Cebiche (salată de peşte crud marinat) - reţetă tradiţională din Peru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
13.411 vizualizări
1.295 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte cu sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
2. Peşte alb prăjit cu pesmet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Ciorbă de peşte cu paste (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Peşte cu morcovi şi sos de muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
6. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Peşte cu sos picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Salată de mere şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
9. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
10. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
12. Borş cu perişoare de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. File de peşte cu praz (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Sos de vin pentru peşte rasol (Sosuri > Sosuri pentru mâncăruri cu peşte)
15. Peşte pescăresc (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Marinată de peşte cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Sufleu de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Peşte alb cu sos de ceapă verde (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Peşte cu varză acră (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Rulouri cu peşte (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
25. Peşte cu verdeţuri şi sos olandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Chifteluţe de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Stufat de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de peşte cu maioneză (Salate > Salate cu peşte)
30. Borş cu perişoare de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.