Cebiche (salată de peşte crud marinat) - reţetă tradiţională din Peru - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Peru » Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Cebiche (salată de peşte crud marinat)

Reţetă tradiţională din Peru
Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Porţii: 4

Ingrediente: 800 g de file de peşte alb (merluciu, cod sau chiar somon), 2 cepe, 1 căţel de usturoi, 1 ardei iute verde, 1 portocală, 6 lămîi verzi sau 4 lămîi galbene, 1 salată verde.

Mod de preparare: Se curăţă ceapa şi usturoiul. Se pisează usturoiul şi se taie ceapa rondele. Se taie ardeiul în două pe lung, se scot seminţele şi filamentele albe şi se taie în lamele fine.
Se taie şi se stoarce sucul portocalei şi al lămîilor.
Se taie peştele în cuburi sau în felioare. Se pune peştele pe fundul unei salatiere. Se acoperă cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Se sărează şi se varsă sucul citricelor pe deasupra. Se lasă la frigider pentru cel puţin 4 ore, amestecîndu-se din cînd în cînd.
Se spală şi se usucă foile de salată. Se căptuşesc boluri individuale cu salata verde şi se pune pe deasupra peştele marinat. Se decorează cu rondele de ceapă şi lamele de ardei iute din marinată.
Se poate face această salată şi cu cozi de creveţi sau langustine şi se adaugă în marinată o lingură de muştar (de Dijon) şi o linguriţă de bulion de tomate.
13.487 vizualizări
1.317 tipăriri
6 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Plăcintă cu peşte şi ceapă verde (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Peşte cu legume, iute, în stil thailandez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Peşte cu portocale şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
4. Salată de crudităţi (V) (Salate > Salate de legume)
5. Peşte cu muguri de soia (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
6. Jambon de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Peşte pane cu piure de cartofi şi ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
8. Cubuleţe de peşte dulci acrişoare (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
9. Şniţele umplute cu peşte şi caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
10. Ciorbă cu perişoare de peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
11. Terină din peşte cu verdeaţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Peşte gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
13. Salată de peşte marinat şi sfeclă roşie (Salate > Salate cu peşte)
14. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
15. Peşte cu legume de vară (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
16. Peşte Teriyaki (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Medalion de peşte cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
18. Banadura Salata B` Kizbara (Salată arăbească de roşii) (Salate > Salate de legume)
19. Rulouri de peşte cu orez (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Mâncărică de peşte cu ţelină şi roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
21. Peşte mănăstiresc (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
22. Peşte la cuptor pe tăiţei (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Bulete de peşte (Aperitive > Aperitive cu peşte)
24. Salată cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
25. Găluşte de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Budincă de varză acră cu peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
27. Peşte prăjit (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
28. Plachie de peşte (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
29. Şniţel de peşte (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
30. Rulouri cu peşte (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.