Ceapă murată în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama.
Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri.
Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Este o reteta provensala.
7.873 vizualizări
1.140 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Flan cu dovleac şi coajă de portocală (Dulciuri > Prăjituri)
2. Jambon cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
3. Salată cu ouă, legume şi brânză (Salate > Salate cu ouă)
4. Budincă de papanaşi (Aperitive > Aperitive cu brânză)
5. Supă franţuzească cu praz (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Budincă de cartofi (I) (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
7. Supă de găină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Rulouri de carne cu spanac (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Traista ciobanului (Mâncăruri > Preparate din mălai)
10. Prăjitură cu ciocolată şi smochine (Dulciuri > Prăjituri)
11. Tocăniţă de porc (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
12. Fasole verde sau ţucără cu sos de roşii şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Plăcinţele cu ceapă şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Brînzoaice (Aperitive > Aperitive cu brânză)
15. Salată de ceapă ca în Maramureş (Salate > Salate de legume)
16. Brânză de vaci cu lămâie şi cafea (Dulciuri > Creme)
17. Sărmăluţe din piept de curcan (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
18. Conserve de prune, cireşe sau vişine, pentru plăcintă (Conserve de fructe > Fructe conservate sau confiate)
19. Tocană de miel cu coriandru (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
20. Sufleu de vişine sau cireşe (Dulciuri > Creme)
21. Roşii umplute la borcan (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Friptură de viţel în lapte (Mâncăruri > Fripturi)
23. Tort ieftin cu frişcă şi gem (Dulciuri > Torturi)
24. Supă de fasole verde cu smântână şi costiţă afumată (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Salată de ciuperci cu brânză (Salate > Salate de legume)
26. Limbă cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
27. Inel de cuş-cuş cu pui (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
28. Supă de cartofi cu andive (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
29. Salată elveţiană cu salam sau cârnat (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
30. Antricot de viţel în staniol (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.