Cebiche (salată de peşte crud marinat) - reţetă tradiţională din Peru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
13.266 vizualizări
1.254 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
3. Fileuri de peşte împletite la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Peşte sicilian (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Terină de peşte cu sos de şofran şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Salată de andive cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
8. Cartofi cu sos de verdeţuri şi peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
10. Pastă din peşte sărat sau afumat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peşte pane în ou şi hrean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
14. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
15. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
16. Peşte prăjit în aluat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
18. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Icre de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Peşte cu sos de usturoi (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
22. Peşte cu sos de castraveţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte alb prăjit cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Peşte cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
28. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
29. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Peşte cu sos tomat şi vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.