Ciorbă ca la Rădăuţi - reţetă tradiţională din România - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » România » Ciorbă ca la Rădăuţi

Ciorbă ca la Rădăuţi

Reţetă tradiţională din România
Timp de preparare: 2 h

Complexitate: medie

Porţii: 6

Ingrediente: O gaina (mai batrina), 2 legaturi patrunjel, 3 legaturi marar, 1 morcov, 2 cepe medii, 1 gogosar (sau ardei gras), 1 varf de cutit boia iute, 50 ml ulei (sau grasime de la gaina), 6 oua, 300 ml smantana, sare, piper.

Mod de preparare: Se pune gaina la fiert, fara legume, fara sare, si se tine pe aragaz pana cade carnea de pe oase. Se sa deoparte de pe foc si se lasa jumatate de ora sa-si dea duhul. Intre timp, se caleste ceapa in untura (sau in ulei) timp de 2 minute. Peste ceapa usor rumenita, se pun morcovul, gogosarul, mararul, patrunjelul - toate tocate. Se adauga, mai apoi, si boiaua si se trage totul 3-4 minute la tigaie.
11.674 vizualizări
1.128 tipăriri
3 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de ceapă cu sos de iaurt şi verdeţuri (Salate > Salate de legume)
2. Orez cu lapte şi dulceaţă de căpşuni (Dulciuri > Budinci)
3. Tort cu miere şi nuci (Dulciuri > Torturi)
4. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
5. Îngheţată economică (Dulciuri > Îngheţate)
6. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
7. Frigărui cu piure de cartofi şi gulii (Mâncăruri > Fripturi)
8. Caracatiţă cu sos de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Gulaş unguresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ruladă de pui cu sos de fructe (Mâncăruri > Fripturi)
12. Tort cu ciocolată şi migdale (Dulciuri > Torturi)
13. Salată de cartofi cu crenvuşti sau polonezi (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
14. Ciorbă de peşte cu orez (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
15. Plachie de crap cu morcovi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Budincă de spanac cu slănină afumată (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
17. Papanaşi din lapte bătut sau iaurt (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
18. Perişoare pe rondele de castravete (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Salată Tarama (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Tort Marilena cu lichior (Dulciuri > Torturi)
21. Salată de andive (Salate > Salate de legume)
22. Salată verde cu sos de ouă tari (Salate > Salate cu ouă)
23. Tartine cu şuncă (Aperitive > Sandviciuri)
24. Friptură vînătorească (Mâncăruri > Fripturi)
25. Ciuperci cu usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Prepeliţe la tavă (Mâncăruri > Mâncăruri cu vânat)
27. Şalău a la Balaton (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Praz sau tulpini de ţelină cu sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
29. Tocană ca la Abrud (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Friptură de porc la tavă cu varză călită (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.