Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea) - reţetă tradiţională din Chile - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Chile » Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Ciolan afumat chilian (Pernil de chancho a la chileea)

Reţetă tradiţională din Chile
Timp de preparare: 2 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 1 ciolan mare sarat si afumat, 4 ardei iuti rosii, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 morcov, cateva frunze de telina, 1 ramura de cimbru, niste patrunjel, 1 pahar de otet de vin, 300 ml ulei, sare, piper boabe.

Mod de preparare: Cu o seara inainte se pune ciolanul in apa rece la desarat. Tot atunci se pun la inmuiat ardeii iuti, fara seminte, in otet.
A doua zi se pun legumele, ardeii si condimentele in apa (1-2 litri) la fiert. Cand apa fierbe, se pune si ciolanul si se lasa sa mijoteze (fierbere domoala), la foc mic, cam doua ore. Se scoate ciolanul si se napeaza cu sosul preparat astfel: Cu un cutit ascutit se scoate coaja ardeilor, iar pulpa se zdrobeste impreuna cu usturoiul. se face o vinegreta cu uleiul si otetul folosit la ardei, se sareaza si se incorporeaza piureul de ardei..
Se serveste cald, cu cartofi natur, ca sa mai scada din iuteala.
8.850 vizualizări
1.019 tipăriri
8 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă armeneşti (Aperitive > Aperitive cu ouă)
2. Chipsuri de dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
3. Legume cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
4. Pui cu orez şi tarhon (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Tartă picantă cu măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Sos de vin (II) (Sosuri > Sosuri roşii)
7. Omletă cu cartofi şi slănină (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Fructe prăjite (Dulciuri > Salate de fructe)
9. Pui Shanghai (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
11. Cafea neagră turcească (Băuturi > Cafele)
12. Tort de mere (I) (Dulciuri > Torturi)
13. Dovlecei prăjiţi (Aperitive > Aperitive cu legume)
14. Tort cu brânză de vacă şi caise (Dulciuri > Torturi)
15. Omletă cu ciuperci şi smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
16. Ciorbă de pui (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
17. Salată cu orez şi vegetale (Salate > Salate de legume)
18. Tobă de porc (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
19. Dovlecei pane (II) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Tort special de mere (Dulciuri > Torturi)
21. Supă de mere (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Salată de cicoare de frunze (Salate > Salate de legume)
23. Salată de banane cu suc de portocale (Dulciuri > Salate de fructe)
24. Caşcaval la capac (II) (Aperitive > Aperitive cu brânză)
25. Sufleu de ouă (Aperitive > Aperitive cu ouă)
26. Friptură de pasăre macerată în sos de tomate (Mâncăruri > Fripturi)
27. Sos maioneză cu muştar şi smântână (Sosuri > Sosuri reci)
28. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
29. Îngheţată prăjită (Dulciuri > Îngheţate)
30. Pulpe de pui cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.