Ceapă murată în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama.
Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri.
Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Este o reteta provensala.
8.106 vizualizări
1.197 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
2. Raci fierţi cu vin (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
3. Supă de linte cu spanac (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
4. Musaca apetisantă (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
5. Tort Angelica cu dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
6. Ficat pane (Mâncăruri > Fripturi)
7. Şniţel parizian (II) (Mâncăruri > Fripturi)
8. Salată de cicoare scarolă cu smântână (Salate > Salate de legume)
9. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
10. Nuferi din cozonac cu fructe (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
11. Brânză feta coaptă cu oregano (Aperitive > Aperitive cu brânză)
12. Sote de vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
13. Chifteluţe de praz cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
14. Amandine cu prune (Dulciuri > Prăjituri)
15. Salată napolitană cu sardele (Salate > Salate cu peşte)
16. Miel Lancashire (Mâncăruri > Fripturi)
17. Pui cu ananas (Salate > Salate cu carne de pasăre)
18. Coq au vin (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Crostini cu roşii, mozzarella şi sardele (Aperitive > Aperitive cu peşte)
20. Mâncărică de pui cu mirodenii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Dovlecel parizian (Aperitive > Aperitive cu legume)
22. Tort de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
23. Şalău cu legume picante (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
24. Supă cu brânză de oaie (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
25. Ciorbă de spanac cu lapte bătut (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
26. Găluşte cu brânză de vaci şi griş (Aperitive > Aperitive cu brânză)
27. Scrumbii cu mere şi brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu peşte)
28. Sărmăluţe din foetaj (Aperitive > Aperitive cu carne)
29. Ficăţei de pasăre cu orez şi sos de smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
30. Mâncare de fasole boabe cu carne de porc, vită, ovine, pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.