Ciorbă ca la Rădăuţi - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ca la Rădăuţi

Ciorbă ca la Rădăuţi

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: O gaina (mai batrina), 2 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 1 morcov, 2 cepe medii, 1 gogosar (sau ardei gras), 1 varf de cutit boia iute, 50 ml ulei (sau grasime de la gaina), 6 oua, 300 ml smantana, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si se lasa jumatate de ora sa-si dea duhul. Intre timp, se caleste ceapa in untura (sau in ulei) timp de 2 minute. Peste ceapa usor rumenita, se pun morcovul, gogosarul, mararul, patrunjelul - toate tocate. Se adauga, mai apoi, si boiaua si se trage totul 3-4 minute la tigaie.
12.556 vizualizări
1.351 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
3. Salată de orez cu ciocănele de pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
4. Budincă de macaroane cu spanac şi carne tocată (Aperitive > Aperitive cu carne)
5. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
6. Salată de cartofi cu fileuri de hering murat (Salate > Salate cu peşte)
7. Tartă cu nuci (Dulciuri > Prăjituri)
8. Şalău învelit în busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Supă de ciuperci cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ciuperci cu mărar (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
11. Ciorbă de crap (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Cremă de lămâie sau de portocală pentru torturi (Dulciuri > Creme)
13. Bame cu carne de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Plăcintă cu iaurt (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Supă cremă de cartofi (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Cremă de iaurt şi gelatină (Dulciuri > Creme)
17. Cârnaţi de porc cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Salată de ouă cu smântână (Salate > Salate cu ouă)
19. Crochete de cartofi umplute cu carne (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Limbă fiartă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
21. Bastonaşe din caşcaval pentru ceai (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Salată de andive cu piept de pasăre (II) (Salate > Salate cu carne de pasăre)
23. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
24. Ştiucă cu legume la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Supă de sfeclă roşie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Ciorbă ţărănească de pasăre (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
27. Cartofi noi cu mazăre şi orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată de sfeclă roşie (Salate > Salate de legume)
29. Roşii umplute cu ciuperci şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Varză murată cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.