Ceapă murată în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama.
Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri.
Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Este o reteta provensala.
7.616 vizualizări
1.061 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Ouă fierte cu somon afumat şi pâine prăjită (Aperitive > Aperitive cu peşte)
2. Supă cremă de spanac cu smântână (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
3. Rulouri din ficăţei de pui (Aperitive > Aperitive cu carne)
4. Salată de vinete ornată (Salate > Salate de legume)
5. Pastă de ficat (pentru tartine) (Aperitive > Aperitive cu carne)
6. Pate de somon cu hrean (Aperitive > Aperitive cu peşte)
7. Supă de varză cu cârnaţi trandafir (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
8. Salată de legume ţărănească (Salate > Salate de legume)
9. Pulpă de miel cu ienupăr şi cartofi gratinaţi (Mâncăruri > Fripturi)
10. Pizza Everything (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
11. Plăcinţele de cartofi şi morcovi cu mac (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Trandafiraş cu cremă de lămâie (Dulciuri > Creme)
13. Huevos Rancheros (Aperitive > Aperitive cu ouă)
14. Mâncare de praz (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
15. Salată cu vinete şi dovlecei cruzi (Salate > Salate de legume)
16. Tartă cu brânză şi dovlecei (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Tocană de carne de vită (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
18. Supă de cartofi cu slănină (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu carne)
19. Cartofi franţuzeşti (Aperitive > Aperitive cu legume)
20. Pui picant (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
21. Budincă de legume cu salam (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
22. Musaca de peşte cu vinete (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Pui marocan cu ananas (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
24. Salată dobrogeană cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
25. Tochitură dobrogeană (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
26. Salată de legume cu medalioane de porc (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
27. Chiftele din creier (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
28. Salată de macaroane cu suc de roşii (Salate > Salate de legume)
29. Găină cu legume (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
30. Penne cu fasole verde şi slăninuţă afumată (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2024 Pandora Impex SRL.