Ceapă murată în vin roşu - reţetă tradiţională din Franţa - eculinar.ro
 Acasă  | Rețete pe țări  | Forum  | Dicționar  | Articole  | Rețeta ta  | Newsletter  | Ultimele  | RSS  | Link-uri  | Contact 
 Joburi  | Auto  | Prieteni  | Bancuri  | Imobiliare  | Turism  | Meteo  | Știri  | Coduri poștale  | Financiare  | Curs valutar  | Calendar  | Ziare 

Pagina principală » Reţete tradiţionale » Franţa » Ceapă murată în vin roşu

Ceapă murată în vin roşu

Reţetă tradiţională din Franţa
Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg ceapa (marunta), 200 ml vin rosu, 50 g zahar pudra, 50 g unt, 1 lingura otet aromat, 2 linguri otet de vin, 1 legatura de verdeata, cateva cozi de ceapa verde, sare, piper.

Mod de preparare: Puneti cepele intr-o cratita impreuna cu untul, zaharul, vinul rosu, otetul de vin, 250 ml apa si legatura de verdeata si lasati-le sa fiarba 15 minute. Luati capacul si lasati-le sa fiarba mai departe, pana cand cepele sunt moi, iar in cratita n-au mai ramas decat aproximativ 200 ml de zeama.
Luati cratita de pe foc. Gustati de sare si piper, scoateti verdeata si adaugati otetul aromat si cozile de ceapa taiate felii subtiri.
Cepele astfel preparate se servesc calde, ca garnitura la friptura de pasare sau porc, sau reci, langa o bucata de carne rece.
Este o reteta provensala.
7.926 vizualizări
1.155 tipăriri
4 trimiteri
 Versiunea printabilă
 Trimite reţeta unui prieten
 Trimite pe Twitter

    Înapoi    




Alte reţete
1. Curcan umplut (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
2. Mini-brioşe cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
3. Cantuccini cu ciocolată (Dulciuri > Prăjituri)
4. Sos din şuncă, vin alb şi cimbru (Sosuri > Sosuri cu legume)
5. Banane caramelizate (Dulciuri > Salate de fructe)
6. Budincă de carne de pasăre cu sos de ciuperci (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
7. Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras şi fasole verde (Conserve din legume, murături > Conserve de iarnă)
8. Tort cu brânză de vacă şi căpşuni (Dulciuri > Torturi)
9. Plăcintă din dovlecei (Aperitive > Aperitive cu legume)
10. Tocană de carne (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
11. Şniţele din fileuri de peşte congelat (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
12. Pasteta din ficat de pasăre sau viţel (II) (Mâncăruri > Mâncăruri cu organe)
13. Melcişori cu salvie şi brânză (Mâncăruri > Paste, pizza şi găluşte)
14. Mâncare de gutui cu carne de pasăre (Mâncăruri > Mâncăruri cu carne)
15. Salată de varză de Bruxelles cu sos olandez (Salate > Salate de legume)
16. Salată de crudităţi cu smântână (Salate > Salate de legume)
17. Chiftele din cartofi cu tărîţe (Mâncăruri > Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi)
18. Salată de andive cu maioneză şi carne (Salate > Salate cu carne de vită sau porc)
19. Muffins sărate (Aperitive > Aperitive cu ouă)
20. Plăcintă cu salată verde şi şuncă (Aperitive > Aperitive cu carne)
21. Supă cremă din varză de Bruxelles (Supe, ciorbe, borşuri > Supe cu legume)
22. Plăcintă cu praz (II) (Aperitive > Aperitive cu carne)
23. Salată chinezească dulce-acrişoară-picantă (Salate > Salate de legume)
24. Creveţi Balti în sos iute (Mâncăruri > Mâncăruri cu peşte şi fructe de mare)
25. Ciuperci umplute mocăneşti (Aperitive > Aperitive cu ciuperci)
26. Îngheţată din suc de lămâie (Dulciuri > Îngheţate)
27. Salată de cartofi cu verdeaţă şi măsline (Salate > Salate de legume)
28. Sandvici cu roşii şi busuioc (Aperitive > Sandviciuri)
29. Salată verde spaniolă (Salate > Salate de legume)
30. Îngheţată de ciocolată (Dulciuri > Îngheţate)




   
Publicitate pe acest site
Copyright ©2002-2025 Pandora Impex SRL.