Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) - reţetă tradiţională din Chile - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Chile » Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Reţetă tradiţională din Chile
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 ciolan mare sarat si afumat, 4 ardei iuti rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 morcov, cateva frunze de telina, 1 ramura de cimbru, niste patrunjel, 1 pahar de otet de vin, 300 ml ulei, sare, piper boabe.

Mod de preparare: Cu o seara inainte se pune ciolanul in apa rece la desarat. Tot atunci se pun la inmuiat ardeii iuti, fara seminte, in otet.
A doua zi se pun legumele, ardeii si condimentele in apa (1-2 litri) la fiert. Cand apa fierbe, se pune si ciolanul si se lasa sa mijoteze (fierbere domoala), la foc mic, cam doua ore. Se scoate ciolanul si se napeaza cu sosul preparat astfel: Cu un cutit ascutit se scoate coaja ardeilor, iar pulpa se zdrobeste impreuna cu usturoiul. se face o vinegreta cu uleiul si otetul folosit la ardei, se sareaza si se incorporeaza piureul de ardei..
Se serveste cald, cu cartofi natur, ca sa mai scada din iuteala.
6.846 vizualizări
633 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Icre de post (Aperitive > Aperitive cu legume)
2. Tort de piscoturi cu oua (Dulciuri > Torturi)
3. Deliciul contesei (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
5. Salată ca la Nisa (II) (Salate > Salate cu peşte)
6. Scrumbie în pergament (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Dovlecei umpluţi cu carne (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
8. Friptură aromată de vită cu dafin şi vin (Mâncăruri > Fripturi)
9. Crochete Stroganoff (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Gulaş de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Chifle umplute cu pastă de ficat (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
13. Ruladă cu cremă de zmeură (Dulciuri > Prăjituri)
14. Cartofi călugăreşti (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Supă de roşii cu tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
16. Vinete în aluat de clătite (Aperitive > Aperitive cu legume)
17. Praz cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă cu pateuri de carne (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Gazpacho (Supă rece de roşii) (IV) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
20. Salată orientală cu cartofi şi roşii (Salate > Salate de legume)
21. Peşte cu susan şi sos acrişor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Cataif cu fulgi de porumb (Dulciuri > Prăjituri)
23. Omletă cu legume (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
24. Ciorbă de fasole verde şi legume (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
25. Macrouri cu smântână şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Pişcoturi cu sos de vanilie (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
27. Cartofi umpluţi cu carne tocată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
28. Aripi de pui cu sos de hrean (Mâncăruri > Fripturi)
29. Pasăre umplută cu ciuperci (Mâncăruri > Fripturi)
30. Omletă cu mere (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.