Ceapă murată în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama.
Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri.
Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Este o reteta provensala.
8.039 vizualizări
1.181 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Sandviciuri cu peştişori prăjiţi (Aperitive > Sandviciuri)
2. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
3. Îngheţată de caise (Dulciuri > Îngheţate)
4. Miel cu spanac şi lămâie (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
6. Mămăligă prăjită cu slăninuţă şi ciuperci (Mâncăruri > Preparate din mălai)
7. Ciorbă ţărănească de linte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
8. Pulpă de berbec împănată (Mâncăruri > Fripturi)
9. Vinete şi dovlecei la cuptor cu sos de roşii şi busuioc (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
10. Ouă cu sos picant (Aperitive > Aperitive cu ouă)
11. Pulpă de miel a la Tino (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Sandvici cu vinete şi ardei (Aperitive > Sandviciuri)
13. Brânză de oaie cu chimen (Aperitive > Aperitive cu brânză)
14. Borş ţărănesc (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
15. Pui cu sos de vin şi muştar (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
16. Budincă de mămăligă cu sos de roşii (Mâncăruri > Preparate din mălai)
17. Flygande Jakob (Jakob zburătorul) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
19. Sos de hrean cu smântână (Sosuri > Sosuri condimentate)
20. Borş de mînzat (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
21. Legume cu smântână şi ouă fierte tari (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
22. Ochiuri în piure de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
23. Sufleu de spanac cu pâine (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
24. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
25. Şniţel din piept de pui cu crustă (Mâncăruri > Fripturi)
26. Îngheţată de afine (Dulciuri > Îngheţate)
27. Papricaş de gălbiori cu boia, roşii şi smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Borş ucrainean cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
29. Cartofi franţuzeşti cu brânză sau caşcaval (Aperitive > Aperitive cu legume)
30. Borş de spanac (II) (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.