Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) - reţetă tradiţională din Chile - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Chile » Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Reţetă tradiţională din Chile
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 ciolan mare sarat si afumat, 4 ardei iuti rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 morcov, cateva frunze de telina, 1 ramura de cimbru, niste patrunjel, 1 pahar de otet de vin, 300 ml ulei, sare, piper boabe.

Mod de preparare: Cu o seara inainte se pune ciolanul in apa rece la desarat. Tot atunci se pun la inmuiat ardeii iuti, fara seminte, in otet.
A doua zi se pun legumele, ardeii si condimentele in apa (1-2 litri) la fiert. Cand apa fierbe, se pune si ciolanul si se lasa sa mijoteze (fierbere domoala), la foc mic, cam doua ore. Se scoate ciolanul si se napeaza cu sosul preparat astfel: Cu un cutit ascutit se scoate coaja ardeilor, iar pulpa se zdrobeste impreuna cu usturoiul. se face o vinegreta cu uleiul si otetul folosit la ardei, se sareaza si se incorporeaza piureul de ardei..
Se serveste cald, cu cartofi natur, ca sa mai scada din iuteala.
8.894 vizualizări
1.032 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Fasole verde cu carne de vacă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Batoane cu rom (Dulciuri > Prăjituri)
3. Salată de cartofi cu anşoa (Salate > Salate cu peşte)
4. Pui cu cartofi la cuptor (Mâncăruri > Fripturi)
5. Chefal la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
7. Tort cuib de cîrtiţă (Dulciuri > Torturi)
8. Rinichi prăjiţi cu sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Pui cu gogoşari şi rozmarin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Chiftele din piept de pui cu cremă de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
11. Antricoate cu ceapă prăjită (Mâncăruri > Fripturi)
12. Urzici cu maioneză (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Pulpă de miel cu salvie şi tarhon (Mâncăruri > Fripturi)
14. Cremă din şerbet (fondant) alb (Dulciuri > Creme)
15. Ficat prăjit cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
16. Salată de ouă cu sos de usturoi (Salate > Salate cu ouă)
17. Salată americană de cartofi (Salate > Salate de legume)
18. Risotto cu dovleac şi şuncă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Mazăre cu frigănele (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
20. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe)
21. Borş cu carne de vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
22. Dulceaţă de caise coapte (Conserve de fructe > Dulceaţă)
23. Supă de legume diverse (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Baclava (II) (Dulciuri > Prăjituri)
25. Dulceaţă de ardei iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
26. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Biscuiţi cu gorgonzola (Aperitive > Aperitive cu brânză)
28. Supă de pui cu legume, lămâie şi verdeaţă (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Rulouri de vinete cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.