Ceapă murată în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama.
Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri.
Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Este o reteta provensala.
7.925 vizualizări
1.155 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Brânză vegetală cu mărar (Aperitive > Aperitive cu brânză)
2. Pane de piept de pui (Mâncăruri > Fripturi)
3. Tagliatelle cu măsline si sardele (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
4. Ciorbă spaniolă cu peşte (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
5. Supă de ţelină şi cartofi (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
6. Cremă cu suc de fructe şi gelatină, fără ou (Dulciuri > Creme)
7. Vinete umplute cu orez (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
8. Pandişpan (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
9. Omletă cu spanac (Aperitive > Aperitive cu ouă)
10. Salată verde cu hrean (Salate > Salate de legume)
11. Pastă de pasăre (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
12. Plăcinte de legume cu sos de roşii (Aperitive > Aperitive cu legume)
13. Ciorbă cu ciolan afumat şi tarhon (Supe, ciorbe, borşuri > Ciorbe)
14. Dulceaţă din flori de salcîm (Conserve de fructe > Dulceaţă)
15. Pâine cu şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
16. Supă de ceapă cu caşcaval (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
17. Plăcinţele cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)
18. Mâncare de ceapă cu carne de orice pasăre, de miel, vită, porc, iepure, vînat (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
19. Macrouri cu cartofi şi măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Ouă în roşii (Aperitive > Aperitive cu ouă)
21. Friptură de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)
22. Madelaine (Dulciuri > Prăjituri)
23. Supă de ţelină şi ciuperci (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
24. Papanaşi din mere cu drojdie (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
25. Găluşte cu spanac (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
26. Tăiţei sicilieni cu măsline (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
27. Dovlecei cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
28. Salată ţărănească cu fasole uscată şi sardele (Salate > Salate cu peşte)
29. Cartofi cu măsline (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Tartine cu caşcaval (Aperitive > Sandviciuri)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.