Ceapă murată în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama.
Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri.
Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Este o reteta provensala.
7.924 vizualizări
1.155 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Tartă trapeziană (Dulciuri > Prăjituri)
2. Mâncare de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Ceapă roşie umplută cu jambon (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Budincă de cartofi cu franzelă (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
5. Budincă de pâine cu şuncă sau salam (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Cocteil cu ananas (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
7. Budincă de andive cu ciuperci (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
8. Salată cu porumb şi ananas (Salate > Salate de legume)
9. Pui cu ţelină (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
10. Îngheţată de cacao (Dulciuri > Îngheţate)
11. Sos de vin roşu (Sosuri > Sosuri pentru dulciuri)
12. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
13. Supă toscană de fasole boabe (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
14. Vinete la borcan (I) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
15. Plăcintă cu cartofi şi măsline (Aperitive > Aperitive cu legume)
16. Budincă de cartofi cu scrumbie sau anşoa (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
17. Flanuri cu pere (Dulciuri > Prăjituri)
18. Salată de vinete şi ardei graşi (Salate > Salate de legume)
19. Carne de berbec în sos de chili (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
21. Îngheţată de căpşuni, zmeură, vişine (Dulciuri > Îngheţate)
22. Tort crocant cu zmeura (Dulciuri > Torturi)
23. Friptură de vită cu măsline (Mâncăruri > Fripturi)
24. Marinată (bast) pentru fezandare de durată (Sosuri > Sosuri reci)
25. Marinată de peşte cu oţet (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
26. Tian provensal (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
27. Salată de ceapă de apă (Salate > Salate de legume)
28. Mâncare de ţelină cu carne de orice pasăre, de viţel, vacă, porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
29. Chifteluţe din piept de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
30. Turnuleţ cu hering marinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.