Cebiche (salată de peşte crud marinat) - reţetă tradiţională din Peru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
10.575 vizualizări
771 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
2. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
3. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
5. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Pastă de peşte (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Budincă de peşte cu smântână şi caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
8. Salată de crudităţi (IV) (Salate > Salate de legume)
9. Peşte la tigaie cu fasole verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
11. Supă de peşte finlandeză (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
12. Cubuleţe de peşte dulci acrişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de ţelină crudă (I) (Salate > Salate de legume)
14. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de peşte Primăvara (Salate > Salate cu peşte)
16. Peşte afumat cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
17. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Saramură de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Supă de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
21. Piftie de peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
22. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)
23. Fileuri de peşte în haină de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Găluşte de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Roşii umplute cu peşte (I) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
26. Sos alb pentru peşte (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
27. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
28. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
29. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2019 Pandora Impex SRL.