Cebiche (salată de peşte crud marinat) - reţetă tradiţională din Peru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
10.670 vizualizări
786 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Marinată de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Sufleu de peşte cu lapte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
6. Peşte cu sos la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Peşte alb în camaşă de brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Salată de crudităţi cu sos de iaurt (Salate > Salate de legume)
11. Peşte cu cartofi şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Chifteluţe din peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată cu peşte de la conservă (Salate > Salate cu peşte)
15. Şniţel de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte la cuptor (dietetic) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Salată de păpădie crudă (Salate > Salate de legume)
18. Salată de sfeclă crudă (Salate > Salate de legume)
19. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
22. Salată de andive cu peşte şi sos Aioli (Salate > Salate cu peşte)
23. Peşte cu salată de fasole albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Budincă de peşte cu busuioc şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Salată de peşte cu mandarine şi porumb (Salate > Salate cu peşte)
26. Salată de peşte cu legume (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
28. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
29. Pastă din peşte rasol (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
30. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.