Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) - reţetă tradiţională din Chile - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Chile » Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Reţetă tradiţională din Chile
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 ciolan mare sarat si afumat, 4 ardei iuti rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 morcov, cateva frunze de telina, 1 ramura de cimbru, niste patrunjel, 1 pahar de otet de vin, 300 ml ulei, sare, piper boabe.

Mod de preparare: Cu o seara inainte se pune ciolanul in apa rece la desarat. Tot atunci se pun la inmuiat ardeii iuti, fara seminte, in otet.
A doua zi se pun legumele, ardeii si condimentele in apa (1-2 litri) la fiert. Cand apa fierbe, se pune si ciolanul si se lasa sa mijoteze (fierbere domoala), la foc mic, cam doua ore. Se scoate ciolanul si se napeaza cu sosul preparat astfel: Cu un cutit ascutit se scoate coaja ardeilor, iar pulpa se zdrobeste impreuna cu usturoiul. se face o vinegreta cu uleiul si otetul folosit la ardei, se sareaza si se incorporeaza piureul de ardei..
Se serveste cald, cu cartofi natur, ca sa mai scada din iuteala.
6.629 vizualizări
601 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Friptură de porc cu sos de legume (Mâncăruri > Fripturi)
2. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
3. Ouă moi cu crochete de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
4. Turte de cartofi cu ou (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
5. Găluşte cu prune din aluat cu brânză de vacă (II) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
6. Tochitură măcelărească (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
7. Tort cu biluţe de pepene (Dulciuri > Torturi)
8. Ciorbă ţărănească de pasăre sau vacă (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
9. Conopidă cu tocătură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Salată de vinete Mustafa (Salate > Salate de legume)
11. Piept de viţel umplut (III) (Mâncăruri > Fripturi)
12. Cotlete de viţel sote cu sos de vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
13. Ouă fierte cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
16. Tartine cu margarină şi sardele (Aperitive > Sandviciuri)
17. Salată franţuzească cu cartofi, mazăre şi sfeclă (Salate > Salate de legume)
18. Clătite cu lapte de soia (Dulciuri > Clătite)
19. Ochiuri pe piure de spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Salată de icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Pulpe de pui cu boia de ardei (Mâncăruri > Fripturi)
22. Plăcintă cu mere în tavă mare (Dulciuri > Prăjituri)
23. Salată cu paste, brânză şi măsline (Salate > Salate de legume)
24. Brioşe cu salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
25. Sos de sana cu muştar (Sosuri > Sosuri reci)
26. Orez sârbesc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Somon cu legume (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Supă din carne de vacă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
29. Ciorbă de sfeclă (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
30. Mâncare cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.