Cebiche (salată de peşte crud marinat) - reţetă tradiţională din Peru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
12.776 vizualizări
1.164 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Salată de peşte alb cu zeamă de legume (Salate > Salate cu peşte)
3. Ciorbă de peşte (I) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
4. Peşte cu lămâie şi ierburi aromate (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
5. Peşte la cuptor cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
8. Pasteta de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. File de peşte alb cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Yum Yum (Peşte thailandez) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Peşte Teriyaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Legume cu rasol de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Curry cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
15. Peşte în sos roşu (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Friptură de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Peşte la cuptor cu sos alb (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Crochete din peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
19. Aspic de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Peşte pescăresc (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
22. Peşte oriental (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Peşte a Suisse (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Peşte cu grapefruit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Saramură de peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
27. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
28. Peşte pane (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Peşte alb cu cartofi şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Peşte înăbuşit (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.