Cebiche (salată de peşte crud marinat) - reţetă tradiţională din Peru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
13.524 vizualizări
1.326 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Salată de peşte cu legume şi maioneză (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Chifteluţe din peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Peşte cu muguri de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Rasol de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Salată ucraineană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
7. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
9. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tartă cu peşte şi andive (Aperitive > Aperitive cu peşte)
11. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Peşte în aspic (Aperitive > Aperitive cu peşte)
13. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Peşte pe legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
15. Salată de varză şi alte crudităţi (Salate > Salate de legume)
16. Ouă suedeze cu peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
17. Peşte cu crustă de mere (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Ragout de ţelină cu rulouri de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
19. Ajad (Salată thailandeză de castraveţi) (Salate > Salate de legume)
20. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Salată din peşte sărat cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
22. Peşte alb cu varză (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte la cuptor (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Peşte umplut cu ceapă şi icre (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Scrumbie crudă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Cubuleţe de peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Borş de peşte cu leuştean (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Borş de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
30. Salată de ceapă cu peşte şi maioneză (Salate > Salate cu peşte)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.