Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) - reţetă tradiţională din Chile - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Chile » Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Reţetă tradiţională din Chile
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 ciolan mare sarat si afumat, 4 ardei iuti rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 morcov, cateva frunze de telina, 1 ramura de cimbru, niste patrunjel, 1 pahar de otet de vin, 300 ml ulei, sare, piper boabe.

Mod de preparare: Cu o seara inainte se pune ciolanul in apa rece la desarat. Tot atunci se pun la inmuiat ardeii iuti, fara seminte, in otet.
A doua zi se pun legumele, ardeii si condimentele in apa (1-2 litri) la fiert. Cand apa fierbe, se pune si ciolanul si se lasa sa mijoteze (fierbere domoala), la foc mic, cam doua ore. Se scoate ciolanul si se napeaza cu sosul preparat astfel: Cu un cutit ascutit se scoate coaja ardeilor, iar pulpa se zdrobeste impreuna cu usturoiul. se face o vinegreta cu uleiul si otetul folosit la ardei, se sareaza si se incorporeaza piureul de ardei..
Se serveste cald, cu cartofi natur, ca sa mai scada din iuteala.
8.703 vizualizări
992 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Soufflé de ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
2. Supă de cartofi pasată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Mâncare de cartofi cu carne de oaie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
4. Cremă de castane cu gelatină (Dulciuri > Creme)
5. Sos Salsa Yucateca (Sosuri > Sosuri condimentate)
6. Piept de pui cu felii de măr (II) (Mâncăruri > Fripturi)
7. Prăjitură cu iaurt şi sirop de lămâie (Dulciuri > Prăjituri)
8. Salată de macaroane cu legume călite (Salate > Salate de legume)
9. Supă de legume cu măsline (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
10. Ragout de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Ciorbă de pui a la grec (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
12. Vinete cu mozzarela sau telemea (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Şniţele de pâine cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Supă cremă de cartofi cu legume (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
15. Chiflă umplută cu brânză de vaci şi carne (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Peperonată cu legume şi usturoi proaspăt (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
17. Dovlecei cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Ouă surpriză cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
19. Cremă de castane (Dulciuri > Creme)
20. Pui Sauvignon cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Sos vienez cu hrean (Sosuri > Sosuri condimentate)
22. Salată de ton cu ouă fierte (Salate > Salate cu peşte)
23. Scoici cu sos de roşii picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Friptură de miel glasată (Mâncăruri > Fripturi)
25. Pulpă de miel cu ratatouille (Mâncăruri > Fripturi)
26. Galete de omletă cu ardei gras (Aperitive > Aperitive cu ouă)
27. Limbă de viţel cu sos de lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
30. Căpşuni în gelatină (Dulciuri > Creme)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.