Cebiche (salată de peşte crud marinat) - reţetă tradiţională din Peru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
13.342 vizualizări
1.278 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Cremă din mere crude (Dulciuri > Creme)
2. Salată rusească cu peşte afumat (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
3. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Ciorbă de peşte (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Peşte cu solzi de cartofi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Peşte cu roşii la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. File afumat de peşte cu salată de legume (Aperitive > Aperitive cu peşte)
8. Peşte cu sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Salată chinezească cu peşte (Salate > Salate cu peşte)
10. Peşte la cuptor cu roşii şi usturoi (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată orientală cu peşte sărat (Salate > Salate cu peşte)
12. Ciorbă de peşte cu hrean şi zeamă de varză (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
13. Chifteluţe din peşte (III) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Salată de peşte cu sos de muştar (Salate > Salate cu peşte)
15. Peşte cu ţelină la cuptor (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Pasteta din ficat crud de pasăre, porc sau viţel (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
17. Saramură de peşte cu ardei capia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Tartine cu pastă de peşte afumat (Aperitive > Sandviciuri)
19. Salată de crudităţi de iarnă (I) (Salate > Salate de legume)
20. Turtiţe cu peşte afumat şi mărar (Aperitive > Aperitive cu peşte)
21. Peşte în aluat crocant (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Legume crude cu sos de sardine (Salate > Salate cu peşte)
23. Rasol de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Salată de ţelină crudă (II) (Salate > Salate de legume)
25. Pârjoale din peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Peşte în aluat (II) (Aperitive > Aperitive cu peşte)
27. Peşte rasol cu cartofi şi slănină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. File de peşte cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Salată de crudităţi şi pui (Salate > Salate cu carne de pasăre)
30. Peşte umplut cu ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.