Ceapă murată în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama.
Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri.
Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Este o reteta provensala.
7.901 vizualizări
1.148 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Pandişpan reuşit (Dulciuri > Pişcoturi, biscuiţi, pesmeţi, fursecuri)
2. Salată de hering cu ceapă (Salate > Salate cu peşte)
3. Plăcinte de varză acră cu sos de smântână şi ceapă (Aperitive > Aperitive cu legume)
4. Salată de macaroane cu spanac (Salate > Salate de legume)
5. Salată de macaroane cu peşte afumat (Salate > Salate cu peşte)
6. Perişoare din peşte cu sos tomat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
7. Bomboane din biscuiţi cu vişine (Dulciuri > Prăjituri)
8. Crochete din carne cu legume (Aperitive > Aperitive cu carne)
9. Perişoare din piept de pasăre cu suc de roşii (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne tocată)
10. Mâncare de ţelină cu brânză (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
11. Chifteluţe de dovlecei cu brânză (Aperitive > Aperitive cu legume)
12. Ciocănele de pui in crustă de caşcaval (Mâncăruri > Fripturi)
13. Dressing pentru salate (Sosuri > Sosuri reci)
14. Cozonac argeşean (Dulciuri > Cozonaci şi checuri)
15. Tocăniţă de ficat (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
16. Chec cu pere şi brânză Roquefort (Aperitive > Aperitive cu brânză)
17. Sos maioneză franţuzească (Sosuri > Sosuri reci)
18. Scoici Casino (Salate > Salate cu raci, melci, fructe de mare)
19. Peşte înăbuşit (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
20. Macaroane cu sos de roşii şi ciuperci (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
21. Budincă de griş cu mure şi afine (Dulciuri > Budinci)
22. Păstrăv în smântână (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
23. Crostini cu piure de vinete (Aperitive > Aperitive cu legume)
24. Cremă cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Creme)
25. Sos de castraveţi muraţi şi capere (Sosuri > Sosuri cu legume)
26. Pui cu măsline (I) (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
27. Salată franţuzească cu cartofi, ceapă şi morcov (Salate > Salate de legume)
28. Ciuperci umplute cu brânză (II) (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
29. Mâncare de urzici (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
30. Ruladă de curcan cu ananas (Mâncăruri > Fripturi)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.