Ceapă murată în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama.
Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri.
Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Este o reteta provensala.
7.781 vizualizări
1.111 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ruladă simplă din piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
2. Mâncare de ardei graşi yoga (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Foetaj picant (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Tocăniţă de găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
5. Vinete gratinate cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
6. Frigărui de pui cu rozmarin (Mâncăruri > Fripturi)
7. Ouă a la Frankfurt (Aperitive > Aperitive cu ouă)
8. Vinete la borcan (II) (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
9. Ouă umplute cu sos de smântână (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Peşte cu cartofi şi ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
11. Salată franţuzească cu sfeclă şi porumb (Salate > Salate de legume)
12. Îngheţată de mere (Dulciuri > Îngheţate)
13. Dovlecei gratinaţi cu şuncă afumată (Aperitive > Aperitive cu carne)
14. Năut gratinat (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Budincă de spanac cu caşcaval (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
16. Salată ţărănească cu brânză de oaie (Salate > Salate de legume)
17. Iahnie de ţelină cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Mâncărică de varză albă (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Salată de ţelină cu caşcaval şi ciuperci (Salate > Salate de legume)
20. Ficăţei de pasăre pe pâine de grâu (integrală) (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Sarmale în foi de varză acră cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
22. Salsa de roşii şi măsline (Sosuri > Sosuri roşii)
23. Şniţel elveţian cu caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
24. Struguri în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
25. Supă cremă de spanac cu lapte (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
26. Linte cu cârnaţi (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Dulceaţă din coajă de pepene verde (Conserve de fructe > Dulceaţă)
28. Sos Amatriciana (Sosuri > Sosuri pentru spaghete)
29. Macaroane cu andive caramelizate (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
30. Sufleu de pâine albă cu brânză (Aperitive > Aperitive cu brânză)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.