Acasă | Rețete pe țări | Forum | Dicționar | Articole | Rețeta ta | Newsletter | Ultimele | RSS | Link-uri | Contact |
Joburi | Auto | Prieteni | Bancuri | Imobiliare | Turism | Meteo | Știri | Coduri poștale | Financiare | Curs valutar | Calendar | Ziare |
Pagina principală » Reţete tradiţionale » Marea Britanie » Chec scoţian |
Chec scoţian
Reţetă tradiţională din Marea Britanie
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: ridicată Porţii: 8 Ingrediente: 300 g faina, 4 oua, 250 g zahar tos, 200 g unt + inca 30 g, 50 g pudra de migdale, 50 g migdale taiate marunt, 150 g stafide, 50 g coaja de portocala confiata, 50 g coaja de lamaie confiata, 1 plic praf de copt, 100 ml rom, 1 varf de cutit sare, 100 g migdale intregi curatate de coaja. Mod de preparare: Inmuiati stafidele in romul amestecat cu 500 ml de apa calduta. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si frecati - intr-un castron - 200 g unt moale cu pudra de migdale si cu zaharul, pana ce obtineti o crema omogena. Spargeti ouale intr-un bol, bateti-le cu sarea si incorporati-le - putin cate putin - in crema de unt, adaugand de fiecare data si cate-o lingura din faina cernuta. Bateti compozitia cu telul, pana ce se albeste si devine cremoasa. Taiati bucatele cojile de portocala si de lamaie sau tocati-le ceva mai mare si incorporati-le in compozitie impreuna cu stafidele si cu faina ramasa. Continuati sa bateti, dar mai usor, pana ce se asimileaza perfect faina, ca sa nu se faca cocoloase. Incingeti cuptorul la 210 grade C si ungeti cu unt o forma rotunda cu peretii mai inalti si detasabili. Taiati o fasie lunga de hartie pentru copt - de doua ori mai lata decat peretii formei - si ungeti-o cu unt, doar pe o parte. Imbracati cu ea peretii tavii, asezand-o cu partea unsa spre interior. Turnati aluatul in forma, curatind bine castronul cu o spatula. Loviti forma de planseta ca sa se taseze aluatul si puneti - in cercuri concentrice -, pe toata suprafata checului, migdalele taiate in doua. Dati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 30 de minute la 210 grade C, dupa care reduceti temperatura la 180 grade C si tineti-l inca 50 de minute la cuptor. Incercati daca s-a copt cu lama unui cutit (trebuie sa ramana curata), scoateti checul din forma si indepartati hartia abia dupa ce s-a racit.
9.023 vizualizări
Versiunea printabilă1.165 tipăriri 13 trimiteri Trimite reţeta unui prieten Trimite pe Twitter |
Alte reţete |
1. Chec cu rahat (I) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 2. Chec cu verdeţuri şi ouă fierte (Aperitive > Aperitive cu ouă) 3. Chec de morcovi cu slăninuţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 4. Chec cu rahat (II) (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 5. Chec cu cacao (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 6. Chec aperitiv cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză) 7. Chec cu portocale (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 8. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză) 9. Chec cu ciocolată şi fructe uscate (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 10. Chec aperitiv cu şunculiţă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne) 11. Chec cu cafea (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 12. Chec moale cu legume (Aperitive > Aperitive cu legume) 13. Chec cu cacao şi nucă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 14. Chec aperitiv cu şuncă, caşcaval şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 15. Chec de carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 16. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (I) (Aperitive > Aperitive cu carne) 17. Chec aperitiv cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 18. Checul îndrăgostiţilor (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 19. Chec cu nuci şi dulceaţă (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 20. Chec aperitiv cu telemea şi parizer (II) (Aperitive > Aperitive cu carne) 21. Chec aperitiv cu muşchi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu carne) 22. Chec cu nuci şi sos Velours (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 23. Chec aperitiv de morcovi cu mirodenii (Aperitive > Aperitive cu legume) 24. Chec aperitiv cu jambon şi ardei gras (Aperitive > Aperitive cu carne) 25. Chec de cartofi cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci) 26. Chec cu ceai verde şi fructe de pădure (Dulciuri > Cozonaci şi checuri) 27. Chec aperitiv cu brânză şi carne (Aperitive > Aperitive cu carne) 28. Chec aperitiv cu şuncă şi ciuperci (Aperitive > Aperitive cu carne) |