Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Chile » Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) |
Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)
Reţetă tradiţională din Chile
Timp de preparare: 2 h 30 min.
Complexitate: medie Ingrediente: 1 ciolan mare sarat si afumat, 4 ardei iuti rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 morcov, cateva frunze de telina, 1 ramura de cimbru, niste patrunjel, 1 pahar de otet de vin, 300 ml ulei, sare, piper boabe. Mod de preparare: Cu o seara inainte se pune ciolanul in apa rece la desarat. Tot atunci se pun la inmuiat ardeii iuti, fara seminte, in otet. A doua zi se pun legumele, ardeii si condimentele in apa (1-2 litri) la fiert. Cand apa fierbe, se pune si ciolanul si se lasa sa mijoteze (fierbere domoala), la foc mic, cam doua ore. Se scoate ciolanul si se napeaza cu sosul preparat astfel: Cu un cutit ascutit se scoate coaja ardeilor, iar pulpa se zdrobeste impreuna cu usturoiul. se face o vinegreta cu uleiul si otetul folosit la ardei, se sareaza si se incorporeaza piureul de ardei.. Se serveste cald, cu cartofi natur, ca sa mai scada din iuteala.
8.410 vizualizări
Versiunea printabilă918 tipăriri 8 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Tocăniţă de vită cu ardei de trei culori (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 2. Shaorma de casă (Mâncăruri > Fripturi) 3. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc) 4. Pizza comodă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 5. Rulouri de piept de pui cu unt şi condimente (Mâncăruri > Fripturi) 6. Bulion de ardei (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă) 7. Sirop din coji de portocale (Băuturi > Siropuri) 8. Salată de cartofi italienească (Salate > Salate de legume) 9. Papricaş (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 10. Rulade de carne umplute (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 11. Supă cremă de usturoi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume) 12. Supă cu găluşte de franzeluţe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne) 13. Gogonele asortate (II) (Conserve din legume, murături > Murături combinate) 14. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă) 15. Sos Tabasco cu usturoi (Sosuri > Sosuri condimentate) 16. Salată Curcubeu (Dulciuri > Salate de fructe) 17. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume) 18. Copane de pui a la Maryland (Mâncăruri > Fripturi) 19. Ardei umpluţi cu brânză de vacă şi unt (Aperitive > Aperitive cu brânză) 20. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 21. Telemea pane cu garnitură de ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză) 22. Friptură de vacă înăbuşită cu gogoşi din cartofi (Mâncăruri > Fripturi) 23. Legume cu anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) 24. Tartă cu spanac şi mozzarella (Aperitive > Aperitive cu brânză) 25. Carne înăbuşită cu cartofi (Niku-Jaga) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 26. Gulaş de inimă (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe) 27. Pastă de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă) 28. Orez cu piept de pui file (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne) 29. Budincă de ciuperci (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte) 30. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare) |