Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) - reţetă tradiţională din Chile - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Chile » Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Reţetă tradiţională din Chile
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 ciolan mare sarat si afumat, 4 ardei iuti rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 morcov, cateva frunze de telina, 1 ramura de cimbru, niste patrunjel, 1 pahar de otet de vin, 300 ml ulei, sare, piper boabe.

Mod de preparare: Cu o seara inainte se pune ciolanul in apa rece la desarat. Tot atunci se pun la inmuiat ardeii iuti, fara seminte, in otet.
A doua zi se pun legumele, ardeii si condimentele in apa (1-2 litri) la fiert. Cand apa fierbe, se pune si ciolanul si se lasa sa mijoteze (fierbere domoala), la foc mic, cam doua ore. Se scoate ciolanul si se napeaza cu sosul preparat astfel: Cu un cutit ascutit se scoate coaja ardeilor, iar pulpa se zdrobeste impreuna cu usturoiul. se face o vinegreta cu uleiul si otetul folosit la ardei, se sareaza si se incorporeaza piureul de ardei..
Se serveste cald, cu cartofi natur, ca sa mai scada din iuteala.
6.710 vizualizări
613 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată cu sos de brânză (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
2. Ciorbă de fasole de post (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
3. Tort de mere, pere, caise (Dulciuri > Torturi)
4. Tartă cu cremă de lămâie şi portocală (Dulciuri > Prăjituri)
5. Plăcintă cu carne de pui şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Talmeş-balmeş cu ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
7. Macrouri cu ierburi aromate şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Colivă rapidă (Dulciuri > Dulciuri diverse)
9. Pui Dijon (varianta dietetică) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Pulpă de miel la cuptor umplută cu legume mexicane (Mâncăruri > Fripturi)
11. Chiroşti moldoveneşti cu cartofi, ceapă şi afumătură (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Găluşte de pasăre cu orez (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
13. Pui cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
14. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
15. Cotlet cu usturoi (Mâncăruri > Fripturi)
16. Peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Chebe (Kibbeh) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Peltea de struguri (Conserve de fructe > Dulceaţă)
19. ColţunaşI cu carne (I) (Aperitive > Aperitive cu carne)
20. Plăcintă cu ceapă şi mere (Aperitive > Aperitive cu legume)
21. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
22. Budincă de orez cu mere (Dulciuri > Budinci)
23. Prăjitură cu lapte bătut şi căpşuni (Dulciuri > Prăjituri)
24. Sufleu de broccoli (Aperitive > Aperitive cu legume)
25. File de peşte cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată de andive cu sos de muştar (Salate > Salate de legume)
27. Tochitură de pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Musaca cu ton şi paste făinoase (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ciulama de ciuperci (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Budincă de pâine cu legume şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.