Ceapă murată în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama.
Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri.
Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Este o reteta provensala.
7.917 vizualizări
1.152 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Curcan umplut cu castane (II) (Mâncăruri > Fripturi)
2. Legume cu smântână şi suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
3. Aripioare picante (Mâncăruri > Fripturi)
4. Curcan la tavă (Mâncăruri > Fripturi)
5. Brownies (prăjituri americane cu ciocolată şi nuci) (Dulciuri > Prăjituri)
6. Salată de vinete iuţi (Salate > Salate de legume)
7. Spanac cu carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
8. Salată de vinete cu icre negre (Aperitive > Aperitive cu peşte)
9. Pârjoale de peşte în sos de ceapă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
10. Tartine cu pastă de peşte (Aperitive > Sandviciuri)
11. Ochiuri în cuib de cartofi (Aperitive > Aperitive cu ouă)
12. Borş de fasole grasă cu roşii şi smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Borşuri)
13. Mousse de vinete cu caracatiţă (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
14. Budincă de franzelă cu brânză de vacă (Dulciuri > Budinci)
15. Sangria (I) (Băuturi > Cocteiluri alcoolizate)
16. Ardei iuţi în oţet (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
17. Ton cu ciuperci şi măsline (Aperitive > Aperitive cu peşte)
18. Chiftele din cartofi şi dovlecei (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
19. Plăcintă cu varză (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Camembert pe pâine cu ceapă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
21. Terină de legume cu brânză de vacă (Aperitive > Aperitive cu brânză)
22. Sirop de trandafiri (Băuturi > Siropuri)
23. Prăjitură cu alune şi vin roşu (Dulciuri > Prăjituri)
24. Supă de gulii cu găluşte de făină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
25. Salată mexicană cu creveţi (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
26. Inele de ceapă (I) (Aperitive > Aperitive cu legume)
27. Salată de nuci cu ţelină (Salate > Salate de legume)
28. Varză de Bruxelles în aluat de bere (Aperitive > Aperitive cu legume)
29. Ţelină cu smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Clătite picante umplute cu dovleac (Aperitive > Aperitive cu legume)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.