Cebiche (salată de peşte crud marinat) - reţetă tradiţională din Peru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
12.308 vizualizări
1.061 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
3. File de peşte cu roşii şi verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
6. Peşte à la bonne femme (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
9. Salată ca la Nisa cu peşte proaspăt şi lipie (Salate > Salate cu peşte)
10. File de peşte cu sos de smântână şi curry  (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Mini-eclere cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Aperitive cu peşte)
14. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
16. Salată ardelenească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
17. Pastă din peşte rasol (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Salată de crudităţi (II) (Salate > Salate de legume)
19. Peşte la tigaie cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ouă umplute cu pastă de peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
23. Peşte umplut cu caşcaval şi cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Peşte la cuptor (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
27. Borş de peşte cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
28. Zacuscă de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Peşte mediteranean (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2023 Pandora Impex SRL.