Cebiche (salată de peşte crud marinat) - reţetă tradiţională din Peru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
13.414 vizualizări
1.297 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de crudităţi cu ardei şi gogoşari (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
3. Peşte sărat cu mirodenii şi sos (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Ciorbă de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
6. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
7. Salată de crudităţi cu somon (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
9. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Ciorbă de peşte cu zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
12. Rasol de peşte cu cartofi natur (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Peşte alb prăjit cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Budincă de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de crudităţi (III) (Salate > Salate de legume)
16. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Peşte spadă la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mâncare rece din peşte cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
22. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
24. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Borş de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
27. Tort cu mere crude (Dulciuri > Torturi)
28. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
30. Peşte rasol (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.