), lasindu-se in frigider 3-4 ore, ca sa se inchege.In acest timp se pregateste frisca cu gelatina pentru ornat.Dupa ce crema s-a inchegat, forma se scoate din frigider,.Daca a fost aranjata in cerc de hirtie, acesta se desprinde usor; daca a fost aranjata in cratita, se trece cu cutitul pe marginea cremei, ca sa se desprinda, apoi se asaza platoul deasupra ei si se rastoarna impreuna. Cratita se va acoperi cu un servet mai gros, udat in apa fierbinte si bine stors, lasidu-l 1-2 minute ca sa se incalzeasca putin untul cu care a fost unsa; crema se va dezlipi imediat (operatiunea se mai repeta la nevoie).Preparatul pentru ornat trebuie mai inainte sa stea in frigider 2-3 ore, altfel se va muia frisca cu gelatina.Crema se orneaza cu frisca, pusa intr-un cornet cu sprit crestat la virf.Se modeleaza dire ondulate, pornind din centrul cremei pina jos, la baza ei si rozete intre ele.Se poate executa si alt ornament.
3.015 vizualizări
684 tipăriri
2 trimiteri
    Înapoi    





Alte reţete
1. Salată de dovlecei (I) (Salate > Salate de legume)
2. Caşcaval la capac (I) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
3. Sos maioneză (I) (Sosuri > Sosuri reci)
4. Cremă de heringi (Aperitive > Aperitive cu peşte)
5. Salată de ton cu fasole (I) (Salate > Salate cu peşte)
6. Supă cremă de pui şi lămâie cu spaghete (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
7. Supă cremă de raci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Supă cu omletă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Tăiţei cu şuncă (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
10. Supă de zarzavat (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
11. Supă la minut (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
12. Supă cremă de linte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
13. Supă cremă de orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Supă cremă de praz (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Supă cremă de conopidă (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Supă cremă de conopidă cu verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Supă cremă de dovlecei (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
18. Supă cremă de spanac (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
19. Supă cremă Parmentier (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Supă cremă de legume (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
21. Supă cremă de legume cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Supă de pasăre cu găluşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
23. Supă cremă de ţelină (III) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Supă cremă de roşii şi praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Supă de dovlecei (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Supă de ciuperci (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
27. Supă de dovleac (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
28. Supă de gulii (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Supă de iaurt (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
30. Supă de mere (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
eMag!




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.